Totaal aantal pageviews

vrijdag 29 maart 2019

De oude kaarten

Nou hier zijn dan de oude, Duitse Roodkapjekaarten. Misschien is er iemand die het kan lezen?Dit is de kaart uit 1913. Ik herken af en toe een enkel woord. Ik ben heel goed in handschriften van beginnende schrijvers, zoals Anna. En van hele slechte handschriften van kinderen op school... maar dit gaat mijn pet te boven.
En dit is de tweede kaart, die uit 1942Natuurlijk heb ik Marlies van het eerste kaartje, een bedankkaartje gestuurd. En de postcrosser die deze kaarten stuurde en waar ik verder nog niets van wist, vroeg ik waar ik haar een plezier mee kon doen. Ze blijkt een oude dame te zijn van over de tachtig. Echt wensen heeft ze niet, ze is juist een beetje aan het opruimen. Dus nu moet ik zelf maar wat gaan verzinnen. Gaat lukken hoor. Ik zal haar trouwens ook vragen of zij de kaarten misschien kan en wil 'vertalen'.


12 opmerkingen:

Marlou zei

Hoi Bertiebo,

Ik zal de foto’s meenemen. Misschien kom ik iemand tegen die het kan lezen.
Het is alleen dan pas wel in september of oktober.
Of ik verzin er iets anders op...

Groetjes, Marlou

blauwruitje zei

Bijzonder dat deze kaarten zolang bewaard zijn gebleven.

Judy zei

Succes, ik hoop dat iemand het kan ontcijferen! (ik niet)

Kitty zei

Poeh, dat is wel een lastige opgave... Wel bijzonder dat je dit gekregen hebt.

baukje zei

Ik geloof dat ik ook maar weer ga postcrossen. Heb het een lange tijd gedaan. Hoeveel kaarten heb jij steeds onderweg? Jouw berichten erover zijn steeds zo leuk en inspireren me om er weer aan te beginnen

Sjoerd zei

Ik zal er ook een naar gaan kijken, dit is een hele uitdaging...

Katrien zei

Ja wat schreven ze dat vroeger klein en kriebelig op hé. Heb ook nog ansichtkaarten van mijn moeder toen ze klein meisje was kreeg ze post van een oud oom en tante uit Duitsland. Konden ze dit vroeger wel ontcijferen? Ook nog een liefdesbericht uit Scandinavië van de oom van 'de Boertjes ' jammer genoeg ook niet te lezen ;-)

Happy Earl Grey zei

Ik vind in elk geval oude handschriften boeiend, maar helaas kan ik ze niet lezen. Leuk dat je ze bezit, ook zonder de tekst te kennen. Groetjes

Marleen zei

O wat bijzonder! Ik hoop dat het lukt dat iemand ze kan ontcijferen.

schrijfselsvanmij zei

Het is erg lastig om oud Duits te ontcijferen

Mrs. T. zei

Wel heel bijzonder zeg dit.

Céline zei

Wat bijzonder zeg, die kaarten.
Ik zou ook graag willen weten wat er staat.
Misschien is er wel iemand die dit kan ontcijferen.