Totaal aantal pageviews

donderdag 28 februari 2013

Escher in het Paleis

Toen we zondag naar de verjaardag van oudste in Den Haag gingen, combineerden we dat met een bezoek aan de tentoonstelling 'Escher in het Paleis'.

 Superleuk natuurlijk. Een prachtige tentoonstelling. Maar wat ik zeker net zo leuk vond was de locatie van die tentoonstelling. Namelijk in het Paleis. Het paleis waar Koningin Emma 's winters woonde. En waar Emma, Wilhelmina, Juliana en Beatrix werkten en er ministers en weetikveel wie nog meer ontvingen of naar het volk zwaaiden vanaf het balkon. Ik vond het echt leuk om daar rond te lopen. Stiekem hebben we even een paar luiken open gedaan en naar buiten gekeken. 'Ja dat is een mooi stukkie Den Haag', zei een suppoost. En gelijk had hij.


En dan hingen er ook nog heel veel foto's van Emma met Willem en Wilhelmina en Juliana,  wat ik leuk vind. En schitterende kroonluchters voor de voormalige Koninklijke vertrekken. In de vorm van een haai, of een spin, een zeepaardje en een ster en deze paraplu. Gemaakt door de Rotterdamse kunstenaar Hans van Bentem.


2 opmerkingen:

Stins zei

Ja! Zoonlief en ik zijn daar vorig jaar ook geweest!
Wat een goede combinatie hè? En inderdaad: een mooi stukkie Den Haag....;-)

Juffrouw Waardvleugel zei

Leuk je even wanen als een koningin of nog beter een prinses...op de erwt! Groet van De Juffrouw