Totaal aantal pageviews

vrijdag 31 augustus 2018

Wespen

Ik haat wespen. Ik HAAT ze. Kan me niet schelen waar ze goed voor zijn. Ik ben in mijn leven vier keer gestoken en ik haat ze.
De eerste keer was op een fruitmarkt in Mexico. Daar was niet aan te ontkomen, behalve niet naar die fruitmarkt gaan. Maar dat was geen optie, want zo leuk en kleurig en lekker. En trouwens ik zei au en nog een keer au en dat was het.
De tweede keer kwamen we terug uit Frankrijk en ik klapte een stoeltje open en plofte neer. Boven op een wesp die waarschijnlijk al die tijd gevangen had gezeten. Hij stak en dat kon ik nog door de vingers zien, maar niet dat mijn been zo dik en pijnlijk werd en ik er een hele week last van had.
De derde keer was op kamp. Ik werd gestoken in mijn lies en door mijn spijkerbroek heen. Die nacht werd ik heel beroerd. Heel erg beroerd. De volgende dag was het bloedheet en moest ik met mijn groep terug fietsen naar school. Dat was een kilometer of vijftig. En mijn klas was niet bepaald makkelijk. Ik zwol onderweg helemaal op. Dikke uitslag van mijn enkels tot mijn keel. Daar stopte het.
Toen ben ik toch maar naar de dokter gegaan die mij vertelde dat dit wel een heel heftige reactie was, dat allergieën zich opbouwen en dat ik voortaan een epi-pen bij me moest dragen met adrenaline.

 Die spuit heb ik nu al jaren,  steeds tijdig vervangen voor een verse, maar nog nooit nodig gehad.
En toen was ik vorige week in Hamburg en werd ik weer gestoken.
Het deed pijn. We gingen even rustig zitten en lazen nog eens goed de bijsluiter. Toen waren er al een paar minuten voorbij en ik was nog niet in een shock, viel niet flauw, kreeg geen andere rare verschijnselen en werd alleen een beetje bibberig.
De pen niet gebruikt, maar wel met de metro en een taxi naar een ziekenhuis. Op het station bij de politie geïnformeerd waar dat was.
Daar aangekomen kwamen we eerst op de Emergency en daarna bij een lieve Frau Doktor op de afdeling dermatologie.  Ze leek ongeveer achttien met haar paardenstaart,  maar dat was ze niet.
Ze gaf me een zalfje voor op de plek en een recept voor een drankje en druppels en vond dat ik dat voortaan altijd bij me moest hebben. Die epi-pen ook, maar alleen te gebruiken als ik gestrekt zou gaan.
Toen dat allemaal geregeld was, was de middag voorbij.
Dat zeg ik: IK HAAT WESPEN!!!!!!!!!!!!

26 opmerkingen:

KnutzEls zei

Dat het jou net weer moet gebeuren. Wat een pech.

izerina zei

Dat is zeker oppassen voor je.

baukje zei

Oh wat erg steeds weer die stekenen dan die heftige reaktie. Mijn Thom is eens op een camping in Fr gestoken op zijn tong. Vreselijk eng. Gelukkig wisten we dat je een doorgesneden teen knoflook erop moet doen en het hielp echt. Geen vreselijke zwelling en het liep met een sisser af.

Jolande zei

Ik HAAT wespen ook. Ik ben ook 4 keer gestoken in mijn leven en daarvoor was ik eigenlijk nooit bang voor ze, maar na de eerste steek ben ik de hele dag zo beroerd geweest en de keren daarna ook.
Niet zo erg als jij het hebt met opzwellen, maar ik voel me wel een dag of twee ontzettend beroerd.
De derde keer zat ik rustig op een bankje bij een kasteel in Schotland en out of de blue werd ik gestoken.
Aan de overkant zaten mensen die het zagen en die kwamen gelijk aan met een gelpen en dat verkoelde een heel stuk, sinds die tijd heb ik ook altijd zo'n pen bij me.
De afgelopen weken zaten er regelmatig wespen in de buurt van het zwembad en dat zwom nou niet echt ontspannen, dus dan deed ik azijn op de rand en dat hield ze weg.
Maar wat ik het meest enge vind is dat ik nu al een paar keer zo'n enorme grote hoornaar in de tuin heb gezien, van de week nog toen ik was op hing, hij kwam recht op me af en ik wist niet hoe snel ik weg moest komen.
Doodenge beesten.

Lot zei

Van wespen hebben we weinig gezien, wel augustelingen een mini hooi of oogstmijt. Mijn partner heeft er heel veel last van in knieholtes elk been wel 10 en ook in liezen. Hij werd in Frankrijk bij het snoeien vd heg door 3 wespen gestoken die een nest in de heg hadden. We hadden een creme bij ons die goed helpt maar van de steek in zijn elleboog werd erg dik.

Judy zei

Wat een heftige reactie! Goed dat je die epipen bij je hebt voor je weet maar nooit. Ik ben maar 1 keer in mijn leven gestoken, toen een wesp mijn openstaande bloesje in vloog.

Nietzomaarzooo zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Nietzomaarzooo zei

Wat rot dat je op je vakantie zelfs ervoor naar een ziekenhuis moest. Wel goed dat je die epipen bij je draagt.
Ben ook wel een paar keer gestoken in mijn leven en als kind er eentje ingeslikt. Toen moest ik, tot ongenoegen van mijn moeder, de hele dag ter observatie in het ziekenhuis blijven, omdat ze bang waren dat mijn keel zou opzwellen. Ik vond het heerlijk: wat een grote stapel Donald Ducks!
Nu vind ik ze alleen maar vervelend, vooral als ze om kleindochter zwermen.

sjannesblog.com zei

Ik ben panisch voor bijen, hoewel nog nooit erdoor gestoken. Wel door andere insecten en ook ik reageer super allergisch. Bij mij gebeurt zoiets op vakantie. Ik zat een paar keer met een dikke knie. Dat was nog niet zo erg,totdat ik op een bruiloft in Limburg op mijn voet gestoken werd. Ik werd beroerd, moest naar de eerste hulp en mocht niet terug reizen naar huis. Zomaar een weekje vakantie in Limburg, maar niet echt leuk. Na zoiets blijf je extra alert op alles wat kan steken! Een klein nadeel van de zomer!

Emie zei

Zelf zeg ik altijd niets of niemand te haten want dat is contraproductief. Maar na jouw verhaal denk ik daar iets genuanceerder over. Mensen die zó allergisch reageren op wespen- of andere steken hebben alle recht deze diertjes te HATEN, met hoofdletters!

Ivy zei

Lijkt me een goede reden om bang voor ze te zijn.
Ik heb er geen echte angst voor, maar om nou te zeggen dat ik er dol op ben...
Zelf heb ik dergelijke reactie(s) een paar keer gehad toen ik door zo'n vieze horzel gestoken werd. T/m penicillinekuren aan toe. Die steekbeesten haat ik dus.

Sjoerd zei

Ik heb eens een wesp in mij mond gekregen op de brommer. Ik dacht dat ik dood ging. Mijn hele gezicht en tong werden dik. Dat werd ook een spoedje... Ik moet er ook niets van hebben.

Wieneke zei

Jeetje, dat is niet mis, zeg. Ik kan me die haat heel erg goed voorstellen. Dat zo'n klein beestje zoiets hevigs teweeg kan brengen bij jou. Lang geleden ben ik eens door een wesp gestoken in mijn enkel en ik weet nog heel goed dat het erg pijnlijk was. Ik voelde iets kriebelen daar, keek niet wat het was en raakte mijn enkel aan mét de wesp erop. Bingo!

Els04 zei

ik reageer ook allergisch op vanalles en nog wat, lastig hé! arme jij, zo op vakantie!

Ferrara zei

Met dergelijke reacties kan ik me voorstellen dat je die beesten haat.
Je zal mijn blog over de vleeseters vast niet gewaardeerd hebben.

schrijfselsvanmij zei

Hè bah, vervelend. Ik haat wespen niet omdat het eigenlijk, voordat ze in augustus irritant worden, heel nuttige insecten zijn. Ik ben vaker gestoken maar gelukkig altijd zonder nare gevolgen.

In de weer zei

Och, wat vervelend allemaal Bettie, ja dan ga je ze wel haten.
Ik ben als kind ooit in mijn bil gestoken toen ik op het toilet zat en zo’n jaar of 20 geleden toen ik in de tuin aan het werk was en een plant uit de grond trok werd ik achterna gezeten en gestoken op zo’n vijf plekken. Dat was niet leuk en de rest van de middag zat ik wat versufd op een stoel maar zo erg als bij jou was het niet.

Matroos Beek www.beekblog.com zei

Ik haat ze ook... vooral voor mijn man ben ik bang. Hij draagt ook een epicen bij zich. Hij heeft eens een shock gehad van de gevolgen van een wespen (of bijen?)steek. Hij MOET iedere dag voor altijd antihistamine nemen voor het geval dat. De epipen is op zich ook best heftig van werking, dus nooit zomaar gebruiken, enkel als je inderdaad gestrekt gaat. En dan nog onmiddellijk 112 bellen. Vreselijk die allergische reacties. Ik ben er heel bang van geworden nadat ik zag wat het deed met mijn man.

Matroos Beek www.beekblog.com zei

Dat moest epipen zijn ipv epipen... Mijn man is na die vreselijke reactie getest en hij bleek aan meerdere zaken zeer ernstig allergisch. Vandaar de hoge dosis antihistamine iedere dag.

Marloeskreatief zei

Snap het helemaal dat je ze HAAT.
ben zelf ook al meerdere keren gestoken ,met gelukkig alleen een dikke hand of oor

Onliemie zei

Goh wat een ellende. Ik heb nog niks ergs meegemaakt maar ik haat ze ook. En er waren er veel deze zomer.Vooral voor het minimeneerke ben ik dan ongerust. Bang dat hij per ongeluk eentje in zijn keel krijgt. Moet er niet aan denken.

Ageeth Mooij zei

Ik zie ze ook niet graag, zeker niet na een paar pijnlijke steken. Maar ik ben altijd koelbloedig en verwijder ze uit huis in een theedoek en vermorzel ze buiten als het echt niet anders kan. Jongste zoon is nogal panisch wanneer er iets zoemende in de buurt komt.
Wat fijn dat je deze keer geen allergische reactie had, maar de schrik blijft groot en de onderbreking van jullie uitstap vervelend!

Mrs. T. zei

Ik vind ze ook zeer vervelend. Morgenmiddag feest buiten, ik hoop dat ze ons een beetje met rust laten.

Saralien zei

Ah, dat is naar. En het vervelendste lijkt me inderdaad als je er zo extreem op reageert, op een steek. Ik haat ze ook!

Saralien zei

test

Ineke zei

Oh...wat erg om zo heftig te reageren op een wespensteek. Sterkte! Ik ben ook niet zo'n liefhebber van wespen, maar tot nu toe gelukkig maar 1x gestoken.