Totaal aantal pageviews

donderdag 20 juli 2023

Hendrick de Keyser Monumenten 105 jaar & 5 jaar museumhuizen

Ik heb het al vaker over Hendrick de Keyser gehad. Hendrick de Keyser Monumenten heet het tegenwoordig. 
En zoals ze zelf zeggen: 'Hendrick de Keyser behoudt historisch, waardevolle huizen en hun interieur voor de toekomst. Je kunt er wonen, werken, feesten en logeren. Of ze bezoeken als museumhuis'. 

Ze hebben heel veel huizen en dus ook heel veel vrijwilligers. Ik ben er daar een van en ik vrijwillig in Huis Bonck. Mijn man ook. 


Vrijwilligers'werk'... ik schrijf dat werk meestal tussen aanhalingstekens omdat het niet echt voelt als werk.  Ik vind het leuk om te doen, om verschillende redenen. Een van die redenen: het is fijn om je gewaardeerd te voelen. 
Dat laatste uit zich in allerlei dingen. De lieve, behulpzame en geduldige manier van doen van de leidinggevende in het huis waar ik ben,  is daarin erg belangrijk. 
Het uit zich ook als er iets georganiseerd wordt voor de vrijwilligers. 
Dat laatste werd deze keer groots aangepakt. Het was dan ook een feestdag vanwege 105 jaar Hendrick de Keyser Monumenten & 5 jaar Museum huizen.  
Op de foto hierboven zie je de meeste vrijwilligers van al die huizen bij elkaar. Het zijn er meer dan vierhonderd. 
En we staan met ons allen op het bordes van Paleis 't Loo. 

Het enige wat we deze dag hoefden te doen was zorgen dat we op tijd bij de opstapplaats waren. Gewoon in ons eigen Hoorn. 
Vervolgens werden we zeer comfortabel vervoerd. Bij aankomst koffie met iets lekkers. Welkom door de directeur van Paleis 't Loo en mensen van Hendrick de Keyser. Vervolgens de HDK-Palace quiz en een lekkere lunch. Muziek erbij..


Na de lunch gingen we in groepen uiteen om het net vernieuwde Loo te bekijken en bewonderen. De ondergrondse uitbreidingen, het Paleis zelf met de tentoonstellingen en natuurlijk de tuinen. 
Ik zeg alvast dat het prachtig was en zal er een andere keer nog wat meer van laten zien. 

Daarna volgden dus 'de' bordesfoto en nog een gezellige borrel. Wat een topdag hadden we. En helemaal als je ook nog bedenkt dat de storm Poly een dag eerder was!

Mijn man en ik hadden nog een leuk extraatje. Toen we even gingen kijken waar die foto gemaakt zou worden, werden we aangesproken door een gids van 't Loo. Ze vroeg of ze voor die prachtige deur een foto van ons zou maken. Dat deed ze, maar daarna ging ze vertellen en vertellen. Ze had er overduidelijk zin in en wat ze vertelde was superinteressant. Wel een kwartier lang. Allerlei zaken vertelde ze die we niet wisten en zonder haar ook niet te weten zouden zijn gekomen. Mazzel was het. 

En vooruit, omdat jullie ons in die hele grote groep niet kunnen vinden, hier de foto die die gids maakte: 


Zonder dat ik iets over 't Loo heb verteld, snap je vast wel dat we een prachtige dag hadden. Echt, een cadeau!

14 opmerkingen:

Judy zei

Wat een leuke dag! Ziet er allemaal goed uit, ook de foto van jullie!

Sjoerd zei

Leuk dat zoiets groot wordt aangepakt. Aan de andere kant zijn vrijwilligers natuurlijk onbetaalbaar. Ik ben benieuwd naar de rest van de foto's.

izerina zei

Wat een mooie locatie voor zo'n uitje

KnutzEls zei

Dat is mooie locatie voor zo'n dag.

sjannesblog.com zei

Ziet er veelbelovend uit!

Charlie zei

Zeer verdiend, mooi uitje !

conny's quilts en creaties zei

Wat een mooie beloning voor alle vrijwilligers.

Ferrara zei

Fantastische beloning, daar spreekt waardering uit.

Iris Flavia zei

That´s a lot of volunteers! What a great project and time to spend and so nice of your guide to offer a spontaneous mini-tour.
Reminds me of the man I asked for the way in Townsville, Australia - he invited us to his parent´s little house he´d turned into a small museum (he was in his 80s himself, btw).
Also nice to see you :-)

roentare zei

It is in deed a wonderful world to have volunteers contributing to the society.

biebkriebels zei

Wat een boel mensen werken daar en wat leuk dat die zo gewaardeerd worden!

Jolande zei

Wat geweldig dat ze zoiets organiseren voor hun vrijwilligers en wat een leuke foto van Frits en jou.

In de weer zei

Een mooi cadeau !

Marthy zei

Ontzettend leuk, fijn dat jullie zo gewaardeerd worden. Die deur is prachtig maar met jullie ervoor heeft hij net een tikkie meer.