Totaal aantal pageviews

zondag 5 november 2023

Crompouce

 

Het journaal stond aan en ik luisterde meer dan ik keek. 
Tot er ineens een stukje was over de crompouce en het bijbehorende filmpje bleek gemaakt te zijn bij Bakker Smit, alhier. 
Dat is ook echt 'onze' bakker. Omdat mijn man er ons dagelijks brood haalt. 
Ja, dan kijk je natuurlijk even goed. 
Grappig een crompouce. Een combi van een croissant en een tompouce. 

Het bleek echt een hype te zijn en ja, dan wil ik zo'n ding wel eens even proeven.
Mooi niet, twee dagen achter elkaar geprobeerd er twee te kopen, aan het begin van de middag. Allebei de keren uitverkocht. 
De dame in de winkel vertelde dat ze er al eens op een dag vierhonderd had verkocht, á 2,50. 

Mijn man was een paar dagen later succesvoller (of misschien was de hype al weer op z'n retour)  en nam er twee mee. 

Nou ik hou van een croissantje. Ik hou van (banketbakkers)room en ook van dat roze glazuur. 
En ik vond het lekker hoor, maar dit was meteen de eerste en de laatste keer. Want al met al: doe mij maar een gewone tompouce. Van de Hema, zoals dat hoort. 

Er zijn inmiddels heel veel varianten bedacht. Wat te denken van een donouce, een oliepouce, een sûkerpoes en zelfs een tomsoes. Grappig en vast lekker, maar niks voor mij. 

Fantastisch was de reactie van de Hema. Zij hadden een foto van een tompouce, frontaal genomen, recht dus.  Met daaronder de tekst:
Waarom crom maken wat recht is.  En dááronder heel subtiel... 0,95

31 opmerkingen:

izerina zei

Vaak is het gewone recept het lekkers. Ooit probeerde ik dropijs.

Sjoerd zei

Voor mij hoeven die verzinsels ook niet. Voor de omzet van die bakker zijn het uiteraard topdagen geweest.

Judy zei

Super reactie van de Hema! :) Die tompoezen daar zijn in de loop der tijd wel gekrompen, ze zijn nu kleiner dan vroeger.

miekequilt zei

Ik zou hem ook weleens willen proeven. Maar het lijkt me een machtig geval. Hype of niet, ik gun de bakker zo'n leuke extra omzet wel.

Bertiebo zei

Judy: Waarom kleiner maken wat groot is

sjannesblog.com zei

Goede Hema-reclame!

Emie zei

Het lijkt me een enorme caloriebom!

Kitty zei

Bravo voor de HEMA!

Mevrouw W. zei

Ik wil de crompouce weleens proberen, maar dan misschien niet in één keer opeten. Je hebt hier ook bolussen waar banketbakkersroom tussen zit. Lekker, maar enorm machtig. Die eet ik ook niet in één keer op.

Bertiebo zei

@ Mevr. W.: Ja die bolus heb ik een van de laatste keren in Zeeland geprobeerd. Gerust lekker natuurlijk, maar voor ons niet voor herhaling vatbaar.
@ Emie: We hebben die dag niet meer geluncht!

Lot zei

Ik kwam vrijdag bij de Jum bo en er was een hele vitrine met MEGA crompucen wel 25=30 cm breed, geen roze glazuur maar poedersuiker, ik werd een beetje misselijk van de aanblik.
Nee voor mijn geen fusion gedoe

Iris Flavia zei

Some things don´t need a redo!
But it must be great anyways to see your bakery on TV!

Charlie zei

Goede reactie van de HEMA!

Nietzomaarzooo zei

Humorvolle reactie van de Hema.

Ellen zei

Bravo ook voor mij geen crompouce. Ik vind ze er niet eens smakelijk uitzien. Een croissant met een glazuurlaagje, getsie.

De tompouce van de Hema is heerlijk maar eentje van een echte bakker is hemels.

Rianne zei

Crompouce...
Why mess with perfecton?

Ben het met je eens zonder dat ding geproefd te hebben.

Mormorsweb.blogspot.com zei

Ik hou van croissanten met een harige vulling. Ik hou van een gewone tompouce. En daar hou ik het bij. Toch leuk om te weten dat zoiets bestaat.

Jolande zei

Ik had er al over gelezen, maar voor mij hoeft het niet.
Wel leuk dat het jullie bakker was op het nieuws.
Die HEMA reclame vind ik geweldig.

KnutzEls zei

Het lijkt mij ook veel te veel van het goede. Calorieënbom en daarom alleen al niks voor mij.

biebkriebels zei

Zat net toevallig vanmorgen wat reclame krantjes hier te kijken en zag die crompouce staan. Vond het een rare combinatie, geef mij maar een gewone crossant! Tompoucen ben ik niet zo dol op, dus die mogen ze weglaten van mij.

schrijfselsvanmij zei

Is niet glutenvrij dus niks voor mij

Marthy zei

Een tompouce is het enige gebakje waar ik niet van hou en de reactie van de Hema vind ik groots.

Janny zei

Dat lijkt me nu echt helemaal niets, veel te zoet voor mij, geef mij maar een "gewoon" croissantje.

Mevrouw Niekje zei

Beste Bertiebo, ik moet het vandaag echt grondig met je oneens zijn! Een HEMA tompouce is misschien lekker, maar het is geen ECHTE tompouce, de vulling is een nepperig fabrieksproduct. De enige echte tompoucen komen van bakker Holtkamp in Maassluis. Waar je overigens ook de beste kroketten kan kopen!

Mocht je niet in de gelegenheid zijn Maassluis aan te doen, maar wel in Rotterdam komt dan eet je de beste tompoucen van Rotterdam bij Hotel New York. Aanrader!

In de weer zei

Ik had het vorige week al verschillende keren op de radio gehoord, maar ben niet iemand die dan meteen naar de bakker holt.
Maar, mijn broer was gisteren jarig en wat denk je, we kregen crompoucen.
Zij hadden afgelopen week voorgeproefd of het wat was en ze vonden het heerlijk.
Nou hebben zij ook wel een héél goede bakker.
Het glazuur verschilt schijnbaar ook per bakker, want bij hun was het groen.
Bij een andere bakker hadden ze ook mini crompoucen.
Humor trouwens, die reclame van de Hema.

roentare zei

I like croissants too. Just no frosting.

Hans zei

De crompouce is zeker nieuwste hype, maar niet voor mij.
Er zijn bakkers die al protesteren, ze zeggen met room en suiker kun je alles lekker maken.
Niet mijn ding, veel te veeeeeeel calorieën. Hans

Elly zei

Dat heet krimpflatie. De consumentenbond schreef er een heel artikel over. Minder in een verpakking voor dezelfde prijs. Of iets kleiner maken en voor dezelfde prijs aanbieden. Dat komt in deze tijd van prijsverhogingen heel veel voor. Zo lijkt iets niet duurder geworden maar uiteindelijk is dat wel zo.

Els04 zei

Hahahaha, die Hema!

Mrs. T. zei

Er schijnen nu ook frikandellen met tompouce vulling te zijn.

Bertiebo zei

Krimpflatie... weer wat geleerd, Elly