Totaal aantal pageviews

zaterdag 1 december 2012

Jarige Mac!

Op 1 december 1997 werd onze Mac geboren. Ian Mac van den Princen van Oraengien. Vandaag is hij dus jarig. Vijftien jaar!!! Alsof het gisteren was herinner ik me hoe we naar het nest gingen kijken om een pup te kiezen. Ha, kiezen... we hadden niks te kiezen. Mac koos zelf. Hij werkte zich omhoog langs Nienkes arm en begon aan haar oor te sabbelen. Dat was volkomen duidelijk. Ik zie de trui voor me die ze droeg die dag.
Vijftien jaar... wat een herinneringen. Toen hij bij ons in huis kwam leefden onze ouders nog allemaal. Jongste zoon zat nog op de basisschool en was supertrots toen Mac en ik hem uit school kwamen halen. Dat hij als pup door het ijs is gezakt, waarna Nienke hem onder een warme douche heeft gezet. Dat hij sindsdien nooit dol is geweest op water. Het strand, rennen aan het strand. Bij een lange wandeling liep hij ver vooruit en dan weer terug. Nooit moe. Het strand is nog steeds een hoogtepunt in zijn leven en hij kan dan ook nog wel even heel hard rennen.
Ach, onze Mac, de liefste hond van de wereld.

4 opmerkingen:

Bertiebo zei

En je hoeft niet te denken dat het makkelijk was om een foto van de jarige te maken. Zodra hij mij zag naderen met mijn kleine (totaal niet beangstigende) cameraatje, stond hij op en verplaatste zich!!

Wieneke zei

Dat jullie hem nog maar een tijdje mogen hebben... en een speciale verjaarskroel voor die lieve Mac.

Therese zei

Een mooi stukje over Mac. Gefeliciteerd nog en ook een fijne Sinterklaasavond!

Anoniem zei

Gefeliciteerd!! Wat een leeftijd en voor zijn leeftijd nog best gezond. MAC: "ondeugendste, leukste kamppuppy ever". Mien