Totaal aantal pageviews

dinsdag 14 augustus 2018

Drift

Een fantastische tentoonstelling was en is nog tot 26 augustus te zien in het Stedelijk Museum van Amsterdam.


Deze 'Shy Lights' heb ik al eens eerder laten zien. Ze hingen toen in het Rijksmuseum. Ze bewegen van boven naar beneden en gaan open en dicht.
Nu dus hier in het Stedelijk,  als een onderdeel van het werk van Studio Drift. Dat is een collectief bestaande uit Lonneke Gordijn en Ralph Nauta en wat zij maken, ik weet niet hoe ik dat moet omschrijven, is echt bijzonder én bijzonder mooi. Installaties, dat zijn het.
Afgelopen zaterdag en zondag lieten ze bijvoorbeeld 300 lichtgevende drones boven het IJ vliegen. Dat had ik heel graag willen zien, maar het mocht niet langer duren dan tien minuten en daarvoor vond ik het te laat worden. We moeten dan ook nog terug met het openbaar vervoer hè. Maar het idee is briljant vind ik. Ik las dat het publiek ook helemaal stil werd.


Dit was wél in het museum; je kunt er alleen maar bewonderend naar kijken. Ik laat er nog eentje zien, maar eigenlijk vind ik dat je gewoon zelf zou moeten gaan kijken. Het kan nog. Wij waren er totaal onvoorbereid. We waren in de buurt, hadden geen vast plan en liepen zo maar eens even naar binnen. Er was een tentoonstelling, iets met Russen, geloof ik, waar we niks aan vonden en we wilden er eigenlijk al weer uit toen ik iets zag over Studio Drift en er vrij hard een belletje ging rinkelen. Mazzel...


Het was er hartstikke druk, maar op een of andere manier was dat totaal niet hinderlijk. Mensen stonden te kijken in opperste bewondering en verbazing.
Ik had heel veel foto's gemaakt, maar mijn camera was nog niet terug van een reparatie, dus deze drie waren nog het best, gemaakt met Frits' toestel.
Gelukkig kun je hier op de site van het Stedelijk heel goed zien wat er allemaal hing: klik
Echt even doen, je kijkt je ogen uit! 

Oh ja deze vond ik ook zo leuk. En ik hoefde er niet eens het museum voor in:

Joseph Klibansky: Dreamer

8 opmerkingen:

Onliemie zei

Prachtig! En de video van de link helemaal! Begint trouwens met "onliemiepluizekes"! ;-) Kan niet meer stuk!

KnutzEls zei

Jammer, maar voor 26/8 red ik niet meer. Lijkt mij ook heel mooi en bezienswaardig.

Sjoerd zei

Dat is niet alleen spelen met licht, maar ook spelen met kunst. De onderste foto is super...
Ik denk dat die twee deze foto ook wel willen hebben.

Nietzomaarzooo zei

Ja, die onderste foto is onbedoeld ook 'kunstig'. En heel zomers. Had die eerste objecten inderdaad in het Rijksmuseum gezien; prachtig!

Pippa's Hus zei

Die onderste foto is leuk! XX Esther

Anoniem zei

Een aanrader, dat is duidelijk. Wat jammer dat ik er niet meer kan geraken... Gelukkig kon ik hier nog even meegenieten.

Ivy zei

Die lichtjes vooral vind ik erg mooi, zo sprankelend.

Alet Venhuizen zei

Ziet er bijzonder mooi uit!