Totaal aantal pageviews

zondag 23 december 2018

Mary Poppins returns

Mary Poppins, ik ben echt dol op haar. Als kind al, toen ik de boeken las, waarvan het eerste deel beslist het beste.
En later ook fan van de film met Julie Andrews en Dick van Dyke. Nog steeds.
Dat ik Dick speciaal noem, is omdat hij, drieënnegentig jaar oud, nog even optreedt in deze nieuwe Mary Poppinsfilm. Een film met Emily Blunt in de hoofdrol. En dat doet ze goed hoor, Emily. En bij vlagen ook grappig. En ze is erg mooi en soms zag ik echt Mary Poppins.
Nou daarmee heb ik eigenlijk alles gezegd.  Soms zag ik echt Mary Poppins. Soms, want Mary Poppins 2018 is niet mijn Mary Poppins, hoe goed en knap gemaakt de film ook is.
Ik vond het allemaal een beetje te gezocht en vooral vond ik het erg lang duren. Ruim twee uur. We hadden ook nog de pech dat het geluid veel en veel te hard stond. Ik was gewoon doodmoe toen het afgelopen was, moe van de herrie.
De start was ook slecht. We kregen namelijk de Nederlandse versie voorgeschoteld. Dus dan zie je leuke beelden van London en dan wordt er ineens in het Nederlands gezongen. Niet te doen. We hadden juist gekozen voor O. V. wat originele versie betekent. Dus Frits ging het even melden aan de inleider van dienst, die vervolgens de operateur ging bellen, die zowaar op afstand kon regelen dat  we toch de O.V. kregen.
Het verhaal is wel aardig bedacht. De twee kinderen van toen, Jane en Michael zijn nu volwassen en wonen in het oude huis, Cherry Tree Lane 17. Michaels vrouw is net overleden en hij moet het maar redden met zijn drie schattige kinderen. Komt nog een huurschuld bij, waardoor uitzetting dreigt. . En dan is daar ineens Mary Poppins.
Er zitten mooie scenes in,  met zelfs hele mooie choreografieën. Meryl Streep deed ook nog even mee. Best leuk. En Colin Firth. Maar er is niet een liedje blijven hangen. Niks Supercalifragilisticexpialidocious
Ook dat zegt al genoeg. Een middagje amusement meer niet. Geen trailer.

12 opmerkingen:

miekequilt zei

Jammer dat het tegenviel. En dat twee uur lang. Maar dankzij jou vrolijk ik op door het zingen van het bekende Super........, het is makkelijker te zingen dan te schrijven. Fijne dag nog!

KnutzEls zei

Jammer, ik dacht dat het gewoon opnieuw verfilmd was. Ik zou vooral voor de muziek gaan. Nu dus maar overslaan.

Judy zei

Ze praten net op de radio over de nieuwe Mary Poppins film, terwijl ik jouw stukje lees, grappig. Jammer dat je de Nederlandse versie kreeg, dat lijkt me ook niks.

Wieneke zei

Wát??? Zongen ze niet: Supercalifragilisticexpialidocious ????
Ik heb er over gedacht om te gaan kijken, maar dat doe ik nu dus niet :-)

Unknown zei

Bedankt voor je recensie.

Bertiebo zei

Als het bij de Nederlandse versie was gebleven was ik weggegaan. Ik schreef juist dat de o.v. werd getoond.

Nietzomaarzooo zei

Bummer!
Soms moeten ze afblijven van een klassieker.

Neeltje zei

Er is maar één Mary Poppins! Die is niet te evenaren.

Sjoerd zei

Een mislukte revival dus. Jammer.

Ineke zei

Mijn allereerste boek die ik ooit kreeg was van Mary Poppins. ;-)

juffrouw Ooievaar zei

Mee, toen ik zag dat de film uit was dacht ik eraan om met mijn moeder te gaan, net als vroeger ;) het is er helaas nog niet van gekomen.
Ik wens jou, je man en familie fijne, gezellige en warme kerstdagen.
Groetjes Anita

Els04 zei

zin in!