Totaal aantal pageviews

donderdag 11 februari 2016

Stom!!!!!!

Met open ogen en grote olifantspoten ben ik er ingetrapt.
Ik kreeg een mailtje van de Jumbo met het aanbod 500 euro te winnen.
Nou zeg ik heel vaak: als je niet mee doet, win je ook niks. En daar heb ik gelijk in. Met enige regelmaat win ik wat.
Dus dat verklaart waarom ik meedeed.
Er was iets met een code invullen en  ik kreeg er bijna genoeg van toen ik mijn telefoonnr. moest opgeven, maar ik deed het toch.
Vlak daarna kwamen er nog meer vragen, waarbij ik vond dat ze te ver gingen en dus stopte ik. Afgekapt.

Gelukkig heb ik een man die op zijn telefoon een app heeft (Mijn KPN),  waardoor hij kan zien wat er afgeschreven is,(mijn telefoon staat op zijn naam).  Na enige tijd controleerde hij dat en zag dat ik extra kosten had gemaakt, een raar bedrag.
Hij weet dat ik nooit sms en ook maar heel weinig bel, dus hoezo extra kosten?
Bleek dat ik 55 euro zal moeten betalen. Mijn man zette het meteen stop, maar een paar dagen later was het toch nog weer opgelopen tot 64 euro.
Daarna heeft hij de provider gebeld en die heeft het uiteindelijk echt stopgezet. Ik moest ook nog STOP sms'en.
Half februari komt er een factuur, dan zal het duidelijk zijn waar het precies vandaan komt en dan kan KPN gebeld worden voor eventuele restitutie.

Pfff wat een gedoe!
En dan heb ik denk ik nog geluk gehad, dankzij die man van mij.  Gisteren zag ik een mevrouw op televisie haar verhaal doen en bij haar bedroeg de schade 1900 euro. 
Een ding is zeker, ik kijk voortaan wel uit.  En jullie ook hoop ik!

Tot slot nog even iets over de messen van Albert Heijn.
Het kopje van dit stukkie is niet voor niets: Stom!!!!
Ook ik heb met zo'n heerlijk scherp mes (gespaard met de bestekzegels) in mijn duim gesneden. En ook daarin sta ik niet alleen. Het was gewoon een item op het nieuws deze week. Veel mensen  is hetzelfde overkomen.
En ik wist het, ik wist het. Ook mijn schoonzoon sneed er mee in zijn vinger. Dus ik had beter moeten uitkijken. Maar toch ben ik erg blij met het mes!En ik vind het niet nodig dat AH met een instructiefilmpje komt. Gewoon: uitkijken!!

12 opmerkingen:

Kitty zei

Oeioeioei, ben jij er even goed afgekomen! En je duim zit er gelukkig nog aan. Ik vind het zo raar dat dit een nieuwsitem is. Jemigdepemig, één stapje verder en ik word gesued omdat ik mijn zegeltjes heb weggegeven... ;)

Wieneke zei

Ja, je moet goed uitkijken en steeds achterdochtiger worden helaas. De boeven worden steeds slimmer. Ik zet vraagtekens bij alles waar ik niet zelf expliciet om heb gevraagd.
Die messen zijn loeischerp, maar ik ben er nog dagelijks gelukkig mee. Ik heb trouwens nog twee volle kaarten in de aanbieding. Hoef ik helemaal niks voor te hebben in tegenstelling tot die rare mensen, die die dingen voor geld op MP aanbieden.

Marthy zei

Juist afgelopen weekend vertelde vrienden van een oplichting die hen was overkomen voor een groot geld bedrag. Gelukkig hebben ze door heel snel te reageren hun geld terug maar het was ontzettend schrikken. Ik hoef niets te winnen en alles wat in mijn mailbox terecht komt wat ik vreemd vind gooi ik direct weg. Als dat dan van iemand is die het goed bedoeld is dat jammer maar die moet me maar op een andere manier zien te bereiken. Wat ben ik blij voor jou dat dit goed afgelopen is.

Lot zei

De eerste keer dat ik een mail kreeg dat ik 500 euro had gewonnen heb ik dat bedrijf gebeld en natuurlijk kwam het niet van hen.

Mailtjes dat ik iets heb gewonnen delete ik meteen zowel uit inbox als gedeleted items. En ook de webmail van provider check ik regelmatig, beter alle spam etc. etc meteen verwijderen.

Anoniem zei

fijn dat je dit even beschreef...ik hoop dat ik er ook niet ingetuind ben en zal even kijken

Mirjam zei

Ja, de alarmbelletjes blijven rinkelen. Het liefst neem ik ook mijn telefoon niet meer op als daar een Privé-nummer in het scherm staat. Mijn dochter waarschuwde mij een poosje geleden al dat ik, nu ik een ieniemienie bedrijfje begonnen ben, gebeld kan worden door bedrijven die wat aan me willen verkopen en dan mijn antwoorden opnemen en alles door elkaar aan elkaar kunnen plakken zodat ik zou hebben toegezegd iets af te nemen. Ik weet echt niet of dat echt kan, maar ik ben dus heel erg gewaarschuwd. En als mensen met een afgeschermd nummer bellen, is het sowieso geen familie of bekende, dus waarom zou ik dan opnemen. In ieder geval heel goed opletten was het advies.
Wel heb ik jaren geleden een keer gestemd op een potentiele winnaar van een of andere wedstrijd op tv. Daarop kwamen ook tal van nieuwe vragen en elk sms-je kostte weer geld en tegelijk werden er allerlei andere zaken ingeschakeld. Zo kreeg ik ook een rekening van ettelijke tientjes voorgeschoteld. Ook via KPN er weer van af gekomen, dus dat stemmen doe ik ook nooit meer.
Echt waar, zoveel valkuilen als er tegenwoordig zijn, het is niet normaal meer...
En die scherpe messen... een gewaarschuwd mens telt voor heel veel, blijkbaar wel want heel veel mensen hebben zich al gesneden... Ik koop ze maar niet, want dat kost mij minstens een halve duim... ben daar zo'n kluns in...
Fijne dag verder nog,
liefs,
Mirjam

Villa Zeezicht zei

Getsie wat balen zeg! Maar ik snap best dat je er van uit gaat dat zulke mails 'echt' zijn... Zo heel erg stom vind ik het niet hoor!! Wel een gedoe. Maar vooral het gevoel dat we niemand meer kunnen vertrouwen, dat vind ik eigenlijk nog erger.
Het mes heb ik ook, hij is echt geweldig!!! (Nog geen ongelukken mee gehad, gelukkig ;o)

Ageeth Mooij zei

Niks menselijks is ons vreemd. Dus ik vind het niet stom. Dat overkomt je dan gewoon een keer.
Ik snijd mij regelmatig en die supersonische messen laat ik voor wat ze zijn ;-)

Marloeskreatief zei

Goed dat je het hier rond vertelt ,misschien behoed het andere ,en die messen ......ik hoef ze niet hoor heb mijn vingers hard nodig.....ha ha

Vlimbouter zei

Goed dat je ons verwittigde! Ik tracht ook erg op te letten met zulke mails. Maar soms trap je er dan toch nog in, he.

miekequilt zei

Ha Wieneke, ik wil de boekjes wel hebben. Mijn zoon en schoondochter gaan verhuizen en zij , en de hele familie, sparen voor de messen voor hun nieuwe keuken. miekequilt@ hotmail.com

Anoniem zei

Goed om hiervoor te waarschuwen. Je kunt er tegenwoordig op zoveel manieren worden ingeluisd, bizar gewoon! Ik vond het ook altijd wel verleidelijk om aan dat soort acties mee te doen. Maar als ik iets over kansspelen in de voorwaarden zie staan, haak ik tegenwoordig al af...