Totaal aantal pageviews

zaterdag 14 mei 2022

Fietsen in de Biesbosch

 Van Zevenbergen hadden we toen wel zo'n beetje alles gezien. Dus fietsten we 's middags op het gemakje naar Breda om daar een beetje rond te kijken. 
Daar hadden we het hotel ook op uitgekozen. Zevenbergen ligt ongeveer tusssen Dordrecht en Breda in en ook de Biesbosch is dichtbij.
We hadden allerlei plannen, maar uiteindelijk gingen we de volgende dag naar Gorcum en Woudrichem en voor we naar huis gingen,  fietsen in de Biesbosch.


We stopten af en toe voor een stukje lopen of voor een uitkijkpunt en het was overal prachtig. Het is een landschap dat ik herken uit mijn kinderjaren. 
Ik moet er geweest zijn, dat kan niet anders met een moeder als de mijne. Maar ik weet het niet meer. Toch herken ik het.  
Later hebben we er eens een familiedag gehad, maar ja dan zit je te kletsen natuurlijk. Ook een teamuitje naar de Biesbosch, ook kletsen. En ik was nooit zo van de natuur
Maar nu is dat anders. Alleen maar kijken! Gek eigenlijk dat een mens op deze leeftijd nog wat verandert. 
Bovendien toch nog een beetje cultuur. Want we kwamen gewoon terecht in een landschap van Aelbert Cuyp, rond 1650 geschilderd (!)

En dan heb ik het nog niet eens over alle vogels die we zagen. En over de plantjes. We waren er vorige week dinsdag en toen zagen we de eerste zwaluw. Sterker nog, we zagen er een heleboel en het voelde ook als zomer. Maar dit was de eerste:


Eén ding staat vast. Bij leven en welzijn gaan we terug naar de Biesbosch. Het zal in andere jaargetijden anders zijn, maar waarschijnlijk net zo mooi!


12 opmerkingen:

Judy zei

Wat leuk om zo een schilderij in te wandelen! Het is daar prachtig!

Iris Flavia zei

Looks like a beautiful day indeed. Yes, with age and knowledge we see the world differently.

Sjoerd zei

Je wordt ouder en krijgt meer rust om erna te kijken.

miekequilt zei

Wat een leuk verslag van deze fietstocht. Die twee koeien die daar liggen zijn prachtig. En wat een mooie natuur daar. Ik ben er ook nog nooit geweest maar nu wil ik er wel heen. Ik hoop dat je nog meer over dit reisje gaat vertellen.

Mevrouw W. zei


Leuk die connectie met dat schilderij. Er is in al die eeuwen veel veranderd en toch bleven er dingen ook gewoon hetzelfde.
Mooie foto's maakte je.

Emie zei

Ook voor mij was de Biesbos tamelijk recent een echte ontdekking. Ik wil er graag nog eens een vogelexcursie maken of in een fluisterboot doorheen. En dat jij nu vogels aan het fotograferen bent, had je vast een paar jaar geleden ook niet bedacht.

Kitty zei

Mooi zeg! Die zwaluw, alsof hij er voor ging zitten!

izerina zei

Wat heerlijk,dat je nu de rust had om te zien,horen en misschien ruiken

Ferrara zei

We wonen in veel opzichten in een prachtig land.

Ineke zei

Wat een geweldig mooie route, natuur en foto's 🦋🌸

sjannesblog.com zei

Een echte Albert Cuijp! Ook ik had nooit kunnen denken, dat ik vogels zo mooi zou gaan vinden. Grappig he.

Marthy zei

De Biesbosch, weer zo'n stukje mooi Nederland. Wat zijn we toch een bofkonten dat we in dat schitterende land mogen wonen en er van mogen genieten.