Totaal aantal pageviews

zaterdag 9 maart 2019

Draadloos

Van Sinterklaas, (2017), kreeg ik deze draadloze koptelefoon.
Ik heb denk ik heel rare oren, want van die dingen die je IN je oren stopt, soort oortjes, dat werkte niet bij mij. Ik kreeg ze er niet in of het deed pijn. 
Toch vind ik het heel leuk om, tijdens mijn 10.000 stappen bijvoorbeeld,  naar een podcast te luisteren.
Dus dan hield ik mijn mobieltje maar aan mijn oor. Eerst in de ene hand, dan in de andere. Dat werkte ook, maar niet zo goed en dát nu hadden de Sinten begrepen. Vandaar het cadeau.
Handig met apparaten ben ik niet. Sterker nog ik ben een kluns.
Bovendien was vorig jaar nou niet bepaald een jaar waarin zo'n koptelefoon prioriteit had, door allerlei oorzaken en ook omdat ik een flink deel van het jaar toch niet kon wandelen.
Deze week was mijn dochter er even en had binnen de kortste keren uitgelegd hoe het precies werkte.  Bovendien heeft ze meteen iets op mijn telefoon, gezet waarmee ik boeken kan uitkiezen om naar te luisteren. Luisterboeken dus, hahaha.
Ik lees veel, maar soms zijn boeken gewoon te zwaar om in bed ontspannen te kunnen lezen. Wel eventjes, maar niet lang. Trouwens ook te zwaar om mee te sjouwen als ik ergens naar toe ga
Enfin, dit ding is ideaal. Deze week heb ik mijn eerste boek uitgeluisterd.
We gingen, per trein, naar Venlo en dat is vanuit Hoorn  echt een rot-end. Maar zo zittend met die koptelefoon op en een prachtig boek, voorgelezen door Marian Mudder, was het heerlijk. Bovendien zie je ook nog eens goed waar je eigenlijk rijdt, je hoeft niet in je boek te kijken. Nederland is mooi!!!
Het boek was nog niet uit toen we weer thuis waren en dat terwijl de terugweg door 'een aanrijding met een persoon' en als gevolg daarvan lange wachttijden,  langer duurde dan de heenweg.
Ik heb ook geen idee hoe dik zo'n boek is natuurlijk.
Gisteren hadden we een oppasdagje in Amsterdam, dus heen en terug met de bus.
Toen was het boek uit.
Iets met het nuttige en het aangename.
Over dat boek ga ik het nog wel eens hebben. Maar het volgende boek staat al weer klaar.


20 opmerkingen:

miekequilt zei

Wat een mooi ding. Sluit hij buitengeluid uit of hoor je nog wel iets van buiten? Sluit je hem asn via Bluetooth ? Ik ben benieuwd of je Schorshuiden beluisterd hebt. Mooi boek!!

Sjoerd zei

Ik ben ook van plan om zo'n ding aan te schaffen. Lijkt me heel handig. Ik ben niet iemand van draadjes aan zijn lijf...

schrijfselsvanmij zei

Oortjes werken bij mij ook niet, ik schijn rare oren te hebben. Volgende week neem ik mijn Kobo mee in de trein, dat ding weegt zo goed als niets. En Venlo staat ook nog op het programma, met name de expositie van Thielen, neem aan dat jullie daar waren?

Ageeth Mooij zei

Wat fijn dat dit goed werkt voor je!
Ik heb Schorshuiden gelezen en vond het indrukwekkend mooi!

Kitty zei

En ben je dan nog een beetje aanspreekbaar? Of heeft Frits ook een luisterboek mee? :) Lijkt me verder wel ideaal hoor al heb ik geen flauwe notie hoe het werkt.

izerina zei

Kun je naar buiten kijken en luisteren tegelijk? Ik niet

Judy zei

Wat handig! Ik hou heel erg van naar buiten kijken in de trein, je ziet zoveel van Nederland.

Nietzomaarzooo zei

Luister ook graag naar de luisterbieb, vooral vlak voordat ik ga slapen (met timer) of als ik juist niet kan slapen midden in de nacht. Dan is vooral een rustgevende stem heel fijn. Gewoon op de speaker van de telefoon; geen oortjes.

Vroeg me inderdaad ook af of je dan nog wel andere geluiden hoort, zoals de dienstmededelingen van de conducteur of wat je medepassagier zegt.

Bertiebo zei

Ik hoorde nog wel iets, maar dat moet ook in de trein. Ja via Bluetooth. Schorshuiden ben ik aan het lezen. Op papier, maar die is dus te zwaar voor in bed. Overigens dat ik het lees komt door je moeder en dus door jou. Thanks

Bertiebo zei

Ja zeker. Aanrader

Bertiebo zei

Nee, niet echt aanspreekbaar, maar we zaten toch al in een stiltecoupe

Bertiebo zei

Ja, juist

Anoniem zei

Ik hou erg veel van lezen voor het slapen gaan. Ik heb veel kussens zodat ik bijna recht zit, op mijn benen leg ik nog een kussen waar het boek op steunt. Zo kan ik zonder moeite van het zwaarste boek genieten.
Bernadette

Ferrara zei

Voor een lange treinreis neem ik meestal een puzzelboekje mee of de E-reader, niet zo zwaar in de tas.
Dopjes in de oren, vreselijk, ik kan er niet goed tegen. Hoe dat ooit nog eens moet met een gehoorapparaat is me een raadsel. Vroeger in mijn werk was de stethoscoop ook geen pretje.

sjannesblog.com zei

Wat een mooi ding! Mijn wensenlijstje groeit!

Mrs. T. zei

Wat handig zeg. Ik heb nog nooit een boek geluisterd. Maar wie weet, ooit.

Anoniem zei

Lijkt me een heel goede oplossing als je veel onderweg bent zoals op de trein, maar ook thuis bijvoorbeeld in bed.
Het boek Schorshuiden heb ik hier ook, maar het is mij nog niet gelukt het uit te lezen... Scheepsberichten las ik in één ruk uit, maar dit...
Vandaag aan jou gedacht. Ik spotte maar liefst TWEE gezichtjes in voorwerpen. Ik mail ze nog wel door!

rietepietz zei

Er zijn ook wel kleinere koptelefoons hoor. Ik heb een kleintje bij de hand voor op de laptop. Daarmee kan ik prima muziek luisteren op de lap maar ben ik niet helemaal afgesloten van wat er thuis gebeurt. Maar voor een boek luisteren is dat afgesloten zijn waarschijnlijk wel prettig.

Ineke zei

Geweldig mooi ding, die koptelefoon, heerlijk om tijdens reizen te luisteren naar een boek of muziek.

Els04 zei

Oh tof! Ik heb er nu één om lawaai buiten te sluiten. Gewoon een werf-koptelefoon eigenlijk. Werkt prima! Omdat ik dus ook van die oren heb :)