Totaal aantal pageviews

vrijdag 17 september 2021

Slechte nacht

Ik had echt een akelige nacht. 
Ik ging naar bed om 21.30. Vrij vroeg, maar ik heb eerst nog een hele tijd gelezen. Op een gegeven moment valt het boek dan zowat uit mijn handen en val ik in slaap. Prima zou je zeggen. Maar dan:
24.13 wakker, dwz. klaarwakker. Ernstig teleurgesteld, want ik dacht dat het al ochtend was. Stil blijven liggen en toch weer in slaap gevallen, maar niet meteen. 
02.18 wakker. Met het idee dat het niet zou gaan lukken om weer in slaap te vallen. Alle koninklijke families met alle gezinsleden in mijn hoofd op liggen sommen. Te beginnen bij de Britse royals (dat wel natuurlijk). Gekomen tot België.
03.24 weer wakker. Even gelezen
05.16 wakker en nu met het gevoel dat het definitief zou zijn en dat ik geen schijn van kans had om nog in slaap te vallen. Draaien, woelen... en uiteindelijk er uit. 

En nu zit ik hier. Ik heb de was aangezet, mijn hardloopkleren alvast aangetrokken, maar het is nog te donker. Beetje opgeruimd. Afwasmachine leeg. 
Bah, ik slaap altijd slecht en te kort, maar dit was echt vervelend! 

 

28 opmerkingen:

miekequilt zei

Heel herkenbaar hoor. Hier ook vaak van die nare nachten. Maar ik ga niet hardlopen. Rustig starten, dat werkt voor mij het best.

Coby Breitner zei

Vreselijk he, zelf slaap ik ook altijd maar 3 a 4 uurtjes. Maar vorige week maandag echt helemaal niet en dan moet ik daarna drie dagen 9 uurs diensten werken grrrrrr

Alet Venhuizen zei

Dit soort nachten zijn echt niet te doen. Hopelijk slaap je vannacht beter......

ella zei

Wat vervelend zo'n slechte nacht. Ik zet dan altijd een luisterboek aan en dommel dan meestal wel weer weg.

izerina zei

Wat vervelend,dat het zó erg was. Ben je nu suf vandaag?

Judy zei

Voor mij ook heel herkenbaar. Ik heb vaak dat ik op een gegeven moment klaar wakker ben, me uitrek, want het is ochtend, en dan kijk ik op de klok: 5.00 u. Draai ik me dan nog een keer om of ga ik eruit? De laatste tijd heb ik 's avonds een paar druppeltjes valeriaan in water genomen. Dat helpt.

Nietzomaarzooo zei

Herkenbaar, maar bij mij vooral als ik veel stress voel. Een luisterboek helpt (vooral die van Maarten van Rossem)om toch weer in slaap te vallen. Maar niet fijn, want je slaapkwaliteit is niet echt optimaal met zulke nachten. Hoop dat je je vandaag niet al te duf voelt.

klaproos zei

ohhh vervelend bertie,
ik heb het bij tijden ....
maar ik blijf wel liggen..
denkende aan mijn moeder :-)
die zei dan slaap je niet dan rust je toch...

bedankt mam :-)

Iris Flavia zei

I know that feeling. Ingo gets up at 04:00 and I´m at least awake at 03:50, as if to make sure he does not oversleep. Luckily mostly at least I sleep through otherwise.
In summer that´s OK, but now it´s dark and makes no sense to get up.
What helps is our second big blanket, it weighs 8 kg.

mar zei

Herkenbaar. Sterkte vandaag.

nicole orriens zei

Zo'n gebroken nachtrust is inderdaad niet fijn. Wel supergoed dat je ondanks dat gewoon gaat hardlopen!

www.hetkeetjevanlien.com zei

Oh super vervelend is dat he? En de dag erna voel je je helemaal brak! Hopelijk slaap je komende nacht beter. Ik moest wel een beetje lachen om je alternatief voor schaapjes tellen :)

www.hetkeetjevanlien.com zei

Hey wat raar, er staat 'unknown' bij mijn reactie hier boven, maar ik ben het (keetje van lien)

anja zei

Klaproos, wat jouw moeder zei, zei de mijne ook!
Door ziekte valt mijn lichaam niet vanzelf in slaap, alleen kunstmatig (niet met een gebruikelijk slaapmiddeltje). Daarmee slaap ik meestal zo'n 4 uur per nacht, het maximale is 6 uur, waarbij ik dan wel de 3-4 keer wakker zijn meetel in de uren. Eens in de 8-9 nachten slaap ik helemaal niet.
Het is vervelend, maar er kan niets aan gedaan worden.
Voor mij werkt het niet om zo vroeg naar bed te gaan, want als ik om 10 uur ga slapen, ben ik voor 2 uur weer wakker 😕 dus ga ik laat naar bed, meestal ergens tussen 2 en 3 uur, dan hoop ik tot 7 uur te slapen.
Lezen voor het slapen gaan doen veel mensen, maar weet je dat dat niet voor iedereen goed is? Het kan zijn dat je onbewust tijdens het begin van je slaap nog met het boek bezig bent, en dat kan ervoor zorgen dat je niet of moeilijker in je REMslaap komt, het gedeelte van je slaap waarin je o.a. droomt en je ervaringen verwerkt. Die REMslaap is heel belangrijk, misschien toch eens een tijdje proberen niet te lezen/luisteren naar een boek, zodat je hersenen niet bezig zijn met het boek maar met je eigen leven. Het lijkt mij het proberen waard, toch?

Marlou zei

Dat is knap vervelend, Bertiebo...
Slecht slapen is echt heel rottig.
Het komt nooit goed uit.

Hoewel ik er nu minder last van heb dan toen ik nog moest werken...

Prettig weekend, Marlou

Katrien zei

Ik slaap gelukkig nog goed 's nachts.
Bijna dagelijks ga ik 's middags ook nog even naar bed.
Dan slaap ik ook nog lekker 45 minuten of 1,5 uur.
Daarmee wil ik aangeven dat een middagdutje niet ten koste van de nachtrust hoeft te gaan.
Ik heb mij er wel aan moeten overgeven, 's middags slapen (zonde van je tijd) maar de namiddag is kwalitief zo verbeterd ik vind het nu heerlijk!

Katrien zei

Ik slaap gelukkig nog goed 's nachts.
Bijna dagelijks ga ik 's middags ook nog even naar bed.
Dan slaap ik ook nog lekker 45 minuten of 1,5 uur.
Daarmee wil ik aangeven dat een middagdutje niet ten koste van de nachtrust hoeft te gaan.
Ik heb mij er wel aan moeten overgeven, 's middags slapen (zonde van je tijd) maar de namiddag is kwalitief zo verbeterd ik vind het nu heerlijk!

Sjoerd zei

Ai, maar ik vind de tijd waarop je naar bed gaat ook wel erg vroeg. Ik duik er meestal tussen 11 en 12 in, en ben dan tussen 6 en 7 weer op...

Marthy zei

Heel herkenbaar maar het blijft vervelend.

Emie zei

Precies zo'n nacht achter de rug. Ik probeerde het Wees Gegroet in het Frans op te zeggen, daarna in het Nederlands de oefening van berouw en toen de oefening van geloof. Daar kwam ik niet uit en heb het opgezocht op internet! Bleek dat ik de Twaalf Artikelen des Geloofs aan het opzeggen was. Tja...een behoorlijk Roomse jeugd. Ik ga me nu richten op het Wees Gegroet in het Italiaans, al duurt het meestal een paar nachten voor ik weer uren wakker lig.

conny's quilts en creaties zei

Helaas weet ook ik niet beter, en altijd maar doorgaan... ik accepteer maar dat het zo is. Ook mijn moeder zei "slaap je niet dan rust je toch..". maar het is een blijft frustrerend niet te kunnen slapen als je moe bent.

biebkriebels zei

O wat naar om zo de nacht door te moeten komen. Heb helaas geen tips voor je, ben een goede slaper.....

elly zei

Ik doe net als klaproos. Slaap je niet dan rust je toch en bedenk:
Ikslaap natuulijk liever maar vind het niet zo erg. Ik lig in een heerlijk bad en he het goed. Heel goed

In de weer zei

Heel herkenbaar voor heel wat mensen, lees ik hier bij je reacties en mateloos vervelend !

KnutzEls zei

Leo wordt ook regelmatig wakker. Heel vervelend, want overdag krijg je de terugslag. Maar nog geen goed .iddel gevonden.

Kitty zei

We zagen je lopen vanochtend toen we gingen oppassen! Wat een drama om zó vaak zó slecht te slapen. Ik ben blaaspijnpatiënt. Ik moet er al bijna 30 jaar heel vaak uit om te plassen, tegenwoordig gelukkig “maar” een keer of vijf, zes, maar val wel bijna altijd snel weer inslaap. Zulke nachten als jij hebt overkomen me gelukkig niet zo heel vaak.

sjannesblog.com zei

Wat naar voor je. Ik heb er weinig ervaring mee, het lijkt me erg irritant.

Ferrara zei

Een enkele keer heb ik zo'n nacht dat ik niet lekker slaap. Gelukkig heb ik er geen last van overdag.