Totaal aantal pageviews

zaterdag 30 april 2016

Lego

Mooi hè? Of vind je het niks? Want dat kan natuurlijk ook.
Maar toen wij alweer een tijd geleden Lego zaten te sorteren, viel ons op hoe mooi die poppetjes eigenlijk zijn. Allemaal zeer eenvoudig en met eigen kenmerken die je ook heel goed door elkaar kunt gebruiken. Het hoofd van het poppetje linksonder, met dat ooglapje zou misschien beter bij een piraatje hebben gepast en linksboven met dat harnas klopt ook niet helemaal.
Maar zo is het ook leuk. vind ik. De grote doorzichtige legosteen waar er acht in passen dus, staat nu in onze vensterbank en ik geniet er van.
Tja...
Ps. Anna, die volgens mij nog nooit met lego heeft gespeeld, ze is nu nog van de Duplo, zag wel meteen dat het mannetje met de brief op zijn buik een postbode is en dat die pet dus niet klopt. Dus nu zit het er dik in dat we over een poosje acht verkeerde poppetjes gaan maken en dat zij dat dan even herstelt!
En voor eventuele andere liefhebbers: de grote legosteen is er in nog grotere formaten!

12 opmerkingen:

miekequilt zei

Haha opa en oma, verkeerde poppetjes gemaakt. Leuk dat het zelfs een kleine meid opvalt. Die doorzichtige stern is mooi zeg. Gewoon uit de winkel?

Ageeth Mooij zei

Speciale Lego tentoonstellingsstenen? Wat mooi.
Wij hebben een gekke vitrinekast in de keuken voor (stofvrije) Lego pronkstukken. maar de jongens (17, 13 en 10) bouwen niet meer.
Heerlijk, hoe je kleindochter kleine dingen opmerkt.

Bertiebo zei

Mieke ja, gewoon uit de winkel. Wel een legowinkel.

Mienegootje zei

Je snapt.."motikokeh". Ik heb nog best veel legomannetjes, allemaal astronautjes (hoe zou dat komen?).Zaten die mannetjes al in de steen??

Alet Venhuizen zei

Leuk tentoongesteld zo.

Bertiebo zei

Nee Mien, het zijn onze allereigenste legomannetjes. En ja dat snap ik!

Vlimbouter zei

Leuk idee dat lego-vitrinekastje. Ik kan me voorstellen dat de kleinkinderen daar nog jaren plezier van hebben - en de grootouders ook bij het samenstellen van de mannetjes ;-)

Jolande zei

Ik ben ook gek op Lego poppetjes en heb er ook een aantal in mijn kamer.
Dit vind ik er dus ook heel leuk uitzien.
Veel plezier met het maken van verkeerde poppetjes en de reactie van Anna daarop.

Angie zei

Lego blijft leuk! :-)

Nana zei

Hier is de Duplo periode voorbij. Lego komt als eerste uit de speelgoedbakken als de kindjes op bezoek zijn. De mannetjes zijn leuk maar ik vind de diertjes ook wel super. Zo'n doorzichtige Legosteen heb ik nog nooit gezien. Tof!

Els04 zei

Zo cool! Hier staat ook gewoon speelgoed in de vensterbank en wij hebben geen kinderen ;)

Ferrara zei

Lego voor jong en oud. Wij hebben onlangs de buurtjes blij gemaakt, zij zitten nog in het kleine kroost. Onze pubers, met bijbaantjes bij Jumbo, hebben inmiddels ander vermaak.
Wel blij dat al die mooie spullen elders nog plezier bezorgen.