Totaal aantal pageviews

donderdag 12 november 2020

Alles voor jou

 

Jaren geleden las ik al eens een boek van Liane Moriarty. Ik vond dit,  net als het boek van toen, een lekker tussendoortje. 

Het verhaal: De hoofdpersoon is hypnotherapeut. Ze heet Ellen en hoewel ze heeft moeten vechten voor haar beroep, veel mensen vinden het maar onzin of zijn bang voor hypnose, is het gewoon een erkend beroep geworden. Artsen verwijzen hun patiënten door naar Ellen, behalve haar eigen moeder die ook arts is.  Die vindt het  allemaal onzin. Die moeder heeft trouwens zo haar eigen problemen. 
Ellen wordt verliefd op Patrick, een weduwnaar met een zoontje en zelf heeft ze ook al een leven achter zich. 
We maken verder kennis met haar vriendinnen. En met haar cliënten (niet patiënten). 
Ellen is wel het een en ander gewend vanuit haar werk, maar een vriend die gestalkt wordt door zijn ex... dát had ze nog niet eerder meegemaakt. Toch is het echt waar.  Ellen vindt het eigenlijk wel interessant en zou de stalkster wel eens willen ontmoeten. Wat ze niet weet, is dat ze haar al hééft ontmoet.  Ze ontdekt dat die ex, die stalkster, ook een van de mensen is,  die ze probeert te helpen in haar praktijk. En dat is een heel vreemde situatie. Die uiteraard leidt tot een confrontatie...

Wat ik zeg: een lekker tussendoortje. Of eigenlijk een tussendoor. Want 450 blz. 

4 opmerkingen:

Marlou zei

Ha Bertiebo,

een lekkere tussendoor...
Altijd fijn om zo'n boek bij de hand te hebben.
Waar zouden we zijn zonder lezen???

Groetjes van Marlou

In de weer zei

Ik kom helemaal niet meer aan een boek lezen toe, ben sinds kort geabonneerd op een weekblad en dat heb ik amper uit of het volgende valt weer op de mat.

Sjoerd zei

Niet echt een boek voor mij geloof ik...

Jolande zei

Ik heb nog nooit een boek van haar gelezen, maar wel de serie Big Little Lies gezien en die vond ik erg goed.