Totaal aantal pageviews

zaterdag 29 juli 2023

Une belle course

 

Van de twee hoofdrolspelers in deze film, Line Renaud en Dany Boon, had ik nog nooit gehoord. Maar jee wat speelden ze goed en wat raakten ze me. 

Vanaf het begin hoopte ik dat het verhaal zo zou aflopen als het deed. Ik hoopte het, terwijl ik meestal niet van dat soort voorspelbaarheid hou. Maar ja, soms dus wel. en het was zo. 

Het verhaal:
Een oude dame, tweeënnegentig jaar, genaamd Madeleine Keller bestelt een taxi. De chauffeur moet van ver komen maar dat geeft niet, Madeleine betaalt de kosten. De chauffeur is door bepaalde oorzaken nogal gestresst. Maar hij gaat toch.
En dan blijkt dat Madeleine een van haar laatste ritten door Parijs gaat maken. Eindigend in het verpleeghuis waar ze zal worden opgenomen. Eén koffer heeft ze maar bij zich.

Madeleine vraagt de chauffeur, Charles, om haar langs verschillende plekken, uit haar leven te rijden. Ze maken steeds beter kennis gedurende de dag en al die tijd zie je Parijs op de achtergrond en weet je van hun beider levens de essentie. 
Madeleine heeft een heel bijzonder levensverhaal en dat wat belangrijk is geweest in haar leven zie je terug. Geacteerd door jongere spelers. 
Charles is aanvankelijk sceptisch, maar Madeleine verovert zijn hart en hij het hare. 

Ik voelde op een gegeven ogenblik dat ik al een hele tijd zat te glimlachen, maar aan het eind toch ook een traan. Zo'n soort film dus. Heerlijk! Een absolute aanrader

En het goede nieuws is dat ik niet in slaap ben gevallen. Ik was alleen, omdat mijn man de film al eerder zag en eigenlijk durf ik dat niet. Omdat ik bang ben dat ik nog slaap als de film klaar is en iemand mij dan moet wakker maken. Maar dat is niet gebeurd. Misschien hielp het kopje koffie vooraf. 

15 opmerkingen:

Kitty zei

Klinkt als een prachtige film.

izerina zei

Die laatste zinnetjes. Prachtig!

Sjoerd zei

Dat moet dan wel een heel mooie film geweest zijn...

Judy zei

Dat klinkt als een hele mooie film. Mooi gegeven.

miekequilt zei

Dat lijkt mij, als Parijs fan, een mooie film. Maar naar de bioscoop gaan? De laatste twee keer heb ik snurkend liggen slapen. Maar misschien komt hij op Netflix.

Iris Flavia zei

I think once in a while we need touching, predictable movies like this in these stressful unpredictable times. If I stumble upon, I will watch it, thank you!

pourquoi pas ??? zei

Line Renaud is een Grande Dame in Frankrijk, dat was al toen ik nog kind was. Klinkt als een prachtig verhaal. Ik weet niet of je La tête en Friche zag (net.flix) met Gerard Depardieu maar die is ook zo ontroerend mooi.

KnutzEls zei

Ja, dat is iets wat me ook trekt. Ijken waar ie hier draait en binnenkort maar eens gaan mijken. Bedankt voor de tip.

N8W8 zei

Dank je wel voor de tip!
K ben blij te horen dat ik niet de enige ben die regelmatig in slaap valt tijdens een film kijken.
Fijn weekend!

roentare zei

The kind of movie that warms everyone's heart

Jolande zei

Als die film nog eens op tv op Netflix komt wil ik hem ook wel zien.
Wat goed dat je niet in slaap gevallen bent!

Emie zei

De truc dus, een koffie voor de film. Ik ga het onthouden.

Marthy zei

Ik hou van Frankrijk, ik hou van Parijd dus ik hoop dat de film nog een keer op Netflix komt.

Nancy Chan zei

Touching movies make me cry.

Alet Venhuizen zei

Ik heb hier al veel over gelezen en gehoord hier maar heb de film nog niet gezien.
Een hele goeie actrice en acteur. Als humorist is Dany Boon ook hilarisch!