Totaal aantal pageviews

vrijdag 11 juni 2021

Agenda

 

Hierboven zie je onze gemeenschappelijke agenda. Die staat altijd in de keuken en we noteerden daar al onze afspraken in. 
Maar ja, afspraken hadden we niet. 
De week hiervoor was leeg, de week daarvoor was leeg, de week dáárvoor ook. Enz.  
Niks helemaal niks. Ik had al bijna spijt dat we voor dit jaar toch een agenda hadden gekocht. Al maakten de foto's in deze Amsterdam agenda het wel een ietsepietsie goed. 

Vanmorgen keek ik in onze agenda en echt hoor, die is nu bijna weer helemaal vol. We hebben weer afspraken. 

Na die tweede prik was het nog een week wachten en toen, op woensdag 2 juni, gingen we onze dochter en kleindochters knuffelen in Amsterdam. Dat was de eerste afspraak. En dat was heerlijk. En spannend!  
We waren weer binnen in een ander huis dan het onze en dat was ook leuk. We hadden George de teckel te logeren, wat natuurlijk ook wat drukte veroorzaakte en toen we 's avonds ook nog gewoon bezoek kregen, voelde het leven voor het eerst weer een beetje normaal.
Behalve dan dat je mij wel kon uitwringen aan het eind van die dag. In lange tijd was ik niet zo moe geweest. 

Een dag later gingen we naar 'ons' museum. We kregen koffie met iets lekkers en een geprek en we kregen een privé-rondeiding over de nieuwe tentoonstelling. Een dag later ging het museum weer open. 
Maar wij waren nog niet aan de beurt om te werken. Dat zou wel augustus worden. 
Logisch, eerst kwamen de mensen aan de beurt die na de eerste lockdown gewerkt hebben. Nou, ik was al lang blij dat we er niet uitgeknikkerd waren, dus prima. Maar van de week een appje... of ik zaterdag al kon werken. Heel graag natuurlijk! 

Weer een dag later kwamen de kinderen uit Den Haag, met Odin en Arthur en dat was ook zo fijn. Zij waren ook al die tijd niet bij ons binnen geweest en Arthur zelfs nog nooit. 
Ik was al iets minder uitgeput. 
En zo ging het door. Ik maakte een afspraak met de kapper, met de pedicure.
Man, man wat is het fijn dat dat allemaal weer kan. 

Een paar dagen geleden informeerde een mede-blogger naar de eventuele bijwerkingen van de tweede vaccinatie. 
Ik kon naar waarheid melden dat mijn enige bijwerking een groot gevoel van opluchting is. En van dankbaarheid, omdat het toch uiteindelijk allemaal prima geregeld is. 
Door het harde werken van velen. Van zeer velen! 


Oh ja, die foto in onze agenda  heeft als titel: Kinderen spelen schooltje in de Vinkenstraat. 1935-1940. De foto is van Charles Breijer en bevindt zich in de collectie van het Nederlands Fotomuseum


31 opmerkingen:

Neeltje zei

Ja, de reuring komt weer terug in ieders leven. Toch wil ik in mijn agenda ook gewoon lege plekken blijven houden. Die rust doet ook goed heb ik gemerkt.

Judy zei

Ja heerlijk dat het weer kan allemaal!

Mevrouw W. zei

Fijn dat er gelukkig weer meer kan.
Het vaccineren gaat snel, ik zag dat nu iedereen die in 1990 geboren is al een oproep krijgt.

izerina zei

Fijn al deze aktiviteiten. Hoewel jullie ook veel ondernamen de afgelopen tijd

miekequilt zei

Heel herkenbaar allemaal, weer op bezoek kunnen en bezoek krijgen: wat vermoeiend kan dat zijn hè. Maar wat is het fijn dat het weer kan en mag. Het is tijd om ervan te genieten.

Kitty zei

Heerlijk hè?
Op de foto van jullie agenda zie ik de kinderen met de armen over elkaar zitten, ahhh, ja dat moest vroeger in de klas. En dan zo rechtop als je maar kon...

Emie zei

Lang leve de herwonnen vrijheid! Wat een geweldige foto, het is voor mijn tijd gemaakt naar doet me erg aan mijn eigen jeugd denken.

mar zei

Fijn dat de vaccinatie zoveel kansen geeft. Lekker van genieten.

Jeanne zei

Heerlijk!

nicole orriens zei

Bijzonder hoe zo'n agenda dan toch weer als vanzelf bijna volslibt!

Sjoerd zei

Ik ben nog erg voorzichtig, ik krijg volgende week pas mijn tweede vaccinatie.

Marlou zei

Ha Bertiebo,

wat heerlijk, dat er al weer zoveel meer kan.
Je kleinkinderen knuffelen... wat is er nou fijner en leuker en liever?!!

Prettig weekend!
Marlou

Jolande zei

Wat heerlijk voor jullie Bertie!

Anoniem zei

Van de twee werken was ik wel licht koortsig en moe. Overigens zijn dit geen bijwerkingen maar een normale reactie van het lichaam. Door het vaccin word je een klein beetje ziek gemaakt, waardoor je antistoffen aanmaakt. De een voelt dit meer dan de ander. Overigens was ik ook vooral blij en opgelucht.

Anoniem zei

Ik bedoel de twee prikken.

biebkriebels zei

Ja zo'n saai thuis leven waren we helemaal niet gewend. Als ik oude foto's bekeek zag ik allerlei evenementen waar we altijd naartoe gingen, Fotofestival Naarden, Rollende keukens Amsterdam...enz. Aarzel toch nog om bij mensen zomaar binnen te vallen ondanks de twee prikken.

sjannesblog.com zei

Dat gevoel van herwonnen vrijheid herken ik wel, toch zit de voorzichtigheid er nog goed in bij mij.

Ferrara zei

Fantastisch gevoel, hoewel we ondanks de vaccinatie, waar we totaal geen last van hadden, toch nog voorzichtig zijn. Maar gisteren op een terrasje met nog veel regels was het heerlijk toeven.

Anoniem zei

Gezellig weer, maar het lijkt me ook erg vermoeiend na zo lange tijd geen afspraken.

Els04 zei

Blij voor je!

Mormorsweb.blogspot.com zei

Joepie, heerlijk toch! Hier in DK is alles minder streng en angstig geweest als bij jullie, maar toch. Maandag mogen de mondkapjes af!!

Nietzomaarzooo zei

Hebben jullie al die wandelingen, fietstochten en zo dan niet in de agenda gezet. Die gelden toch ook (voor mij wel hoor) als uitjes en uitstapjes?
Maar fijn zeg, nu een echte ontmoeting, echte knuffels en kleinkinderen weer dicht bij je. En kinderen.

Elizabeth zei

Ach, zo'n overvolle agenda is toch ook niks. Als ik dat van sommige mensen hoor, nou.. daar ben ik niks jaloers op. Misschien vinden ze mijn leventje oersaai, maar ik vind het wel oké.
Wat ik zelf nogal eens in mijn agenda zet is de dingen die we aan het doen zijn. Soms denk je 'wanneer hebben we dat gemaakt of gedaan?'
Enne... alleen voor de foto's is jullie agenda al het kopen waard geweest!

Bertiebo zei

Dan dient mijn agenda een ander doel. Ik noteer er afspraken in. Wanneer ik moet werken. Wie wanneer komt eten. Welke dag ik naar de dokter moet. Dus als wij gaan wandelen of fietsen is dat geen afspraak. We gingen gewoon als dat zo uitkwam, niet echt gepland van tevoren.

KnutzEls zei

Onze agenda was ook stukken leger, al bleven er afspraken met dokters, controles en de fysio. En gelukkig ook weer kapper en pedicure. En zo nu en dan een paar daagjes weg en toch wel wat mensen op bezoek.

Marleen zei

Fijn dat er weer meer mag!

Mrs. T. zei

Hier loopt de agenda ook al weer vol(ler) en dat is fijn. Maar sommige dingen ga ik toch ook echt bewust proberen niet meer te doen. Dit is volgens mij echt het moment om veranderingen door te voeren. DAar zal ik het 'ns met manlief over hebben.

Deze week mijn eerste prik gehad. Zo blij mee. En inderdaad: wat een organisatie is dat. Hulde aan de vele betrokkenen

Alet Venhuizen zei

Inderdaad een hele grote opluchting dat alles weer 'normaler' wordt :-)

Iris Flavia zei

Love the picture - yay for a way into normal life again!

Floor zei

Leuk die foto. Zo moest je vroeger in je bank zitten met de armen over elkaar, dan was je braaf :-(
Een volle agenda, ja die heb ik gehad, maar daar staan nu allemaal strepen door.
De nieuwe is nog erg leeg, maar zo af en toe toch een afspraak. Daar komen er vast wel meer in, dus is de agenda niet voor niets gekocht.
Kleinkinderen knuffelen, daar zijn we zeker aan toe.

Rebbeltje ★ zei

Vrijdag mijn 2e prik gehad...maar vind het ook wel relaxed zo.
Gelukkig zien wij de kleinkinderen wel regelmatig.
Groetjes