Totaal aantal pageviews

woensdag 6 februari 2013

Anna Karenina

De Russische Bibliotheek was nooit aan mij besteed. Ik heb het echt wel geprobeerd hoor, want als de halve wereld dol is op bijv. Tolstoj, dan is dat natuurlijk niet toevallig. Maar het lukte me niet, het kon me niet boeien, was te langdradig, enfin niet dus. Nu dacht ik dat ik het misschien goed kon maken door de film te zien en dat ik dan daarna het boek toch zou waarderen.
Gaat niet gebeuren, want ik vond de film ook niks. Dat is niet helemaal waar. Ik vond de film eveneens langdradig, maar het was wel prachtig gefilmd. Een deel van de film speelt zich af op een toneelpodium en in de coulissen. Je ziet toneelknechten decors bouwen. Je ziet een paardenrace op de planken bijv. Heel bijzonder gefilmd. Misschien met de gedachte erachter dat de wereld een groot toneel is?

Mooie beelden, prachtige kleren,  dus dat was wel een beetje leuk. Maar verder: nee! Ik heb af en toe geslapen...

2 opmerkingen:

Nanos zei

Ik vind die Russische boeken vaak al veel te moeilijk bij het uit elkaar houden van de personages. Ze hebben allemaal een naam en een koosnaampje en dan nog iets officiëels en daar komt dan nog weer wat bij. Het gaat vaak allemaal behoorlijk traag. Toch heb ik ooit wel wat van die boeken uitgelezen, dat wel.

Karin zei

Ik heb de film ook gezien en vond 'm erg mooi gefilmd. Inderdaad, die bijzondere setting van een theater in een theater. Ik heb ook nooit Tolstoj gelezen en eerlijk gezegd was ik zelfs een beetje geschokt dat zijn verhaal in beginsel gewoon een eenvoudig liefdesverhaal is zoals vele liefdesverhalen. Aan de andere kant vond ik datzelfde gegeven ook wel weer geruststellend.