Totaal aantal pageviews

zondag 17 februari 2013

Koekjes!

Soms zit het mee! En soms niet! Vandaag niet! Ik ging koekjes bakken, niet voor mezelf, maar op bestelling. Nou was het ongeveer honderd jaar geleden dat ik koekjes had gebakken, maar in mijn herinnering was het niet zo moeilijk. Bovendien had ik vorige week deze leuke koekjesstempels gekocht, dus ik had er echt zin in. Het eerste baksel mislukte. 20 minuten, stond er, maar toen waren ze al te verbrand om nog weg te kunnen geven. Het tweede baksel was wel in orde hoor. Maar de afdruk van de stempel was niet te zien. De derde keer dacht ik dat ik de stempel er wat harder in moest drukken, maar toen bleef het deeg plakken aan de stempel. Dus hoe dat nou had gemoeten weet ik niet. Enfin, de smaak is goed en ik kan ze afleveren, dat wel!
(O ja en ik had ook nog deze week op een blog (maar ik weet niet meer welk blog) een recept gelezen voor een soort kokostaart. Beslag als cakebeslag ongeveer en dan moest er een laag over van kokos en bruine suiker. Het leek me buitengewoon ongezond en buitengewoon lekker. Dus ik schreef het recept over en kocht de ingrediënten. Toen ik wilde beginnen bleek dat ik alles opgeschreven had, behalve de hoeveelheid boter. Dankzij gegoogle van mijn slimme man kwamen we toch nog aan het recept mét de juiste hoeveelheid boter, maar ja, toen trad Murphy in werking! Gevolg:  een volkomen ongare cake die wel heel bruin was en dus ook niet langer meer in de oven had gekund. Best te eten hoor, maar niet om weg te geven. Grrrr!
Mijn conclusie is dat ik vaker wat moet bakken en dan niet voor iemand anders, eerst nog maar eens oefenen)

4 opmerkingen:

Jolande zei

Hahaha geweldig verhaal, alsof ik mijn eigen bakervaringen (ook van 100 jaar geleden) lees.
Gelukkig heb ik kinderen die geweldig kunnen bakken en dat ook erg graag doen, ik hou het wel bij koken.
Maar ik wens jou alvast succes bij je verdere bakpogingen.

Wieneke zei

De koekjes zien er heel lekker uit. Het geheim van een goede bakker (ik kom uit een bakkersgeslacht) is dat je precies de temperaturen van je eigen oven kent,daarbij goede ingrediënten gebruikt en die ook keurig afweegt. Nergens mee sjoemelen. De keren dat ik sjoemelde mislukte het gegarandeerd. En inderdaad zoals met alles: veel doen, dan gaat het steeds beter en krijg je vertrouwen in je eigen kunnen. Zo, Moeder de Gans heeft wijze woorden gesproken hahahaha

Anoniem zei

Je hoeft in ieder geval NIET bang te zijn dat de bestellingen binnenstromen....Mien wacht nog even..

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Ik heb nog nooit koekjes gebakken en ben het eerlijk gezegd ook niet van plan, maar wat me opvalt is dat je koekjesstempels anders zijn als diegene die ik tot nu toe op blogs ben tegengekomen...daar zit net het reliëf, de tekst duidelijk op de stempel en zodat je daardoor niet zo hard hoeft te drukken lijkt mij.
Maar heel veel bakplezier gewenst! Warme groetjes van Susan