Totaal aantal pageviews

woensdag 1 februari 2017

The Wolseley, London

We wilden een afternoon tea doen, inderdaad aan het eind van de afternoon en dan meteen als avondmaaltijd.
Na enig gezoek vond ik een prachtig hotel met een prachtige tea, met alles er op en er aan. En dan nog wel in het oudste hotel van London. Al wordt dat vast van meerdere hotels gezegd.
Het hotel is uit 1837 en The English Tearoom daarbinnen, heeft Agatha Christie geïnspireerd tot het schrijven van 'In Hotel Bertram'.
Het was werkelijk verschrikkelijk duur, maar nogmaals, dan hoefden we verder die dag niet te eten en ik vind het nou eenmaal leuk om in het oudste hotel te zijn geweest. Helemaal toen ik dat van Agatha Christie had gelezen.
Gelukkig zagen we nog net op tijd dat er een dresscode was.

Tja, wij reizen naar London met een klein koffertje. Je moet het allemaal dragen hè.
Ik ga op reis en neem mee:  vijf schone onderbroeken en vijf paar sokken. Voor vier dagen, hahaha. Een reservebroek en omdat het koud was, een paar hemden. Twee schone truien en dat is het dan wel zo'n beetje. Niet eens andere schoenen.
Dus niets dat ook maar enigszins leek op de dresscode.
We zagen er dus vanaf, want om je daar nou ongelukkig te gaan zitten voelen tussen allerlei tiptop geklede mensen... Of erger nog, om geweigerd te worden...
Maar volgende keer, echt ik zweer het, dan komen we er. Met nette kleding.
Nu hadden we een alternatief en dat was The Wolseley. Ook best deftig, maar geen dresscode en bij lange na niet zo duur. Wel een portier natuurlijk.


Er moest gereserveerd worden en dat hadden we gedaan, voor half zes. Maar we waren er een kwartier te vroeg en er was nog even geen plaats voor ons in deze herberg.
De man die dat meldde zag dat ik belangstellend rondkeek en begon me te vertellen over het hotel. Dat het eerst een showroom was geweest voor auto's en niet zomaar auto's maar The Wolseley. The Wolseley.
Nou heb ik niks met auto's, onze vorige auto herkende ik niet eens. Maar in precies zo'n auto als The Wolseley werd ik thuis opgehaald op m'n laatste schooldag en sindsdien vind ik dat dus leuk!

Daarna werd het gebouw een bank en nu dus al heel lang een tearoom. Hij kwam met een map vol foto's op de proppen en toen ik er een paar had gezien,  konden we al plaats nemen.
Het was heerlijk, precies zoals een tea hoort te zijn in mijn ogen.


Met sandwiches, allerlei heerlijks en scones natuurlijk,  met clotted cream en jam.
Ik vond alles lekker, maar de sandwiches het allerlekkerst.
Dus ik bofte toen een serveerster kwam vragen of we nog meer sandwiches wilden. Dat deed ze niet bij iedereen, dus waarschijnlijk zagen we er zeer hongerig uit.  Maar we wilden wel, hoewel het inhield dat we niet alles op konden.
Geen probleem, alles wat overbleef werd, zonder dat we dat hoefden te vragen,  in een prachtig doosje gedaan, heel chic en dat konden we zo meenemen.

Het was heerlijk om daar te zitten, een beetje te kletsen en rond te kijken.  De bediening was buitengewoon vriendelijk en attent.Toen we klaar waren was de portier er nog steeds. Hij zei te hopen dat we very soon terug zouden komen. En ik moet eerlijk zeggen: dat hoop ik ook. Niet de volgende keer, want dan wordt het  dat oude hotel. Maar de keer daarna, hahaha.


12 opmerkingen:

miekequilt zei

Wat een leuk toeval weer. En wat zullen jullie genoten hebben van die mooie middag in dat mooie hotel. Fijn om te lezen.

Onliemie zei

Wat een leuke ervaring! En heerlijk zag die tea er uit! Ik bedoel vooral wat bij de tea geserveerd werd... mmmm. Mooie locatie! Wat was de dresscode nu precies? Ben eens gaan piepen bij dat oudste hotel. Mocht je nu echt niet in een gewone lange broek en een trui daar binnen denk je. Of had je alleen maar "trainingbroeken" mee? Volgende keer wordt dat een nog geweldigere ervaring. In de juiste outfit! En met de juiste Jewels! ;-)

KnutzEls zei

Nou ja wat leuk en lekker. Heel wat anders dan zo'n kartonnen bekertje heet water. Ik wil ook zoiets...

Marlou zei

Hello Lady Bertiebo!

Wat een heerlijke ervaring daar in the Wolsely.
En wat een heerlijke portier. Die zou je toch even willen...
Hoho... no madam: hands off please...

Ik vind het allemaal geweldig!
En hoe is de naam van het oudste hotel, of heb ik er overheen gelezen?
Dagdag!
groetjes van Marlou

.

debora zei

wat heb je dit weer mooi neergezet!!
en waw,wat een belevenissen!en hmhm,ziet er heel lekker uit en chique servies!

Vlimbouter zei

Wat een leuke belevenis! En die portier ziet er zo 'echt' uit, zo typisch 'Brits' bedoel ik.

Ferrara zei

Weer een 'kostelijke' belevenis. Jullie weten het ook wel uit te zoeken. Kaartjes ruilen, verkeerde outfit ... never a dull moment.

Pippa's Hus zei

Wat leuk om high tea in Londen te doen. En fijn dat nog zoiets leuks in het vooruitzicht hebt als je weer gaat! Xx Esther

Mrs. T. zei

Leuk zeg. Ik ben gewoon helemaal in Londen door jouw logjes de laatste tijd.

Jeanne zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Mapi zei

Weer zo'n mooi bericht !

Marthy zei

Oh, wat maak je me hebberig.