Totaal aantal pageviews

dinsdag 13 augustus 2024

Katten en koffie en Padre Pio

 

Negens zag ik op straat zoveel katten als in Italië. Heel erg veel. Ze zijn daar gewoon, soms in groepjes, soms (voor zover ik dat kon zien) eenlingen. Ze zien er weldoorvoed uit. Ze hebben geen zweren, ze stinken niet en op veel plaatsen staan drink/etensbakjes voor de deur. Zeker in die kleine oude stadjes zit er om de  haverklap eentje voor je voeten. Soms krijg je een kopje, soms word je hooghartig bekeken. 

En verder is er overal koffie. Ik hou zelf het meest van cappucino, maar ik zag veel mensen espresso drinken. Soms staande aan een soort toog, of zittend aan zo'n zinken tafeltje. En soms met van die  heerlijke gevulde cannoli. 



Tja, katten en koffie. En Italië is ook een land van krantenlezers, buiten in de zon. En van bloemen en van heerlijke wijnen, van kerken en kathedralen, van opgravingen, Grieken en Romeinen én van Padre Pio  en Maria....




14 opmerkingen:

Elizabeth zei

Een heerlijk land....laat ik nou én van koffie én van katten houden 😉

Emie zei

Ons tweede vaderland!

Nicole Orriëns zei

Fijn dat de katten daar goed verzorgd worden!

Anoniem zei

Ik vind het zo leuk hoe jij naar de dingen kijkt en ze vastlegt. Ik krijg helemaal zin om zo een reis te maken en de sfeer te voelen. Wat je vraag op mijn blog betreft; We gingen zitten bij een restaurant en op het menu stond dat er mensen met ASS de bediening deden en of we er rekening mee wilde houden. Best vreemd eigenlijk.

Anoniem zei

Hélène Pourquoi pas

Kitty zei

Bijzonder dat de katten daar zo goed verzorgd worden. Die padre moet ik even opzoeken...

In de weer zei

Kun je er wel op je gemak koffie drinken da met al die katten ?

Sjoerd zei

Een heerlijk land heb ook ik ervaren, en toch blijf ik houden van Os Limburg...

Jolande zei

Ik ben gek op katten en verslaafd aan koffie :-) Nou heb ik toch op heel veel plaatsen op de wereld koffie gedronken, maar er was maar één land waar ik het niet weg kon krijgen...Italie :-)

Iris Flavia zei

I sure miss Italy, thank you for sharing!

sjannesblog.com zei

Zwijmel, zwijmel, zo heerlijk Italiaans allemaal.

Frederika zei

Heerlijk die koffie met iets extra s. Fijn dat de katten goed verzorgd worden

Marthy zei

Mooi land maar mijn favoriet is en blijft toch Frankrijk.

Josephine zei

Het gewoon een super mooi land, het voelt voor mij als tweede vaderland, de sfeer, de familie saamhorigheid, tot laat in de avond met opa, oma, kinderen flaneren in de stad. het voelt als
het echte leven, heerlijk!!!