Totaal aantal pageviews

donderdag 20 december 2018

De zeven zussen

Dit boek is het eerste deel uit een serie over zeven zussen.
Zij zijn alle zeven geadopteerd en opgegroeid (in luxe),  in het huis van  hun adoptievader Pa Salt. (anagram voor Atlas?)
Als Pa Salt sterft, krijgen alle zussen per brief een aanwijzing over hun herkomst.
Maia is de eerste. Zij gaat proberen uit te zoeken waar ze vandaan komt. Bij die zoektocht komt ze terecht in Rio de Janeiro en een groot deel van het boek gaat over haar overgrootmoeder die daar opgroeide en verliefd werd op de ontwerper van het gigantische Christusbeeld dat daar staat.
Het is een dikke pil, 560 bladzijden en heel makkelijk leesbaar.
Je hoeft er niet in te komen, dat gaat vanzelf. Gewoon een heerlijk boek, lekker als je niet al te zeer wilt gaan nadenken. Ook zeer geschikt voor vakantie.
Het volgende deel gaat over de volgende zus.
Ik ben al een beetje verslaafd, dus ik reserveerde de volgende delen in de bieb.
Deel drie kwam eerst en ik wilde wel wachten tot ik deel twee had, maar dat ging niet. Absoluut niet. Dus ik las eerst deel drie, dat gaat over de derde zus, Star (Asterope) en háár zoektocht.  Dit deel brengt ons terug naar het Engeland van Edward VII en een van zijn minnaressen, Alice Keppel. Een fijne periode. Ik ga dan natuurlijk een beetje snuffelen in die periode, dat is een leuke bijkomstigheid.
En nu ben ik bezig in deel twee over Ally (Alcyone) . Heerlijk, het is echt heerlijk. Veel romantiek, veel liefde, veel verdriet, veel bijzondere situaties en veel geschiedenis. Dit deel voert ons naar Noorwegen, naar de tijd van Ibsen en Edvard Grieg.
Ik ken mensen die echt hun neus op zouden trekken voor deze boeken. De ware intellectuelen zal ik maar zeggen.
Maar ik ken ook heel wat mensen die hier,  net als ik, van genieten en niet kunnen wachten tot het volgende deel.
En als je trouwens de stapels Lucinda Riley in de boekhandel ziet liggen of je kijkt in de bestseller zestig... dan weet je het wel.
Oh ja en dan nog even over de sterren,  de Zeven Zusters, de Pleiaden. Dat is eigenlijk een groep sterren genoemd naar zeven mythologische zusters, zeven nimfen die door Zeus aan de hemel waren geplaatst. Ook weer zoiets waar ik dan ineens meer van wil weten. Leve het internet.


Het idee om daar nou eens romans over te schrijven, vind ik echt super. Goed bedacht, Lucinda Riley.

17 opmerkingen:

Happy Earl Grey zei

Over deze boeken hoor ik niets dat lof, ik heb ze nog niet gelezen, maar na deze blog moet ik er toch aan. Maar waar haal ik de tijd vandaan???
Fijne dagen en hartelijke groet

Marlou zei

Hoi Bertiebo,

ja.. ik heb het eerste boek ook gelezen.
Vond het goed geschreven, maar toch een beetje boeketreeksachtig.
Ja, sorry... kan er niks aan doen.
Maar misschien ga ik me nog eens aan deel twee wagen.
Jij bent er zo enthousiast over...

Groetjes!
Marlou

.

Bertiebo zei

Ik heb nog nooit een boeketreeksboek gelezen, maar misschien heb je gelijk hoor, dat weet ik niet. Ik vind deze serie gewoon goed geschreven. Het is niet zo dat ik zinnen onthoud zoals ik bij sommige boeken doe. Het is ook niet zo dat ik de boeken zal herlezen, zoals ik sommige boeken wel doe.Het voegt niet iets toe aan mijn leven. En toch is het fijn

Sjoerd zei

Dat lukt me ook steeds vaker, dat ik de achtergronden via het internet probeer te achterhalen. Dat geeft dan een boek meer waarde.

Marthy zei

Ik heb nu de eerste vier uit, deel 3 en 4 achter elkaar gelezen en dan heb ik het wel even gehad, toch wat zoetsappig. Maar het leest echt lekker ontspannend en ik vind die stukken geschiedenis die in ieder boek verweven zijn geniaal. Ook ik ga dan even het internet op om het e.e.a. na te zoeken. Voor de kerstdagen ligt er een dikke pil te wachten, iets zwaardere stof.

Wieneke zei

Ik kreeg de serie aangeraden door een vriendin en ik heb dus de boeken allemaal achter elkaar gelezen toen ik absoluut geen tijd en zin had in moeilijke kost. Ik weet eigenlijk niet goed te formuleren wat ik ervan vind. Het gegeven is wel boeiend en hier en daar is het zelfs wel spannend. Maar ook weer een beetje zoetelijk. Ik heb er niet veel van onthouden in ieder geval.

Ineke zei

Ik moet ze nog lezen, kreeg deze al via Facebook als tip door. Hoop dat ik ze via de bieb kan lenen.

KnutzEls zei

Het lijkt mij wel wat. Niks mis met zoete romantiek, want ik ben niet altijd in de stemming voor zwaardere kost. Op de lijst dus maar weer.

Onliemie zei

Ik denk dat ik al verkocht ben. Onthouden voor de vakanties! En het feit dat je geschiedkundig iets bijleert en er verder over gaat opzoeken, maakt het toch nog een beetje "nuttig". Misschien dat ik 7 wel een beetje te veel van het goede zal vinden.
Grappig wel ... bij ons toekomstig schoondochtertje zijn ze met 4 adoptiezussen. Begint toch ook al te tellen hé. :-)

Mrs. T. zei

Ik hoor hier ook zoveel positieve verhalen over. Misschien toch maar ns een kans geven.

Katrien zei

Nog niet eerder zoveel reserveringen gezien in het bibliotheeksysteem als op deel 1 van het boek; de zeven zussen. Ach ja misschien toch wel, op vijftig tinten grijs. Destijds ook niet aan te slepen. Leuk om jouw mening over de zeven zussen reeks te lezen.

pieke zei

ik las deel een gisteravond uit, leest lekker weg en voor de kerstdagen verwen ik mezelf dan ook met deel 2

Mijn Kleurenpalet zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mijn Kleurenpalet zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mijn Kleurenpalet zei

Ik heb aan 1 kant 7 schoonzussen, ja echt, die lezen die serie ook. :-)

Bernardine zei

Ik heb hem mee op vakantie!
Ben benieuwd!

Anoniem zei

Ik ben een kleine lezer van dunne boekjes, op aanraden van de verkoper van Standaard boekhandel die zei dat dit een goed boek is en zeker eens moet lezen,(hij weet dat ik uit een gezin van 6 kinderen kom), op verlof toch aan begonnen, dit is absoluut mijn ding, ik heb ervan genoten , spijtig dat deze schrijfster reeds overleden is. Ik hield van haar manier van schrijven