Totaal aantal pageviews

zaterdag 18 februari 2017

Teveel telefoontijd.

Ik moet toegeven dat ik zoals zovelen, wel een beetje vastzit aan mijn telefoon. Kost toch ook wel tamelijk veel tijd. Blogs lezen, Facebook en Instagram. De mail checken. Een spelletje en nog een spelletje. Eens even reageren zo hier en daar.

Maar ik ga er wat aan doen. Echt. Ik ga grenzen trekken. Zal even wennen zijn, maar het moet toch kunnen.

Gisteren zat ik bijvoorbeeld lang in de auto. Normaal lees ik dan, of ik borduur.
Maar nu heb ik bijna de hele tijd op die telefoon zitten kijken. Dat wil ik niet meer.
Er zijn dagen dat ik nauwelijks kijk.  Op oppasdagen kijk ik heel weinig. Ik wil geen slecht voorbeeld zijn voor de kleinkinderen. Op die dagen heb ik er trouwens ook geen tijd voor.
Op mijn schooldag kijk ik ook niet.
Dat zijn drie dagen.
Nu nog  minderen op de andere vier dagen. Moet lukken toch?

15 opmerkingen:

Anita Willems zei

Ik doe met je mee!

KnutzEls zei

Hier ook, aandachttrekker dat ding.

Marjan zei

Hai Bettie.
Dank voor je bezoekje aan en reactie op mijn blog. Natuurlijk wilde ik even kijken wie Bertiebo was en ik bleef hangen. Ja, dat kostte me inderdaad nog meer telefoon(tablet)tijd, maar ik zag zoveel moois en interessants dat ik steeds verder doorbladerde. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar meer, dus ik heb me aangemeld als volgster.
Er gaat soms inderdaad veel tijd in de telefoon (tablet) zitten, maar zolang we ons dat realiseren en het onder controle kunnen houden is dat niet erg toch? Maar anders is het misschien een idee om de eierwekker te zetten tijdens een digitale bezigheid *Ü*? Of vaste tijden?
Ik heb wel plekken waar ik van mezelf de telefoon uit mijn handen moet houden: op straat, in de winkels, tijdens bezoek, tijdens activiteiten of contacten met andere mensen enzovoort...
Hoe dan ook; op de momenten dat ik wel 'digitaal ga' geniet ik er van, want het heeft leuke contacten tot stand gebracht en nu heb ik weer een leuk blog gevonden :-)

Groetjes Marjan

izerina zei

Succes

Pippa's Hus zei

Ik denk dat we daar allemaal wel last van hebben.
En ik denk dat we ook allemaal wel wat minder willen, als je tips hebt....;-)) XX Esther

Neeltje zei

Goed plan!

Wieneke zei

Ik heb iets telefoonachtigs met een prepaid kaartje. Voor noodgevallen. Ik wil zo'n ding niet, want ik heb een bloedhekel aan allerlei verslavingen. Maar ik zal straks wel bijgezet worden in een museum.
Altijd goed om een vervelende gewoonte te wijzigen, Bertie.
Zet hem op uh........ af :-)

Inge zei

Oh jee ja, ik ook .....

Marleen zei

Pff, herkenbaar! Ik betrap mezelf erop dat ik 's avonds bij de koffie als we tv kijken (!) nog op mijn telefoon aan het kijken ben: facebook, spelletje, twitter. Gek word ik van mezelf! Heb hem nu al een paar keer wat verder weggelegd zodat de verleiding wat minder groot is ;)

Mrs. T. zei

Tuurlijk gaat dat lukken.

Marthy zei

Ik gebruik geen internet buiten de deur, goedkoop en niet storend voor mezelf en anderen. Ik heb nooit anders gedaan dus weet niet beter.

Els04 zei

grappige tekening!!!

Ferrara zei

Ik vrees dat ik naast Wieneke in het museum kom te staan.
Succes gewenst met afkicken.

Het lieve leven... zei

En..lukt het? Ook bij mij is dit een valkuil hoor...ik geniet van die telefoon want oh hij is zo handig en verstandig ;) Maar....ook verleidelijk...telkens weer!

Vlimbouter zei

Hier niet zozeer telefoon, maar wel tablet en PC. Afkicken is niet makkelijk, hé.