Totaal aantal pageviews

vrijdag 3 november 2023

Voetbal

 Kort geleden was ik naar Bergen (NH). We gingen met de trein naar Alkmaar en namen vandaar de bus naar Bergen. Daar was een Kunsttiendaagse en daar gingen we met de museumclub op af. Op de terugweg uiteraard dezelfde route,  maar dan andersom. 

Toen we bij station Alkmaar aankwamen zagen we dat er ontzettend veel politie stond. Een vette rij politieautos, bereden politie en dan niet een of twee paarden, maar een heleboel. Een heel peloton ME. Het zag er zeer dreigend uit, alsof er een ramp stond te gebeuren of zojuist was gebeurd. Ja, je weet het niet hè bij een station. Ik herinner me een paar terroristische aanslagen...

Maar dat was het allemaal niet. De bus stopte een eindje verderop, we waren precies op tijd voor de trein en staand op de roltrap zag ik een iemand met een AZsjaaltje. Oh natuurlijk, dat was het:  AZ had een wedstrijd, in Alkmaar, tegen Aston Villa. 

'Gewoon' een voetbalwedstrijd. De volgende dag las ik in de krant dat er 52 aanhoudingen zijn verricht. Wat zijn die fans voor idioten dat deze voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen. Waar is men mee bezig? Sportliefhebbers? Zijn het nog wel fans of zijn het gewoon onruststokers. En wat kost dat allemaal? 

Kijk ik leef natuurlijk niet onder een steen, ik lees of zie  heus wel eens wat. Maar nu zag ik het zelf en van heel dichtbij. 
Echt belachelijk en schandelijk. 

De wedstrijd was zonder problemen verlopen.

20 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Nee, met voetbal heeft dit niks meer te maken. Je kan fan van je club zijn, maar al die agressie is niet nodig. En ik neem aan dat wij allemaal meebetalen aan al die politie-inzet.

izerina zei

En de kosten van deze beveiliging!

Anoniem zei

Ja belachelijk inderdaad. Afschaffen dat voetbal!

Judy zei

Ik ben op station Amersfoort wel eens in een oefening voor een terroristische aanslag terecht gekomen. Het hele station vol met soldaten met geweer. Dat was doodeng.
Maar dit met voetbal is eigenlijk belachelijk.

Anoniem zei

Ik vind dat ze die rekening wel es bij de voetbalclubs mogen neerleggen! Wat een goed werk hadden die agenten wel niet kunnen doen ondertussen... bijv. bij Ter Apel kunnen helpen. Daar zijn de gewone burgers ten einde raad met al die "veiligelanders".

In de weer zei

Dat zijn geen fans, geen sportliefhebbers en zéker ook geen supporters. Walgelijk !

Sjoerd zei

Afschaffen dat voetbal, zeker in Europees verband, daar gaat het altijd mis. Alleen nog maar op TV laten zien en zonder publiek spelen.

roentare zei

I think football has that aggression vibe as an attraction.

Marleen zei

Nou, precies dat dus, Bertie. Verschrikkelijk..wat een geld en mankracht. Had veel beter anders ingezet kunnen worden. Dat zijn geen fans. Pure relschoppers.

Emie zei

Voetbal is aan alle kanten doorgeschoten.

Charlie zei

Voor al dat geld daar zou zoveel beters voor het algemeen belang gedaan kunnen worden! Het is om triest van te worden!

Anoniem zei

Oeh anoniem, dat was ik dus 🙈
Grt, Kitty

Ferrara zei

Voetbal is volledig uit de hand gelopen. Heeft met sport niets meer te maken. Het is één grote geldmachine geworden. Kijk maar naar de gokreclames op het veld en de shirts van de dik verdiendende heren. Schaf het maar af. Scheelt een berg belastinggeld aan inzet van de politie.

Mormorsweb.blogspot.com zei

Er is te weinig politie op straat, bij inbraak bij...ga maar door. Dat voetballen kost veel; er gaan veel ressources " verloren". Jammer

nicole orriens zei

Wat is dat toch met de sport van voetbal dat die zoveel raar gedrag oproept?! Ik snap daar echt niets van.

KnutzEls zei

Er is veel te veel aandacht voor al die sportevenementen. Alsof er niks anders in de wereld gebeurt.

Janny zei

Zo jammer dat het nodig is om zoveel politie in te zetten bij een spel.

Griemmank zei

Het is echt vreselijk en misselijkmakend ook om te zien hoe 'supporters' zich gedragen, maar waarom is dat toch alleen bij dat betaalde voetbal en niet bij een andere sport?
Die grote politiemacht is er natuurlijk om escalatie te voorkomen (en dat lukt meestal ook nog wel) maar in de tussentijd kunnen ze niet ergens anders ingrijpen en nare dingen voorkomen. Er is veel te lang weggekeken terwille van het grote geld. Je zal maar een fatsoenlijke voetballiefhebber zijn die gewoon een leuke wedstrijd wil bekijken. Ik kan me voorstellen dat een heleboel échte liefhebbers afhaken.

Jolande zei

Ik kan hier dus ook met mijn pet niet bij, heeft niets meer met sport te maken.

Marthy zei

Voetbal afschaffen heeft geen zin, dat is flauwekul. Er zijn heel veel mensen die er ontzettend veel plezier aan beleven, spelend of kijkend. Maar het is doorgeschoten, de prijzen die betaald worden voor sterspelers wat er voor zorgt dat het bij de clubs steeds meer om geld gaat en niet meer om sport. En al het tuig van de wereld gaat naar voetbalwedstrijden en niet naar een rugbywedstrijd. Daar staan de supporters van verschillende clubs een pilsje met elkaar te drinken.