Totaal aantal pageviews

woensdag 12 december 2018

Potter


Deuren, ik hou er van.
Ik heb een Pinterest-album,  klik, met 296 deuren die ik op verschillende plaatsen zag en fotografeerde.
Ik weet niet waarom, geen idee.
Dus ook in London, let ik altijd op deuren en als ze dan nog iets speciaals hebben, dan kan ik daar heel blij van worden.
Deze is sowieso fraai in alle verloren gegane glorie, vind ik. Maar het speciale, of eigenlijk het grappige, zie je beter op de volgende foto.
Of de familie Potter die hier woont of woonde er blij mee is? Ik denk het niet, maar ik moest er om lachen.
Dat was de tweede keer.


We waren deze keer namelijk (toen we toch in St Pancras moesten zijn), even gaan kijken op de plek waar Platform  9 3/4. zich zou bevinden. Dat is de plek waar Harry vertrekt met de Hogwart Express naar zijn school.


Het was echt een gekkenhuis daar.
Hordes mensen, vooral meisjes, die dan graag op dit plekje op de foto wilden, met een toverstafje in de hand, het liefst springend. Snap ik hoor, als je vijftien bent, maar ook mensen van onze leeftijd, die geduldig stonden te wachten tot er weer iemand achter de touwen mocht. Heel grappig om te zien.
Vlak ernaast is dan een Harry Potter winkel, waar ik natuurlijk ook even ging kijken. Ik wilde vrij snel weer weg en vertrok door een verkeerde deur, waardoor ik echt per ongeluk, vlak voor deze opstelling kwam te staan. Waar velen dus al lang op stonden te wachten. Was ik nog wel zo bij de tijd om even te klikken.
En in die winkel... noem het maar op en het is er. Het leukst vond ik de compleet uitgewerkte kleding van de  vier verschillende afdelingen van Harry's school.


Er bestaan trouwens geweldig aantrekkelijke tours, waarbij je in de Warner Bros Studio's komt, de filmdecors ziet en waar je je in een Harry P. wereld waant.
Dat lijkt me al lang erg leuk. Maar met prijzen van rond de negentig pond pp, hebben we daar toch van af gezien.
Fan van Harry Potter blijf ik even goed wel. Ik heb alle boeken gelezen en alle films gezien. En ik denk altijd dat ik die boeken nog wel eens in de herhaling gooi, maar op een of andere manier kwam dat er niet niet van. Tot nu toe...


12 opmerkingen:

miekequilt zei

Geweldig!! Ik las de eerste delen zeker vier of vijf keer, maar de laatste slechts één keer. Vond ik té dreigend. Wat zou ik genieten daar van al die HP gekte. En ik heb heel veel foto’s van blauwe deuren, dus deze van jou vind ik prachtig.

Marlou zei

Hoi Bertiebo,

ja, deuren... en vooral fotogenieke deuren.
Ik zag en fotografeerde er veel in Dublin. Schitterend...

Zo'n gele pet zou ik trouwens ook wel willen! :)
groetjes van Marlou

.

Ageeth Mooij zei

Die deur is geweldig!
Ik heb met veel plezier in de boeken van Tolkien gelezen, maar moest stoppen omdat het teveel gaat leven in mijn hoofd. Dat geldt in wat mindere mate ook voor de Harry Potter serie. Oudste heeft sinds een paar maanden een vriendin en ze kijken samen de films opnieuw vanaf deel 1. De zonen vinden allemaal deel 4 het meest eng.
En al die merchandise, zo duur ook nog.

Jolande zei

Als we in London zijn nemen we altijd de laatste trein terug en eten we wat bij de restaurantjes bovenin Kings Cross en dan hebben we altijd uitzcht op het hele Harry Potter karretje gebeuren.
Het is leuk om te zien wat een gekte het nu geworden is, ik heb nog foto's dat het karretje op een van de perrons stond, je er ontzettend naar moest zoeken en er bijna geen mens van het bestaan wist.
De studiotour staat ook op ons lijstje, zeker nadat we afgelopen zomer de studio tour de in LA gedaan hebben.
Julian is er dit jaar geweest en de foto's zagen er hartstikke leuk uit.

Jeanne zei

Wat een mooie blog toch weer!

Judy zei

Geweldig die deuren! Ze vallen me, sinds ik in Deventer woon en mooie deuren en poorten zie, ook steeds vaker op!

Pippa's Hus zei

Door jou ga ik ook anders naar deuren kijken! ;-) XX Esther

Sjoerd zei

Jammer dat het afgelopen is met Harry Potter. Ik heb alles denk ik wel gezien...

Nietzomaarzooo zei

Je gaat het pas zien als je kijkt :)

Ineke zei

Wat grappig, ik lees vaak op andere blogs dat ze ook deuren fotograferen, ik doe het ook, moet wel de moeite waard zijn natuurlijk!

Mrs. T. zei

Ik heb echt helemaal niets met Harry Potter. De eerste twee boeken gelezen en hoewel ik best van fantasy houd konden ze me niet boeien.

Onliemie zei

Zalig hé die deuren. Ik heb er ook iets mee. Met Harry dan weer helemaal niks. Geef les op een beetje een "Harry Potter" school. Er zijn leerlingen die vertellen dat ze daarom voor onze school kozen. Help! https://www.sui.be/kennismaking/patrimonium/fotos/
Misschien moet ik me toch maar weer eens aan een Harryboek wagen. Wat niet is, kan nog komen.