Totaal aantal pageviews

zondag 12 augustus 2018

In het zonnetje

Oh mensen, wat hou ik toch van de zomer. Meteen naar buiten als je dat wilt, zo heerlijk licht.

Ik bof, want ik woon in een huis met een tuin. Een klein tuintje, maar wel een waar het 's morgens en 's avonds goed toeven was. 's Middags was het te warm.
Maar ook in de drukke stad, in dit geval Amsterdam, trekken mensen (en dieren naar buiten) en maken het zo comfortabel mogelijk


Kijk die hond, dat is een kooiker. We hadden een heel gesprek met zijn 'vrouwtje'. Hij is nog jong, mag altijd mee naar haar werk en ze laat hem uit in het Vondelpark. Hij lijkt precies op onze Mac, alle kooikers lijken op elkaar.
Maar ik had het over het zonnetje

Deze meneer wilde geen praatje maken, maar ik mocht wel een foto van hem maken. Hij zag er wel bijzonder uit, maar om dat nou zo duidelijk te laten merken, zoals heel wat mensen deden... De zon is voor iedereen, toch?

Ook op een piepklein balkonnetje is het fijn. Je moet er wel wat van maken natuurlijk.
De straat op de volgende foto, was werkelijk een oase van rust. Net een dorp was het daar en dat in het drukke Amsterdam, waar iedereen klaagt over de drukte (en soms wel eens terecht hoor), maar er zijn plekken genoeg waar het helemaal niet druk is. Moet je even zoeken...

Echt, ik heb nu al heimwee naar dat hele mooie weer.
Het is nu bijna acht uur op deze zondagmorgen en het is nog donker. Niet echt donker, maar wel zo dat ik het licht boven tafel aan heb. En m'n dekbed heb ik vannacht ook weer gebruikt.
Ik weet dat de regen en de koelte voor velen zeer welkom waren, dus prima, maar ik mis het warme weer. Het weer waarbij ik me in het Zuiden kon wanen.
Ach gisteren was ook een prachtige dag, dus waar héb ik het over. De zomer is heus nog niet voorbij...


23 opmerkingen:

miekequilt zei

Wat een zomerse foto’s! Mijn man en kinderen zeggen altijd:” hoe heter, hoe beter”. Dat geldt voor jou dus ook. Voor mij was het té warm, maar ik vond altijd wel een koel plekje. En nu is het zo donker, ik verlang ook weer naar de zon.

sjannesblog.com zei

Een zomers verslag, erg leuk. En ik voel met je mee. ik kan ook erg genieten van die 'Italiaanse temperaturen'!

Lot zei

Vandaag snel mijn zomerjurk afmaken, die wil ik nog graag lang aan.
Van mij mag het ook wel weer zonniger worden, tussen 25-30 prima.
Maar het is makkelijker om je aan te passen als je niet meer werkt.

Sjoerd zei

Heel mooi de bijgaande foto's. Iedereen zoekt zo zijn eigen plekje in de warmte.

Ageeth Mooij zei

Ik hou ook van de zomer. Ik voel me dan vrijer, lichter, blijer, mooier.
Maar werken tijdens de afgelopen periode vond ik zwaar. En het later naar bed gaan en gewoon vroeg wakker zijn heeft er wel ingehakt.
Dus al met al ben ik geen lange-hete-zomer-mens :-)
Mooi blogbericht Bertie!

schrijfselsvanmij zei

Vanochtend zit ik hier thuis op het terras, zonnetje schijnt, hetis goed zo :-)

Judy zei

Leuk hoe mensen hun eigen plekje in de zon zoeken! Ik vind dit koele weer wel lekker, in huis is het nog steeds warm. Maar vandaag is het ook hier bewolkt en donker. Jammer want ik wou zo even naar de IJssel wandelen en foto's maken van de lage waterstand.

Onliemie zei

Wat een geweldige foto's! En dat je dat durft om te vragen of je een foto mag maken! Zeg je dan ook dat het voor je blog is? Je krijgt zo wel prachtige beelden. Misschien moet ik gewoon over die eerste keer en ga ik het daarna ook gewoon durven? Wat denk je? :-)

Ineke zei

Dit weer bevalt mij beter, kan ik weer lekker wandelen in de zon. Dat heb ik al die tijd niet meer gedaan.
Fijne dag

Ivy zei

Leuke foto's, de mens wordt inventief als hij/zij geen tuin of balkon heeft. Dan maar voor de deur dus. Doen ze in volksbuurten ook, maar daar lijkt dat trouwens nét een beetje anders.
De zon mag wat mij betreft weer tevoorschijn komen (het is hier nu bewolkt, 10.30 uur), maar 't hoeft niet zo heet als de afgelopen tijd. Ik vind het prettig als de tuindeuren open kunnen en je zonder na te denken of je een vest/jas mee moet nemen de deur uit kunt.

Bertiebo zei

Zeker ga je dat daarna gewoon durven, Kris. Er is ook niets engs aan. Iemand kan nee zeggen als je het vraagt en dat is het ergste dat kan gebeuren. Maar de meeste mensen vinden het leuk. Ik weet no dat ik het voor het eerst vroeg. Dat was in Spanje en ik wilde een serie maken van mensen met hun hond. Als ze dan vroegen waar het voor was, zei ik voor een art-project. Nu ziek ik gewoon voor mijn blog

Bertiebo zei

Ziek = zeg en no = nog

Nietzomaarzooo zei

Echte zomerse foto's. Ook ik geniet van het zomaar naar buiten kunnen, zonder jas mee te hoeven nemen. En in de ochtend buiten in de tuin koffie drinken. Genieten van de zon, de bloemen. Het is vanochtend nog tamelijk bewolkt, bewolking waar af en toe de zon doorheen piept.
Lekker buiten de krant gelezen.

Jeanette Renting zei

Wat een fijne foto's. Ik hou ook van de zomer en de warmte.
Alles is zoveel makkelijker lijkt het met mooi weer.
En zomer in de stad, daar kan ik zo van genieten als mensen buiten elk beschikbaar plekje gebruiken, inderdaad zoals te zien op jouw foto's. Een trap, klein balkon, het maakt niet uit, als je maar naar buiten kunt.

Neeltje zei

Heerlijk!

Floor zei

Leuke zomerfoto's. Ben ook gek op de zomer, maar deze hitte daar werd ik echt ziek van.
Maar dat is voor iedereen anders natuurlijk.
Zoals het nu is.... heerlijk! Dus nu kan ik even genieten.
Maar natuurlijk komen er nog vele mooie dagen aan, het is pas augustus.

Anoniem zei

Voor mij kan het niet snel genoeg herfst worden.Ik denk, dat iedereen die van de zomer houdt
dit jaar wel aan zijn trekken is gekomen. Wat mijzelf betreft, ik vond die warmte een crime
en heel vermoeiend.
Maar ja, gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde en wordt gewoon wwl weer winter.
Groetjes, Betsy

Ferrara zei

Met je eens heerlijke zomer. Fysiek vaar ik er wel bij. Minder last van ochtendstijfheid is fijn opstarten. Van mij mag de zomer nog wel even duren. Lekker in ons postzegeltuintje en binnenkort nog even weg met de caravan binnen de landsgrenzen.
Leuke fotoserie heb je gemaakt.

Elisabeth zei

Van mij mag het ook weer warmer worden .Al deze weken al om 9 in de ochtend buiten zitten met koffie en genieten van alles wat groeit en rondvliegt ja zelfs bijen zagen we gelukkig .Nu al 2 ochtenden binnen en ik vind het niet fijn .Ik mis dat buiten genieten direct dus sorry mensen die niet van warmte houden want ik zeg kom maar op .
Gr Elisabeth

In de weer zei

Leuk al die zon plekjes, hier gelukkig ook nog zonnig al was het vanmorgen vroeg nog wat fris op de fiets.

Marthy zei

Ik sprak er vandaag juist met dochter over wat het zomerweer met ons doet. Ik wordt er altijd vrolijk van, vind al dat licht ook zo fijn. Ik zat vanmorgen vroeg aan mijn tuintafel met een kopje koffie, een knäcker en een boek, de man was fietsen. De zon scheen en ik zei drie keer achter elkaar tegen mezelf: 'Wat is dit fijn'.

lien zei

Geweldig al die straatportretjes! Ik moet ook wat meer durf tonen, dan krijg je de leukste foto's!

Anoniem zei

Wat een prachtig fotoverslag!