Totaal aantal pageviews

woensdag 17 februari 2016

Hoorn

Behalve dat het gezond is, al dat wandelen dat ik doe, is het ook nog ergens anders goed voor.
Namelijk dat ik mijn woonplaats weer eens geheel opnieuw en met andere ogen bekijk. En dingen zie die ik lang niet zag, omdat ze gewoon waren geworden.

Toen we hier in 1979 kwamen wonen heb ik de stad zeer goed gezien. Ik houd van oude steden en dit is er een hoor. Eentje waar een heleboel moois goed bewaard is gebleven.
Als we bezoek kregen in die tijd, lieten we het bezoek ook meteen kennis maken met onze nieuwe, oude stad. En genoten mee. We hadden toen nog geen kinderen.
Maar ja, we wonen niet in het oude en mooie gedeelte. Het leven werd druk tot zeer druk en zomaar eens even een rondje lopen in het centrum was er eigenlijk niet meer bij.

En nu? Het lijkt wel of ik het allemaal opnieuw zie en ik geniet er zeer van.
Mensen, Hoorn is echt prachtig! Ik wist het, maar ik zie het helemaal opnieuw!

7 opmerkingen:

Vlimbouter zei

Ik ben vorige zomer langs Hoorn voorbij gereden op weg naar de Afsluitdijk en Friesland. Nu heb ik spijt dat we niet gestopt zijn. Volgende keer nemen we zeker de tijd om jouw stad te bezoeken. Het ziet er daar zo mooi uit!

Jolande zei

Vroeger, toen ik nog in Noord-Holland woonde, kwam ik regelmatig in Hoorn.
Het is inderdaad een mooie stad.

Mirjam zei

Wij wandelden er ruim een jaar geleden rond, met onze nieuwe schoonzus (die in Medemblik woont) en bewonderden toen ook al het mooie oude Hoorn. Ik ben het dus met je eens, het is een prachtige stad.
Fijne dag,
liefs,
Mirjam

Els04 zei

fijn zo!

Marthy zei

Wat jammer dat we er een paar weken gelden niet de tijd voor hadden om al dat moois te bekijken. Maar dat ga ik goed maken hoor.

Villa Zeezicht zei

Fijn dat je je nieuwe blik weer gevonden hebt! Zo kunnen wij ook weer meegenieten ;o) En.. zo te zien is Hoorn prachtig :)

Ageeth Mooij zei

Super om met een frisse blik je woonplaats te bezien!