Sta ik daarnet, om half zes vanmorgen, soep te maken en vooruit, ik ben nou toch bezig: kokosmakronen.
Zo op het eerste gezicht is er niet eens zo veel mis mee.
Behalve de vorm, maar ja het gáát om de smaak, zeg ik dan altijd maar. En wat er in zit is goed.
Maar schijn bedriegt, want zo'n ding heeft ook een onderkant.
Rook je dat dan niet, sukkel? Nee, ik rook het niet!
Dit gaat betekenen dat ik heeeeeeeeeeel lang niets meer ga bakken. Heel lang niet meer. Misschien wel nooit meer!
Ps: De soep is goed gelukt!
23 opmerkingen:
Ik vind je geen sukkel...dit gebeurt soms. En natuurlijk rook je het niet....hahaha omdat de soep zo lekker rook!!!! Laat je niet ontmoedigen hoor...bakken is leuk!
Jammer. Kun je niet stukjes bovenkant er af snijden? heb je nog iets bij de koffie.
Ah, jij was vroeg op ...
Jammer van de onderkant, snij je die er toch gewoon af?
Heb je ook hete lucht in je oven? Die gebruik ik altijd bij het bakken...
Onderkant afsnijden, chocolade smelten en daarin de koekjes dopen, heb je een mooi en lekker onderkantje
Ja, ik zou ook de onderkant eraf snijden. :) Gelukkig is de soep gelukt!
Hahaha zo zouden ze er bij mij waarschijnlijk ook uitgezien hebben en dat is de reden waarom ik nooit bak. Koken geen probleem maar bakken...
Gelukkig was je soep wel gelukt.
HUH, bakken om 6.00 uur in de ochtend op je nuchtere maag? Wat een ludieke manier om slapeloosheid te lijf te gaan. Werd je man niet wakker van de luchtjes? Het levert in elk geval weer schrijfwerk op. Ik had je graag een kaartje gestuurd voor het weekend, maar dat lukte niet, arriveert pas dinsdag. Blijf op koers!
Jij bent een vroege vogel. Smul lekker van de soep.
Dus jij gaat je niet opgeven voor Heel Holland Bakt :-)
Bakken, het zit blijkbaar niet in mijn genen en tóch denk ik (na mooie plaatjes en een eenvoudig recept) in een overmoedige bui "dat moet ik toch ook kunnen?" Niet dus. En net als U ben ik dan weer genezen vóór maanden. Ben dol op soep (ontbijt soms weleens met soep en een droge boterham) maak deze dan ook altijd zelf en gelukkig pakt de soep, ook tot vreugde van mijn omgeving, beter uit dan mij baksels.
Gr. Veronique.
NB, Wat ontzettend fijn dat Met U alles goed is qua gezondheid.
En ik maar denken dat die macronen een chocolade-onderkant hadden, want zo leek het op het eerste gezicht.
Idd, onderkant afsnijden en in de chocola dopen.
Tenzij de smaak al verpest is, natuurlijk.
Maar ik vond ze er prachtig uitzien, aan de bovenkant dan....
Wat jammer nou, dat je bak-aspiratie voor maanden de kast in gaat. Stiekem vind ik het erg herkenbaar.
Laat je niet ontmoedigen hoor. Zulke dingen kunnen gebeuren toch?
Misschien nog eens proberen en dan de oven lager zetten, of korter.
Bij mij gaat ie vanzelf uit als de tijd verstreken is.
Maar voor vandaag maar even loslaten en genieten van de soep.
Je was wel heeeeeeeellll erg vroeg op zeg!
Ach wat jammer, kan gebeuren... Ik dacht eerst dat je onderaan een laagje chocoladeglazuur had voorzien... 😉
Laat ik om te beginnen zeggen dat er bij mij geregeld wat misgaat met vooral bakken terwijl ik toch regelmatig iets bak. Nou bak ik nooit koekjes of koeken en toevallig heb ik juist alles in huis gehaald om aankomende week hazelnootkoeken te gaan bakken. Ik zal dus mijn oven in de gaten houden! Eigenlijk zou ik wel een goed recept willen hebben van cocosmacronen, maakt niet uit welke vorm ze hebben. Kan je het niet weer eens proberen?
Het blijft mensenwerk ;-)
Dacht oh lekker met chocola. Maar het overkomt iedereen weleens. Uithuilen en opnieuw beginnen?
ghaghagha. Geslaagd, keukenprinses.
Ook ik dacht aan chocolade aan de onderkant! Gewoon er af halen!
En is de soep al op? ;-)
Het kan wel eens gebeuren, maar door een beetje pech laat je je toch niet ontmoedigen.
ja, dat is wel even hartstikke balen. Gelukkig was de soep lekker! Was het toch allemaal niet voor niks.
Van onderen!
Blijven oefenen!
Een reactie posten