Totaal aantal pageviews

dinsdag 28 mei 2019

Sander Trein

De terugweg van Breda naar Hoorn, is best lang. De terugweg lijkt altijd wel langer dan de heenweg, vind je niet?
Maar het eerste stuk ging snel, tot Rotterdam en dat kwam door deze jongeman hier op de foto.
Sander heet hij, Sander Trein
Ik ga altijd zitten in zo'n 'coupé' met vier stoelen. Dat voelt ruimer, prettiger. Bovendien ben ik altijd gespitst op het opvangen van een gesprek. En soms klets ik gewoon mee.
Ik zat er echter helemaal alleen en begon me net voor te bereiden op een saaaie terugreis, toen Sander binnendenderde. Op het nippertje.
Hij groette en dat vind ik tegenwoordig bijzonder. Ik merk vaak dat mensen soms zonder boe of ba,  binnenkomen. Moeten ze zelf weten, maar ik vind het niet fijn.
Sander groette
Daana vroeg hij een beetje aarzelend of ik een foto van hem wilde maken met die twee briefjes in zijn hand.
Natuurlijk wilde ik dat. Maar helaas, de batterij van zijn toestel bleek leeg. Sander baalde.
Hij vertelde dat het die dag zijn vrijgezellenfeest was, dat hij ging trouwen binnenkort. En nu was hij door zijn vrienden gedropt in de bossen van Oosterhout. Hij had alles in moeten leveren en daarvoor in de plaats een telefoon gekregen met een klein tegoed en een camera. Die het dus niet deed..
Verder had hij een opdracht. Hij moest zorgen dat hij op een bepaalde tijd en op een bepaalde plaats in Rotterdam zou zijn. En vandaar ging het dan verder, misschien wel naar Bulgarije.
Maar ja nu kon hij niet laten zien dat hij in de trein was. Dat hij die dropping had overleefd.
Zonder vals te spelen trouwens, want zijn tante had aangeboden hem te brengen, maar dat deed hij toch maar niet.
Enfin, ik zei dat  ik best een foto met mijn telefoon kon maken en dat hij die dan kon opsturen naar een van zijn vrienden. Zo gezegd zo gedaan. Dat deed hij onder de naam Sander Trein.
Je snapt dat ik natuurlijk vroeg of ik de foto mocht gebruiken. En ook, omdat hij nu toch in mijn telefoon zat, of hij mij de afloop zou willen laten weten. Dat wilde hij.
De volgende dag een mooi appje:
'Hoi, ngmaals bedankt dat ik gisteren met uw telefoon een foto mocht maken. Ze hebben me goed te grazen genomen. Begonnen in de bossen bij Breda en geëindigd bij Rotterdam Airport. Uiteindelijk stonden mijn vrienden daar en zijn we terug gereden naar Breda met de auto. Het was nog niet officieel mijn vrijgezellenweekend, dit was alleen de dag waarin ze mij in de maling hebben genomen. Het echte moet nog komen. Fijn weekend verder!'

Dat was niet in mijn tijd. Helemaal niks vrijgezellengedoe toen.
Dit van Sander Trein vond ik leuk hoor, maar afgelopen weekend zag ik toevallig vanaf een terras een meidenvrijgezellenfeest. Allemaal gek gekleed, niet leuk gek, maar stom. En de bruid in spé moest iemand op dat terras ten huwelijk vragen. Ze deed het en de man zei yes en alles werd gefilmd en ik kon echt niet zien dat ze er plezier in hadden. Ze sjokten een beetje achter elkaar aan.
Ik heb ook wel eens gehoord dat de kosten van zo'n feestje flink op kunnen lopen voor de deelnemers. Tja...ik heb niks gemist indertijd.

ps: Bedankt voor alle goede wensen. Mijn man herstelt langzaam, maar zeker. Hij wordt wel ongeduldig en wil dingen doen die nog niet kunnen of mogen. Dat is een goed teken.  En mij heeft de rust goed gedaan. Ik geloof dat ik er weer ben!

23 opmerkingen:

Vlimbouter zei

Fijn om te lezen dat het al beter gaat met je man.
Tja, die vrijgezellenfeesten. Ik heb de indruk dat dit tegenwoordig 'moet', maar dat niet iedereen altijd even enthousiast meedoet.

Sjoerd zei

Vrijgezellenfeest was er ook niet toen wij trouwden in 1975. Een spetterend feest overigens ook niet. Natuurlijk hadden we een bruiloft, georganiseerd door de ouders, die betaalden, met zo'n een vrouw en een man op de accordeon. Plezier en stemming hebben we overigens zelf wel gemaakt...

sjannesblog.com zei

Ik had het even gemist van je man. Sterkte en beterschap hoor! En vrijgezellenfeesten, zoals ik die regelmatig voorbij zie gaan in Amsterdam: een ramp!

nicole orriens zei

Wat een bijzondere ontmoeting! En ook jouw aandeel vind ik mooi: warm, hulpvaardig en vriendelijk. Daar was hij vast blij mee.

Van die rare vrijgezellenfeestjes hoeven van mij trouwens ook niet.

KnutzEls zei

Nooit gehad en ook niet gist, zo'n feest. En omdat het steeds gekker en verder moet, loopt het echt in de papieren. Dus.. we hebben niks gemist.

schrijfselsvanmij zei

Wederom een leuke ontmoeting, past bij jou :-)

Judy zei

Wat een leuke ontmoeting!
Fijn dat jullie alletwee er weer zijn!

Marlou zei

Hoi Bertiebo,

Wat een enige ontmoeting!
Jij hebt ook altijd geluk...

Groetjes van Marlou

Marga zei

Mooi dat het goed gaat met Frits en wat een leuke ontmoeting!

Nietzomaarzooo zei

Altijd leuk zo'n spontane ontmoeting. Heb toch echt begin jaren 80 wel een vrijgezellenfeest voor mijn vriendin gehad. Niet ordinair hoor, wel heel gezellig.

Griemmank zei

Wat leuk dat je die grappige Sander kon helpen. Ook heel fijn te lezen dat Frits goed herstelt. Ga RUSTIG door met je goede werk, Bertie :-)

pourquoi pas ??? zei

Wat een knappe man die Sander. Wat is dat toch leuk die ontmoetingen he. Ik ben blij dat ik een makkelijke prater ben. Ja die vrijgezelle feesten. Wat is dat toch erg he. Je bent zo 200 euro kwijt en soms vieren ze het zelfs met een vlucht naar het buitenland. Fijne dag

izerina zei

Wat leuk,zo'n gesprek. En fijn,dat je man opknapt

Floor zei

Leuk wat je zo onderweg in de trein kunt beleven. Leuke knul die Sander... ben al jaloers op zijn aanstaande haha!
Vrijgezellenfeestjes, nee die waren er vroeger niet, lijkt me ook helemaal niks.
Dat ongeduld van je man kan ik helemaal begrijpen hoor. Rust houden en voorzichtig zijn is toch helemaal niet leuk?
Maar toch beter, want dan herstelt hij weer sneller en kunnen jullie weer wat ondernemen.
Niet te veel, voor iedereen is het goed om zeker 1 dag in de week een beetje een rustige dag te houden.

Ferrara zei

Echt weer een Bertie-ontmoeting. Zo leuk! En ja die ordinaire feestjes, vreselijk!!
Fijn dat het goed gaat bij jullie. Hou je man nog maar even in toom, is beter voor de genezing van de lies.

Onliemie zei

Ik lees net even terug over de operatie van de man. Wens hem veel beterschap en rust. Vooral ook rust voor jou maar of dat met een "zieke" man lukt, is niet altijd zeker. ;-) De treinontmoeting was super. Leuke jongen en leuke opdracht. Ja dat vrijgezellengedoe is soms geweldig stom. Eén grote zuippartij ook vaak en ik hoorde al eens een groep meisjes met een privévliegtuigje naar één of ander tropisch eiland. Kan het nog gekker! In onze tijd bestond dat allemaal niet. Ik ben daar niet rouwig om want ik hou eigenlijk niet zo van die toestanden.

miekequilt zei

Wat een leuke ontmoeting. En attent dat je een berichtje terug kreeg. Zou hij je blog ook lezen nu?
Ik heb niks met die feestjes, maar elke tijd heeft zijn eigen leuke momenten.
Ik wens jullie veel rust en beterschap, fijn dat jij je nu ook weer wat beter voelt.
Veel liefs, Mieke

In de weer zei

Hou je man nog maar even rustig, dan komt het goed, succes :-)
Een vrijgezellenfeest kan echt heel leuk zijn hoor, zonder dat je de a.s bruid of gom voor gek door de stad laat lopen. Wij hadden twee hele gezellige waarvan een met een puzzelspeurtocht waarbij de bruid steeds de diverse vriendinnen moest vinden. Alles vond plaats in de Efteling en de te vinden vriendinnen plus moeders stonden bij de diverse sprookjes. Ik was Doorntoosje. Toen we compleet waren was er een pick-nick waarvoor iedereen wat had gemaakt. Het hoeft ook helemaal geen kapitaal te kosten om een leuke dag te hebben.

Bertiebo zei

Ja dat klinkt wel erg leuk!

Marthy zei

Leuk, zo'n ontmoeting met een leuke knul die wat meemaakt en jij daardoor ook. Fijn dat jullie alle twee opknappen.

Mrs. T. zei

Wat een lekker ding die Sander. ;-)

Ineke zei

Leuke ontmoeting, maar die vrijgezellen-feesten vind ik echt waardeloos. Ook vast overgewaaid vanuit Amerika, net zoals baby-showers.

Rianne zei

Ik was 6 maanden zwanger toen ik geen trouwen. Dat was het beste excuus ever om geen vrijgezellenfeest te geven... ;-)

Leuke medereiziger, die Sander. Een beetje gezelligheid kent geen tijd.