Totaal aantal pageviews

vrijdag 7 juni 2024

Europees parlement

 


Het is gek, maar als het over het Europees Parlement gaat, moet ik altijd even nadenken.
Ik weet niet hoe dat komt. 
Misschien omdat er toch wel vaak een naamsverandering is geweest en ook steeds nieuwe landen die mee gingen doen. Op een of andere manier lééft het niet zo voor mij. 
Maar ik ben een braaf meisje en dus wilde ik sowieso stemmen. Ook omdat ik het belang zie.

Of eh...  stemmen? Nou, bij wijze van spreken dan, want wij waren er niet gisteren. Mijn man en ik hebben onze stem aan onze jongste zoon gegeven. 
Hij mocht namens ons stemmen wat hij wilde. Ik ben er van overtuigd dat hij wist wat wij per se NIET zouden willen.

13 opmerkingen:

Judy zei

Was ook nooit zo betrokken bij de Europese verkiezingen. Maar dit jaar werd er meer over uitgelegd op tv en was er een debat met de EU lijsttrekkers, dat veel inhoudelijker was dan dat geschreeuw van de landelijke verkiezingen.

Sjoerd zei

Ik ben de weg kwijt is stemmenland, wat ik kies verliest altijd. Groen redt het niet...

nicole orriens zei

Ik heb ook gestemd en man en kinderen ook. Stemmen vind ik toch wel heel belangrijk, zeker omdat het niet in alle landen in vrijheid kan.

Emie zei

Belangrijker dan ooit, die Europese verkiezingen. Omdat wij afwisselend in twee landen wonen, voelen wij ons de laatste jaren meer Europeaan dan daarvoor.

roentare zei

The more people there is, the more troubles. Can't imagine everyone's interest will be aligned with so many races and ethnicities at play.

Charlie zei

Stemmen is altijd belangrijk en ook voor Europa en ons verenigen ipv het alleen te willen doen, daar is Nederland te klein voor in deze “grote” wereld!

Ferrara zei

Wij hebben gestemd op ons tijdelijke vakantieadres.

schrijfselsvanmij zei

Ik heb al weken geleden per brief gestemd.

Marthy zei

Wij waren er niet, dochter mocht stemmen voor ons maar die ging onverwacht op vakantie. Jammer dan.

In de weer zei

Wij gaan altijd stemmen en deze keer was er in diverse programma’s ook duidelijkere uitleg en naar aanleiding van wat er op dit moment allemaal gaande is, waren wij er zelf ook meer mee bezig.

Mae Travels zei

Your system must be very different from ours in the USA. We have one vote per eligible voter, but they have to cast it for themselves, in person or by absentee ballot requested in advance and submitted by voting day. We can’t give our vote to any other person.
That said, it looks as though the European overall government is gaining importance for a variety of reasons, so it’s good to be involved.
best,mae at maefood.blogspot.com

Kitty zei

Wij waren ook braaf en waren toevallig redelijk met B en M in het stemlokaal. 😊

sjannesblog.com zei

Mijn dochter stemde voor mij, want ik was ook niet thuis. Uithuizige types zijn we toch!