Totaal aantal pageviews

vrijdag 15 april 2016

Vossen

Dit zijn tekeningen, gemaakt door de klas van mijn meest creatieve (ex)collega Lidwien.
Iedere week als ik op school ben, kijk ik even wat zij met haar klas heeft gemaakt. Echt leuk vind ik. Misschien heeft ze De Fantastische Meneer Vos (Roald Dahl) voorgelezen en zijn de tekeningen naar aanleiding van dat boek gemaakt. Zo niet moet ze dat gewoon alsnog doen!
Het zou ook kunnen zijn dat er ineens een soort vossenhype is.
Een tijdje geleden was er een Flamingohype. Ik zie nog steeds veel flamingoafbeeldingen, maar niet meer zo vaak als eerst.
Zeker is dat ik niet alleen op school, maar echt overal vossen zie.  Best leuk.
Vooral op kraamcadeautjes (ik zag er de laatste maanden nogal veel!), waren vosjes te zien.
Maar het leukst zou ik het vinden om eens in het echt een vos te zien.
Mijn vriendin S. zag er ooit eens eentje op een tamelijk drukke plek in London. Ik zag alleen maar eekhoorns daar.
Onze oudste zoon, die in Den Haag, heeft er al een paar keer een gezien, terwijl hij aan het hardlopen was in de duinen.
Sinds ik dat weet kijk ik, als ik daar wandel,  steeds heel goed uit, maar tot nu toe nog geen vos gezien. Een keer een flitsje, maar dat kan net zo goed iets anders zijn geweest.
Voorlopig zullen we daar nog best vaak wandelen, dus ik houd hoop!

14 opmerkingen:

Ageeth Mooij zei

Wij hebben er wel eens één in de tuin en ik soms in de berm of op een rotonde bij ons in de stad. En een moeder met jongen op een hele vroege zaterdagochtend midden op de weg om de hoek. Zo mooi! Ik woon natuurlijk bij De Nieuwe Wildernis ;-)
De tekeningen vind ik prachtig!

Vlimbouter zei

Ik zag onlangs een reportage over vossen in Brussel. Blijkbaar voelen die zich heel goed in de stad. De moed niet opgeven, dus. Ooit krijg je er wel eentje te zien.

Unknown zei

Wat leuk, Bettie, mijn vossen op jouw blog! Ik heb inderdaad het boek voorgelezen, dat doe ik elk jaar. Zo heerlijk. Het vossenetiket op mijn flesje wodka-met-vanillestokje is er trouwens af gevallen. Ik moest meteen aan jou denken.

Jolande zei

Er is inderdaad een vossen rage op dit moment, want je ziet ze overal.
Ik heb vorig jaar voor het eerst een jong vosje gezien, vlakbij ons huis in het bos, dat vond ik erg leuk.
En het boek van Roald Dahl heb ik ook gelezen, het staat hier in de kast, samen met al zijn andere boeken.

Inge zei

Een aantal jaren geleden stond ik op straat te praten met een buurvrouw. Stak er opeens een vos over. Dat was een apart gezicht, we waren er allebei stil van,

Marthy zei

In de Amsterdamse Waterleiding Duinen kom je ze vaak tegen. Ik heb er afgelopen najaar foto's van kunnen maken. Leuk, die tekeningen.

Ageeth Mooij zei

Mail je de adresgegevens naar mij voor echte post?

Els04 zei

Oh, wil ik ook wel! Geweldig mooie tekeningen!

Bertiebo zei

Heel graag, hihi

miekequilt zei

Wat een leuke tekeningen. Hier in Almere zie je soms een vos lopen. Ik vind het altijd heel speciaal.

Pippa's Hus zei

Mooie tekeningen! Ik ben wel verbaasd te horen dat mensen vossen juist in de stad zien.
Bijzonder. XX Esther

Emie zei

Vanavond nog op onze berg in Italië, schrok van de koplampen en vluchtte de berm in. En afgelopen winter tussen Delft en Den Haag langs de kant van een grasstrook. Het lijkt er bijna op dat jij de enige bent die nog nooit een vos zag :)

Marloeskreatief zei

Grappig die vossen ,heb net een neefje gekregen en die heet Foss.....

Het lieve leven... zei

De Haagse vossen zijn brutaal...soms echt tam..veel te tam. En dat komt door de Hagenaren en Hagenezen zelf! Niet mijn wijsheid hoor maar volgens de duinwachter waar ik regelmatig een gesprekje mee heb. De mensen bedoelen het zo goed...ze geven ze eten. En dan komen ze terug...het schijnt zelfs dat bij de duinen in Duindorp (Scheveningen) vossen in de tuinen aan het wachten zijn om een lekker hapje! En hoe leuk het ook is...het is niet goed want vossen zijn geen poezen of honden. Maar de verleiding is groot om ze steeds dichterbij te laten komen...wat soms lukt maar...een enkele keer ook fout loopt. De vos bijt. Helaas is dat gebeurd aldus de beste meneer en dat is jammer. Stadsvossen....nee, dat moeten we niet gaan doen...af en toe een vos voorbij zien schieten heeft voor mij veel en veel meer charme. Lieve groet Petra