Totaal aantal pageviews

maandag 13 augustus 2018

Mamma Mia, here we go again

Toen ik de aankondiging van deze film zag, wist ik meteen dat ik hem wilde zien. Omdat ik erg genoten heb van de eerste film. En vanwege de muziek van Abba. Ook de musical heb ik gezien. Je zou me dus fan kunnen noemen.
(Mijn man ging mee en was zowat de enige man in de zaal. De vrouw naast ons vroeg nog hoe ik hem zo ver gekregen had, haha. Tja, Frits is een ideale echtgenoot!!)
Maar goed, de film:
Ik denk dat je Mamma Mia 1 wel gezien moet hebben om deel 2 helemaal te vatten, want het is eigenlijk een heel raar verhaal hoor. Alles uit de kast getrokken om deel 2 te kunnen maken. Zeer onwaarschijnlijk eigenlijk.
In de eerste film wil aanstaande bruid  Sophie haar vader vinden. Ze woont met haar moeder (Meryl Streep), op een Grieks eiland en heeft ontdekt dat er drie kandidaten zijn voor het vaderschap. Het eindigt er mee dat ze gewoon drie vaders heeft.
In déze film is Sophies moeder, Donna,overleden en wil Sophie (Amanda Seyfried) haar eren met een totaal vernieuwd restaurant. Ook de vaders worden uitgenodigd voor de opening en natuurlijk de twee vriendinnen van haar moeder, die een prominente en grappige rol vervullen. Dan gaat natuurlijk alles mis wat er maar mis kan gaan. En komt alles ook weer helemaal goed op het eind.
Ik heb het meest genoten van de jonge Donna, gespeeld door Lily James. Wat een leukerd is dat en ze kan nog mooi zingen ook. En ik maar steeds bedenken waar ik haar toch van kende. Ik kwám er niet op, maar zócht het op en het bleek van Dowton Abbey te zijn.
En dan Meryl Streep, moeder Donna dus. Ik had gelezen dat ze meedeed in deze film, maar ja, Donna was dood, dus hoe moest dat dan. Ze kwam op het laatst en zong een prachtig lied, samen met Lily James. 
Hoe dan ook: als je er tegen kan dat er opeens iemand in gezang uitbarst, als je houdt van Abba of op Abba gebaseerde muziek, als je houdt van grote balletten en van Colin Firth en Pierce Brosnan, als je je over een paar onwaarschijnlijkheden heen kunt zetten... dan heb je met deze film een heerlijke middag, met een lach en een traan. Wij hadden dat.

En dus is hier de trailer:13 opmerkingen:

Anita Willems zei

Ik ben benieuwd! Vanavond ga ik er met een vriendin en haar dochter naartoe. Een meidenuitje, ik kan me niet herinneren wanneer ik dat voor het laatst gedaan heb.

sjannesblog.com zei

Samen met mijn, nu overleden, vriendin genoten we van Abba 1. Alleen al ter herinnering aan haar moet ik deel 2 zien.

Emie zei

Woensdagavond samen met dochter en schoondochter ga ik er naar toe!

Jolande zei

Wij zijn al 2 weken bezig om er te komen, maar er is steeds weer wat.
Vanavond is er onweer voorspeld en dan moet Jasmine door het bos fietsen als wij in de bioscoop zitten, dus wie weet morgenavond...

Ivy zei

Alleen voor die mannen zou je al gaan ;-)
Ik heb deel 1 wel gezien, maar weet niet of ik naar deel 2 ga. Sowieso niet met mijn man, dat is aan hem niet besteed. Heb er trouwens nog niet veel goede recensies over gelezen, maar dat zegt natuurlijk niet alles.

Bertiebo zei

Nee, dat was van tevoren al duidelijk dat er geen goede recensies zouden komen. Dit is gewoon pretentieloos amusement en dat scoort nooit zo goed

Sjoerd zei

Ik geloof dat ik het bij de muziek hou...

Floor zei

Super leuk de film, maar een vervolg??? Ik weet het niet, maar misschien komt hij ook wel op t.v. net als de eerste, die ik ook op DVD heb.
Natuurlijk ook naar de musical geweest jaren geleden, van genoten!
Heb nu al kaartjes voor de nieuwe versie die in september hier in Utrecht van start gaat.
Wel gewoon deel 1 hoor, maar live is altijd leuker dan een film vind ik, dus verheug me er op.

Neeltje zei

Deze ga ik zeker kijken, de eerste is ook al zo leuk!

Happy Earl Grey zei

Ik vond de film super leuk en ook al is het verhaal onwaarschijnlijk, toch geweldig. Ik ben nooit van de tweede delen, maar in dit geval vind ik de film zeker geslaagd. Ik ga gewoon nog eens kijken, een heerlijke film voor een grijze dag. Groetjes

Joanne zei

Ik ga woensdag samen met Hubbie. Het is onze trouwdag en ik wilde de film graag nog een keer zien. De eerste keer met schoondochter en nu met Hubbie. Waarschijnlijk ook de enige man in de zaal.

Liefs Joanne

Bernardine zei

Het verhaal is flinterdun en soms wat gezocht.
Alles in de film is blauw, want tja, Grieks hè? 🙂
Maar Colin en Pierce maken veel goed, niet qua zang hoor, meer qua beeld 😍
Leuke avond gehad met mijn oudste meisjes!

Onliemie zei

Ik vrees dat ik de echtgenoot nooit warm krijg voor dit soort films. 😏