Totaal aantal pageviews

zondag 28 juli 2019

Televisie

Soms is er helemaal niks op televisie. Er is wel wat natuurlijk maar niets wat mij ook maar een klein beetje aantrekt of boeit. Er zijn ook heeeel veel herhalingen trouwens.
Toch zijn er altijd zaken die met kop en schouders boven alle pulp en rotzooi uitsteken en die worden dan door mij ook hogelijk gewaardeerd.

* Ik heb bijvoorbeeld genoten van 63-UP.
In die serie zijn mensen om de zeven jaar gevolgd (door Michel   Apted), vanaf hun zevende, 7-UP dus. Heel erg leuk om te zien hoe je in sommige 63-jarigen van nu, nog precies de 7-jarigen van toen,  terug ziet. Ik verheug me nu al op de volgende serie. Over zeven jaar.

* Dan de serie 'Helden van het Maxima'


Een kleine serie (3 afleveringen) waar ik echt van onder de indruk was.
Hierin werden werkers in het Prinses Maxima Centrum (kinderoncologie), een jaar lang gevolgd. De directeur, de artsen, de onderzoeker, het hoofd van de apotheek en de verpleegkundigen.
Ik heb er soms met tranen in mijn ogen naar zitten kijken. Want inderdaad, helden zijn het.
Je moet het maar doen, je moet er maar tegen kunnen.


Werken voor en met kinderen met kanker. Deze mensen doen het met zoveel liefde en inzet...
Diep respect!

* Poldark natuurlijk. Heerlijk! Superromantisch en spannend en in een geweldige omgeving opgenomen

En dan nog even een guilty pleasure van mij.
Wat iemand anders misschien onder pulp zou rangschikken.
Maar ik kan er buitengewoon van genieten: Dr. Quinn, Medicine Woman.
Een serie over Michaela Quinn die in in het (wilde) westen van Amerika arts wordt. Het begint zo rond 1870.  Dr. Mike is de eerste vrouwelijke arts in dat gebied . Ze heeft  heel wat te overwinnen en dat doet ze ook. Met een geliefde en drie aangenomen kinderen en een eigen kind en heel braaf, moreel hoogstaande ideeën en dat suddert maar door.
Er zijn in zes seizoenen geloof ik zo'n 150 afleveringen gemaakt en die worden allemaal uitgezonden op RTL8.  De serie is hier uitgezonden in 1993. Ik heb toen wel eens incidenteel een aflevering gezien, maar veel tijd had ik niet toen.
Ik neem de afleveringen op en kijk er dan drie of vier achter elkaar als  het me uitkomt en ik moe ben. Of zoals nu met de warmte.
We zijn al in seizoen 5, dus ik val straks in een gat. Een groot gat.

14 opmerkingen:

izerina zei

Het is wel de tijd van herhalingen in deze zomermaanden. Ik gebruik netflex als reserve."De smaak van Joel"is op dit moment mijn favoriet.

Sjoerd zei

Tegen de tijd dat je alles gekeken hebt is het buiten wel wat koeler en kun je weer andere plannen maken.

schrijfselsvanmij zei

Behalve de tourprogramma’s ‘s avonds helemaal niks gezien op tv

Neeltje zei

Ja, ik keek ook naar 'De helden van Maxima'. Diep respect voor de mensen die daar werken. Verder naar een nieuwe serie 'We zijn er bijna'. En op tijd een spannende Netflixfilm.

Floor zei

Ik kijk ook graag televisie en als er niets is een DVD.
Maakt niet uit waar je naar kijkt toch?
Als je er van geniet, plezier om hebt of ontroert door ben, het is allemaal oké.

Nietzomaarzooo zei

Poldark heb ik op de Belg al gezien, maar blijven mooie beelden inderdaad. Altijd weer op dat paard zwoegend naar het andere eind van het landschap.
Die serie over de helden van ga ik nog zien. Leve uitzending gemist. In de zomer geniet ik van Zomergasten.

Happy Earl Grey zei

Als er niets op tv is, lekker een boek lezen en de radio aan of een podcast beluisteren. Jammer dat ik 63up gemist heb. Maar misschien kan ik die nog ergens terug vinden. En natuurlijk komt Zomergasten vanavond weer, dat is altijd fijn om naat te kijken en de mens anders te leren kennen.

Marthy zei

'De helden van Maxima' heb ik gezien, diep onder de indruk. Verder 's avonds het nieuws en 'De Avondetappe' en dat was het wel, wij lezen veel.

sjannesblog.com zei

Het is gek, maar 's zomers staat mijn hoofd niet zo naar Televisie. Een enkel ding pik ik eruit, zoals die serie van 63 up. En verder zoeken we wel eens een serie op Netflix. O ja op aanraden van een bloglezeres n.a.v. een blog over noord-oost Engeland heb ik gesmuld van de documentaire 'Langs de Noordzee".

Vlimbouter zei

Tijdens de zomer vind ik de tv-programma's ook vaak maar niets. Ik kijk dan naar programma's die ik de vorige maanden opnam, zodat ik terug ruimte vrij krijg op mijn digibox.

lien zei

Ik vind Chateau Meiland zo leuk, over een Nederlands gezin dat een kasteel in Frankrijk opknapt!

Marga zei

We gaan volgende week op de katten passen in Den Bosch en ik verheug me op Netflix, dat hebben we zelf niet. Ik ben dol op Star Trek en hoop dat te vinden!

Els04 zei

Dr. Quinn heb ik vroeger ook nog gezien!

Het lieve leven... zei

Jaa fan van Poldark maar dat wist je al ;) Rond de Noordzee vond ik zó leuk...ken je dat? Lijkt mij ook wel iets voor jou!