Totaal aantal pageviews

donderdag 21 april 2016

Weer op zoek.

Na 'Het Boomzagertje', moesten we natuurlijk nog wel op zoek naar de blauwe violist. Weer zo'n beeld in Amsterdam waarvan de maker anoniem wil blijven. In het boek 111 plekken in Amsterdam die je gezien moet hebben werd deze violist ook genoemd, met nog twee anonieme beelden.
En hier is hij dan

We waren nog niet klaar want in de Anjeliersstraat was ook nog zo'n anoniem beeld. Op de gevel van nr. 175. Een harmonicaspeler. Gevonden.
Toen we heel veel later langs de Stopera kwamen, heb ik toch ook nog even de man met de viool gefotografeerd, die misschien een beetje op Prins Claus lijkt en daardoor soms wordt toegeschreven aan Koningin Beatrix.  Die kende ik al, maar toch bijzonder.Er zijn er nu nog twee die we niet gezien hebben. Eentje in de Kinkerstraat. En eentje op het Oudekerksplein waar we laatst nog uitgebreid waren.
Niet gezien. Soms moet je echt ergens op gewezen worden om het te zien.
Maar goed, die twee komen beslist nog een keer aan de beurt.

Ha, 111 plekken die je gezien moet hebben in Amsterdam. Tja al deze  beelden bij elkaar waren samen nog maar één van die 111.
We gaan niet alles bekijken. Een stuk of twintig plaatsen hebben we ooit al eens gezien, die vallen dus af.
En niet alles lijkt ons even leuk. Ik hoef bijv. niet speciaal een interieur van een modern restaurant te zien. Ook niet het Nationaal Rugbycentrum.  En zo zijn er nog meer afvallers.
Maar dan nog blijft er meer dan genoeg over.
Iemand zei laatst tegen me 'Nou dat Amsterdam, dat heb je nou toch wel eens gezien zeker'.
Niet dus!

15 opmerkingen:

Ageeth Mooij zei

Wat een leuke manier om Amsterdam onder de loep te nemen (en het te delen)!

miekequilt zei

Ik word eigenlijk wel nieuwsgierig naar wat er allemaal in dat boek staat. Een hele leuke manier om een stad te keren kennen.

Anoniem zei

Leuk hoe je op die manier dingen ziet die je normaal misschien niet eens opvallen!

Kitty zei

Leuk!

Pippa's Hus zei

Ik ga zaterdag naar Amsterdam, ik zal goed om me heen kijken! ;-)) XX Esther

Marthy zei

Ontzettend leuk, al die beelden. Wij komen bijna nooit in Amsterdam, jammer eigenlijk, vroeger kwam ik er veel. Ik moet eens uit gaan vogelen waar ik buiten de stad kan parkeren en dan met het openbaar vervoer de stad in kan komen, want jouw blogjes over deze mooie stad werken wel aanstekelijk, Bertie.

Jolande zei

Ik had eigenlijk vandaag wel een blogje over je favoriete queen verwacht, maar dit is natuurlijk véél leuker. :-)
Ik heb nog eens op de site van geocaching gekeken en er is dus een multicache die langs deze beelden gaat, als ik ooit nog eens in Amsterdam kom, ga ik die zeker doen en de beelden bekijken, want dit soort dingen vind ik heel erg leuk.

Mirjam zei

Gevalletje van 'Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet'. Volgens mij raak je nooit uitgekeken op een stad als Amsterdam. Prachtige beelden. Echt heel erg leuk.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam

Marloeskreatief zei

Ja dat heeft amsterdam mooie beelden zelf ben ik echt gek op dit beeld met de viool kom er heel vaak langs ,en dat rugby centrum is bij mij om de hoek .mooi tegen de tuinen van west aan ,de koffie staat klaar....

Bertiebo zei

Bij jou Marloes of in het rugbycentrum?

Alet Venhuizen zei

Mooi om Amsterdam op deze manier opnieuw te ontdekken.

https://www.sjannesblog.wordpress.com zei

Ik ben ook nog lang niet uitgekeken op Amsterdam. Het blijft verrassen!

Ferrara zei

Wat heb jij een leuk gevarieerd aanbod op je blog. Ik zwalk hier vanavond al een tijdje rond en vermaak me kostelijk met zaken die ook mijn belangstelling hebben.
Ik moet zaterdag in Amsterdam zijn en ga zeker 's middags naar het stedelijk museum.
Maar je verhalen over de kringloop en boekenmarkten gaan er ook in als koek.
En die vier zakdoeken in een doosje, puur jeugdsentiment. (67 jaar) om over gouden boekjes maar te zwijgen. Ik zet je bij mijn favorieten, mag dat?

Vlimbouter zei

Ik krijg zin om een citytrip naar Amsterdam te boeken.
Ik was er ooit tijdens enkele berekoude winterdagen, maar deed vooral de grote musea: Van Gogh, Anne Frank,... en genoot van de heerlijke eethuisjes.
We genoten zelfs van koffie met een taartje in een boekenwinkel: dat was voor mij écht het summum!

Jolande zei

Wij hebben ze gisteren gezien, echt ontzettend leuk!
Bij de harmonicaspeler kwamen we de eigenaar van het pand tegen, alleen de accordeon ontbrak,maar we weten nu wel wie er model gestaan heeft.
Op hetOudekerkplein hebben we heel lang gezocht. Het blijkt op de grond te liggen en er stond een groep omheen die uitleg kreeg, ja dan zie je het natuurlijk niet.
Het boomzagertje vond ik de leukste.
Dank je voor deze tip, we hebben van de wandeling genoten.