Totaal aantal pageviews

woensdag 29 mei 2019

Greta

Het is al zeker een maand geleden dat we deze film zagen. Een film die werd aangekondigd als 'een bloedstollende psychologische thriller'. Daar had ik nou net eens zin in en dus gingen we naar Greta.
Ik kan er in dit geval maar heel weinig over zeggen, zonder de plot te verraden. Om die reden, laat ik ook geen trailer zien. Die maakt nl al een heleboel duidelijk.
Daarom overgenomen uit het blad van Cinema Oostereiland:

Frances woont in New York met haar beste vriendin, maar mist haar net overleden moeder. Wanneer ze op een dag een verloren handtas terug vindt, wil ze deze teruggeven aan de eigenaar. Dat blijkt de oudere weduwe en pianiste Greta te zijn. Die erg eenzaam is omdat haar dochter ver weg woont. Er ontstaat een ongewone, intime vriendschap. Maar al gauw blijkt dat de weduwe een sinister geheim met zich meedraagt...

De hoofdrol, die van Greta is voor Isabelle Huppert en alleen al voor haar wilde ik de film zien. Ze stelde niet teleur. Sterker nog: ik vind haar fantastisch.
Ook de actrices die Frances en haar vriendin speelden, vond ik erg goed.
De film was bij vlagen wel spannend, zo dat ik even recht over eind schoot. Maar dat waren vlagen. Verder vind ik zo'n 'bloedstollende' film vaak een beetje kinderachtig. Die muziek erachter, de spanning die wordt opgebouwd. Het is, hoewel er op de wereld rare dingen genoeg gebeuren, toch ook allemaal wel wat onwaarschijnlijk.
Enfin, goed voor een middagje amusement, niks mis mee verder.

Ik herinner me nu ineens de film Dr No, een James Bond- film. Die vond ik toen zo ontzettend spannend. Dat gevoel kan ik zo oproepen, al ben ik het verhaal een beetje kwijt. Maar ja toen was ik veertien en we hadden nog geen tv en op dat moment was ik nog bijna nooit in de bioscoop geweest. Hebben jullie een herinnering aan zo'n superenge film?

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

The exorcist (1973) is me altijd bijgebleven. Niet dat ik die zo spannend vond, maar mijn vrouw heeft daar maandenlang nachtmerries van gehad.

Marlou zei

Hoi Bertiebo,

deze film ga ik zien! Zeker weten.
Ik vind Huppert ook zo geweldig spelen... wat een actrice!

En of ik me een spannende film herinner?
De eerste spannende film van mijn leven was: "Birds" van Hitchcock...

Groetjes van Marlou

.

Ageeth Mooij zei

Alles met de aanduiding bloedstollend, horror (clowns!), zombies en dergelijke laat ik volledig links liggen. Catweazle en Q en Q vond ik als kind al zo vreselijk spannend. De echte wereld is inderdaad regelmatig al gruwelijk genoeg!

Ineke zei

De lift, brrrr....eng en spannend!

Nietzomaarzooo zei

Mme Huppert is vaak superbe. Voorstukje van Saw bekeken en toen hoefde ik al niet meer.
Op Netflix Birdbox bekeken totdat mensen spontaan zelfmoord (in beeld) pleegden en dan haak ik af. Te expliciete geweldsscenes hoef ik niet en liters bloed overal word ik ook niet vrolijk of ontspannen van.

Vlimbouter zei

Een bloedstollende psychologische triller vind ik wel leuk. La tourneuse de pages, met Cathérine Frot en Deborah François vond ik een goede. (Maar is ondertussen al heel wat jaartjes geleden)

Mijn Kleurenpalet zei

O, ja de film " Dressed to Kill" van Brian de Palma vond ik zo eng.(1980)
We zagen hem in Leeuwarden op een zondagmiddag weet ik nog.Die lift en die geluiden!
Toen we eruit kwamen was t gelukkig nog licht.

Marthy zei

'Birds' van Hitchcock en 'The Shining' van Nicholson, brrrr.

KnutzEls zei

Ben geen fan van bloedstollend. Heb maandenlang naar gedroomd van Fantomas, vanwege een brandmerki g. Dus ik laat deze voorbijgaan.

Floor zei

Heb Birds van Hitchcock gezien destijds op t.v. Vond het heel spannend die film.
Maar een film van recenter datum: Terug naar de kust.