Totaal aantal pageviews

donderdag 4 februari 2016

Het geheim van mijn man

Drie vrouwen: Cecilia, Tess en Rachel. Hun levens zijn verweven. Het begint met Cecilia. Zij vindt op zolder een brief van haar man, een brief die ze pas mag openen na zijn dood.
En daar is het eerste dilemma: haar man is springlevend, maar Cecilia wil natuurlijk toch weten wat er in staat. Wat doet ze?

Ha, ik weet in ieder geval wel wat ik deed. Ik zocht namelijk de brief op in het boek, een heleboel bladzijden verder. Ik wist dat Cecilia hem zou gaan lezen, maar ik wilde zelf absoluut meteen het geheim kennen. 
En trouwens...ik beken.  Als het mij zou overkomen, dan weet ik bijna zeker dat ik de brief ook zou lezen.

Toen ik het geheim van die man eenmaal wist, heb ik eigenlijk alleen nog maar verder gelezen om te zien hoe dat af zou lopen. En was ik dus minder geïnteresseerd in Rachel en eigenlijk nog nauwelijks in Tess. Maar de levens van die drie vrouwen komen bij elkaar, ze maken hun keuzes en op de een of andere manier boeide het me toch. Dus ik las het uit. Makkelijk hoor, want in een vlotte stijl geschreven.

Het verrassende einde maakte nog wel wat goed, van een niet zo heel sterke roman.
Ach,  zo'n boek is wel lekker voor tussendoor op van die grauwe, regenachtige dagen.

 (Ps. Els begon dit jaar een online-blog-boekencub en dit was het eerste boek dat de bloggers gingen lezen)
Ben benieuwd  naar de reacties van de andere lezers van de boekenclub van Els. En ook naar het volgende boek in die club!

6 opmerkingen:

Onliemie zei

Foei stouterik! De brief op voorhand gaan lezen! Wat dit wel nodig? Het was zo voorspelbaar wat er in stond... en het einde? Dat was toch echt bij de haren gegrepen! Eentje om effe tussendoor te lezen ... het begon wel goed... dat moet ik toegeven...maar het einde was ontgoohelend. Vond ik hé...

baukje zei

Ik kAm je naam tegen op het blog van Stefanie van Villa Zeezicht. Mooi blog heb je . Ik keek bij je Roodkapjes kaarten, ik heb er eentje die er nog niet bij staat. Als je me je adres stuurt komt hij naar je toe.
Gr Baukje

Els04 zei

Ja, dat is wel echt stout ;) Vlot boek, inderdaad. Het volgend in de planning is minder vlot dus...

Jolande zei

Hahaha, dat zou ik dus ook gedaan hebben.

Ageeth Mooij zei

Ik ben zo 'gehoorzaam'. Heerlijk boek trouwens. Ik neem morgen de volgende mee. Vind het zo fijn dat er soms keuzes voor mij gemaakt worden ;-)

Pippa's Hus zei

Haha dat je vooruit bladderde, geweldig! Dat had ik ook kunnen doen.
Het was inderdaad een lekker tussendoorboek.
XX Esther