Totaal aantal pageviews

woensdag 1 augustus 2018

The Old Lady of Threadneedle Street

Toen we de eerste avond ergens af wilde rekenen, werden onze bankbiljetten niet geaccepteerd.
Dat waren ponden die we van ons vorige bezoek hadden overgehouden.
'Geen probleem', had mijn man gezegd, 'want we gaan toch weer'. En daar had hij gelijk in.
Maar ja, die Britten hadden, zonder ons daarvan op de hoogte te stellen, ineens het papieren geld veranderd. En ook wat munten.
Je zou toch zeggen dat ze dat wel even hadden kunnen melden, nietwaar.
Ons werd verteld dat het bij verschillende banken kon worden ingeleverd, maar dat we dan wel een account nodig hadden. En anders bij de Bank of England.
Het was teveel om te laten zitten en dus gingen we op zoek naar de Bank of England. In een straat met de prachtige naam Threadneedle Street.
We moesten nogal even zoeken, liepen eerst verkeerd.
Ik kan je verzekeren dat de weg naar de Bank of England vragen' heel raar voelt. Alsof we een bankroof planden, haha. Ik dacht ook dat we wat raar werden aangekeken

Foto: Wikipedia
Enfin, we vonden de bank en stiefelden vrolijk naar binnen in dit zeer eerbiedwaardige instituut.
Helaas moest ik, nadat we hadden verteld waar we voor kwamen en het geld hadden laten zien, meteen weer omdraaien.
Ik was iets te onbetrouwbaar qua uiterlijk denk ik, want alleen mijn man mocht naar binnen.
Wel mocht ik de munten die we niet mochten inwisselen,  doneren voor een goed doel. Welk doel precies werd niet helemaal duidelijk, maar hee, dat zal best goed doordacht zijn toch, daar in de Bank. De uitdrukking 'As safe as the Bank of England' is natuurlijk ook niet zomaar ontstaan.
Er stonden ook nog enkele mannen in uniform, een beetje roze-achtige uniformen, maar van foto's maken was natuurlijk helemaal geen sprake. Dat had ik zelf ook wel bedacht. Jammer, heel jammer.
Ps. De bank wordt wel eens The Old Lady of Threadneedle Street genoemd. Waarschijnlijk omdat ze al zo oud is. Nog opgericht door onze eigen William III, prins van Oranje.

14 opmerkingen:

Klara zei

Oh, wat een leuk verhaal! Dan voel je je wel echt in het buitenland met geld wisselen enzo!

Groetjes!
Klara

KnutzEls zei

Ik had ook nog wat oud geld datniet meer geldig was. Gelukkig niet veel. Die Engelsen drukken regelmatig nieuwe biljetten.

Kitty zei

Ik kan me er helemaal niks bij voorstellen waarom ze jou niet door lieten. Had je soms je strenge-juffen-gezicht op die dag? ;P

Neeltje zei

Wat een prachtig uitzicht.

sjannesblog.com zei

Engelsen zijn nu eenmaal eigenzinnig op elk gebied. Jammer dat je geen foto's mocht maken, vooral ook van die mannen in uniform. Kunnen aardig imponerend zijn. Is ook de bedoeling natuurlijk.

Judy zei

Wat een verhaal, daar sta je dan met verouderde biljetten. Heb het wel eens gehad met bewaard muntgeld, dat konden we toen ook doneren voor het goede doel.

Ivy zei

Wij konden vorig jaar gelukkig nog wel gewoon omruilen bij een normale bank. Tjeetje, wat een rare bedoening dat jij niet mee naar binnen mocht. Mocht jij ook niet alleen naar binnen, terwijl je man buiten bleef staan?
Wij gaan al meer dan 30 jaar naar Engeland en ik kan me één keer eerder herinneren dat er nieuw geld kwam, althans de situatie dat het oude geld niet meer gebruikt mocht worden.

Els04 zei

Merci voor de nuttige info!

schrijfselsvanmij zei

Goh, leverde wel weer een leuk blogje op 😀

Floor zei

Wat een discriminatie zeg, dat alleen een man maar geld mocht omwisselen!
Ben ook wel reuze benieuwd wat het goede doel was voor de munten :-)

Sjoerd zei

Daar sta je dan in ene met je oude geld... vreemde ervaring lijkt met dat. Dat vind ik het handige aan de euro. Maar goed de Engelsen zijn altijd al een apart volkje geweest.

Marthy zei

Ik durf echt de uitdrukking 'As safe as the Bank of England' niet meer in mijn mond te nemen. Er is teveel gebeurd in het bankwezen, ook in Engeland. Maar die munten van jou zullen wel op een goede plek terechtkomen.

Mrs. T. zei

Wat raar dat jij wegmoest?

Bernardine zei


Ja, maf hè! Wij hadden ook biljetten die niet geaccepteerd werden. Rare gewaarwording.
Uiteindelijk hebben wij ze op het vliegveld in het glazen goede doel kistje gestopt. Dat doen we thuis met de eurocenten uit Duitsland ook altijd :-)

Maar onze Deense kronen gaan we gewoon opmaken hoor....:-D