Totaal aantal pageviews

dinsdag 12 april 2016

Huis

Zo'n huis... ik liep er langs op een vroege wandeling.
 Zou je daar nou niet in willen wonen?
Het ziet er zo vriendelijk uit. Je zou je geborgen kunnen voelen in zo'n huis.
Het stond nog leeg (niet te koop).  Er stonden een paar stoelen in en er lag wat gereedschap.
Er werd gewerkt.
En ik was jaloers. Nou ja, niet erg hoor, want ik ben beslist blij met ons eigen huis.
Maar dit en dat je er dan in gaat beginnen en het helemaal naar je hand kunt zetten. Van binnen, want van buiten vond ik dat het niet echt veranderd zou moeten worden.
Natuurlijk ook nog bedenken wat er in zou moeten. Veel speurwerk.  Ik zou er zin in hebben.

12 opmerkingen:

Onliemie zei

Leuk huis... en inderdaad leuk om zoiets helemaal te mogen inrichten. Toch (misschien ben ik een pietje precies?) zou het buiten toch ook wel een likje verf kunnen gebruiken...of zeur ik nu? :-)

Bertiebo zei

Ja vast een likje verf maar ik bedoel eigenlijk niet een ander likj

Emie zei

Bij dit leuke huis gaat ook mijn fantasie met me op de loop. Dat is zelfs een soort afwijking van me. Pas nog in de Middenbeemster; dan denk ik bij elk charmant huis zou ik hier kunnen wonen? En wat zou ik er mee doen? Ongevaarlijke afwijking hoor, want ik ben meer dan tevreden met hoe we wonen.

KnutzEls zei

Dat doe ik ook graag, erover fantaseren wat er in moet en hoe het er dan uit zou zien. Maar echtgenoot krijgt ter plekke allergische reacties op alles wat met verbouwen en klussen te maken heeft. Dus ook ik blijf fantaseren. Dat is geloof ook veel leuker dan maanden (jaren) in de rommel zitten.

Vlimbouter zei

Ik sluit me aan bij het clubje van mensen die fantaseren over leuke huizen. Al ben ook ik tevreden met mijn eigen huis en tuin.

In de weer zei

O jee ik kreeg een heel ander gevoel bij het zien van dit huis, maar dat komt misschien omdat ik net een boek heb gelezen over personen in oude huizen en dat was nogal luguber.

Jolande zei

Daar zou ik inderdaad niet willen wonen :-)
Ik heb al in heel veel huizen gewoond en ook wij vinden het leuk om naar huizen te kijken en te bedenken of we er zouden willen wonen.
Wat ik zou denken als ik voor dit huis zou staan is dat ik de kleuren van de buitenkant vreselijk lelijk vind, maar dat kan met verf verholpen worden.
De ramen vind ik veel te klein, ik hou van licht en ruimte, maar wat de doorslag zou geven om het huis niet van binnen te gaan bekijken zijn de schuine kanten aan beide zijden van het huis, dat geeft een enorm ruimteverlies op eerste verdieping.
Maar aangezien jij Wonderful World volgt en daar onze bouwplannen gezien hebt zal dit je niet verbazen :-)

Marthy zei

Jolande heeft gelijk, er is boven heel weinig ruimte door het schuine dak. Maar ik vind het wel een heel leuk huis met een vriendelijke uitstraling. Ik zou in mijn fantasie ook de tuin meenemen, om te beginnen zou dat Gamma hekje er onmiddellijk uitgaan en daarvoor in de plaats een beukenhaag.

Inge zei

Dromen .....leuk hè?

Marloeskreatief zei

Heerlijk zo te fantaseren

Mirjam zei

Misschien is het wel een heel lang huis. Dan maken die schuine kanten niet zo veel uit.
In ieder geval spreekt het mij enorm aan. Ik droom er echt van om nog eens een opknappertje te kunnen kopen en dat dan helemaal naar eigen wensen te (laten) verbouwen. Alleen zou mijn droomhuis op het platteland staan, met weidse uitzichten...
Fijne avond,
liefs,
Mirjam

Pippa's Hus zei

Oja dat zou ik ook willen! XX Esther