Totaal aantal pageviews

woensdag 18 mei 2022

Downton Abbey

 De hele serie gezien, de eerste film gezien, groot fan... tja, dan is het logisch dat ik de tweede film ook ging bekijken, Downton Abbey, a New Era.


Kijk daar zitten ze hoor, de bewoners van het landgoed.  Bijna allemaal weer terug en het voelde alsof ik oude vrienden weer zag. 
Daar waren lord en lady Grantham, hun dochters, het personeel... echt geweldig. 
En het allermooist was natuurlijk ook deze keer weer,  Lady Violet Crawley, gespeeld door de fantastische (87-jarige) Maggie Smith. 

Dat was meteen ook het allerleukste van de film, die oude bekenden. Verder de kostuums, de decors, alles tot in de perfectie.  De grapjes, de taal. De periode ook. We zitten inmiddels in het jaar 1929.

Het verhaal is,  anders dan in de serie, misschien wat minder sterk, maar het zit goed in elkaar en trouwens: het maakt eigenlijk helemaal niet uit. Nee, helemaal niet.

Er komt een filmploeg gebruik maken van Downton Abbey en hoewel Lord Grantham dat helemaal niks vindt, is hij niet gek. Het geld ligt niet meer voor het opscheppen en het dak moet wel gerepareerd worden natuurlijk en dat zal kunnen na de film. Precies zoals de dochters hem vertellen. Verder erft lady Violet een landgoed in Zuid-Frankrijk, maar van wie en vooral waarom, wordt pas in de loop van het verhaal duidelijk. Verwikkelingen, verwikkelingen.

Nou ik vond het heerlijk en dus laat ik de trailer zien. Je moet zeker gaan als je fan bent en anders misschien niet.  Dan richt je je maar op de serie. Of niet!

13 opmerkingen:

Judy zei

De trailer alleen al is geweldig!

Emie zei

Kannie wachten!

Elizabeth zei

Ja, ik houd ook van dit soort films...

Kitty zei

Geweldige serie inderdaad!

Sjoerd zei

Mijn vrouw heeft ook de hele serie gezien. Die zal blij zijn met een vervolg. Ik vond er niet zoveel aan.

Bertiebo zei

Nou Sjoerd, dat klopt wel een beetje. Er zat niet een man in de zaal!

Jolande zei

Hier ook een groot fan. De trailer had ik al gezien en de film lijkt me ook leuk om te kijken, maar dat zal wel pas zijn als hij eens op tv komt.

Marthy zei

Of niet dus maar leuk dat jij er zo van geniet.

Mirjam zei

Wij gaan vanavond, heb er al zó lang naar uirgekeken.
We gaan lekker samen, Ben vind de serie ook mooi.

Mrs. T. zei

Ik wil ook zeker nog gaan. Maar nu even te druk met andere dingen.

huppiedos zei

Sorry, maar ken de serie niet.
Maar de Engelse serie zijn over het algemeen wel goed. Hans

Elly zei

Ik ga vrijdag. Toen ik afgelopen winter corona had, heb ik de hele serie nog een keer gestreamd. Het blijft een geweldige serie.

Iris Flavia zei

I must admit I never heard of it, but the trailer is really good! And oh, that accent, LOL.
And the clothes, love that hat!