Totaal aantal pageviews

woensdag 6 april 2016

Tulpfestival

Toen we zondag in Amsterdam waren op zoek naar het Boomzagertje, zagen we op het Museumplein heel veel tulpen. De zon scheen, het was lekker druk, kortom feestelijk

En we lazen een aankondiging: Tulpfestival.
'In de maand april zijn er verschillende routes te gaan, te voet of per fiets langs parken, pleinen, lanen, grachten, tuinen en perken waar tulpen volle grond staan, of zoals hier in grote potten. Er bloeien honderdduizenden tulpen op markante plekken in de stad'.
Vijfhonderdduizend om precies te zijn. En dat moeten er in volgende jaren nog meer worden, uiteindelijk voor iedere Amsterdammer een tulp: 830.000 tulpen.

 Maar nu dus die vijfhonderdduizend. 400 verschillende soorten, verspreid over 60 lokaties.  Enig vind ik het. Daar wordt ik echt blij van, van zulke initiatieven.
Dus we besloten een boekje (2 euro) aan te schaffen met de routes en de lokaties  en te gaan. De volgende dag. Maandag dus.
We begonnen in Noord, bij het Filmmuseum Eye,  omdat we altijd parkeren in Noord en dan met de fiets of lopend  met de pont over varen naar het centrum.
Een prachtige start.
53 potten staan hier, met 24 soorten tulpen. Een van die soorten, de Orange Princess:


Daarna gingen we eerst maar eens even naar de Noordermarkt, ja het was tenslotte maandag, nietwaar. 
Dan zouden we daarna verder fietsen naar verschillende lokaties. 
Helaas, het ging regenen en niet zo zachtjes ook. 
We besloten dan maar te gaan wandelen door de stad. Met zo'n belachelijk lelijke, maar zeer nuttige regenponcho van de Action om.  Waar trouwens veel mensen jaloers naar keken en sommigen vroegen waar we die gekocht hadden.
  

We zagen niet heel veel tulpen meer die dag. Maar zij hierboven  leek zelf wel een tulp. Mooi plaatje vind ik

Het bleef nog lang regenen, maar  net als deze toeristen, hadden wij er plezier in.
En er is altijd wel wat te zien of te beleven in Amsterdam en het was niet koud.
Zo zagen wij de Westerkerk van binnen (het was daar prettig droog) en pikten een prachtig stukje orgelmuziek mee, zomaar gratis op de maandagmorgen. 
We kwamen ook nog in de Nieuwe Kerk, maar daar ga ik het nog apart eens over hebben. En toen het uiteindelijk weer droog was,  zagen we toch nog meer tulpen.

En natuurlijk hebben we nu weer alle reden om terug te gaan! Op een vrije dag, hahaha.

10 opmerkingen:

In de weer zei

Prachtig die foto op het Museumplein en ach ook al regent het wel eens, dan noch kun je van zo'n dag genieten. Heb je zelf in de hand en volgens mij is dat wel gelukt.

Crafts 'n' Skills zei

Weet je? Volgens mij ben ik nog niet één keer in onze hoofdstad geweest.. *Ü* Als ik dit zo zie en lees, moet ik toegeven dat het er wel heel erg aanlokkend uit ziet!

Marthy zei

Niet alleen jij wordt blij van al die tulpen, ik ook. Ik ben opgegroeid tussen de tulpen en nog steeds vind ik het prachtige bloemen. Al die kleuren, die elegante vorm, heerlijk toch,

Anoniem zei

Wat een leuke dag hadden jullie ondanks de regen.
Mooi verslag

Mirjam zei

Wat een prachtig gezicht zeg, al die bakken met tulpen. Ik hou er zo van. Zal ook wel voor een deel komen omdat ik een kind van de bollestreek ben. Geboren in de Anna Paulowna polder, tussen de bollenvelden en daarna (vanaf mijn 6e) opgegroeid temidden van de bollenvelden van Lisse en Hillegom. Ik blijf het elk jaar weer prachtig vinden.
Fijne dag,
liefs,
Mirjam

Kitty zei

Het zou mij nooit lukken, zo'n dagje, maar ik geniet lekker mee van júllie dagje. Erg leuk!

Pippa's Hus zei

Wat mooi en vrolijk al die tulpen! Heerlijk. XX Esther

Ageeth Mooij zei

Prachtig! Ik hou zo van tulpen.

Onliemie zei

Geweldig mooi en echt Hollands al die tulpen! Jammer dat je nu geen foto hebt van die gele Action regencape! Had ik echt wel willen zien! :-)

Nana zei

Tulpen vind ik echt geweldig. In de kruidtuin in Antwerpen staan er veel speciale soorten en daar ga ik in het voorjaar ook speciaal langs.