Totaal aantal pageviews

donderdag 8 november 2018

Mary op sneakers

Je ziet hier de kroonprins van Denemarken, maar die is verder niet interessant.
Je ziet ook zijn vrouw Mary, kroonprinses Mary van Denemarken.
Het is eigenlijk wel een tikje gênant, maar ik volg altijd een beetje wat er met de royals gebeurt.
Niet fanatiek, dat nou ook weer niet.
Maar hee, stel mij een vraag over wat er aan de hand is, wanneer er getrouwd, verliefd of verloofd of gestorven wordt en de kans is groot dat ik het weet.
Ik kijk ook met veel genoegen naar Blauw Bloed. Ik kan er echt niks aan doen.
En vooral let ik op de kleding natuurlijk, die mensen hebben echt de prachtigste kleding en voor elke opening, voor elk werkbezoek of voor wat dan ook hebben ze iets nieuws. En als ze eens iets dragen dat ze al eerder droegen, dan is dat nieuws.
Gisteren was er op Instagram nogal wat te doen over Mary. Ze droeg namelijk,  tijdens een bezoek aan Italië,  sneakers.
Dat is not done hoor. Normaal gesproken dragen de lui hoge tot zeer hoge naaldhakken, uiteraard in de kleur van de rest van de outfit. En daar bewegen ze dan nog elegant op ook.
Maar sneakers.... tssssss.
Wat een commentaar kwam er zeg, ongelooflijk. Ik vond het zelf wel stoer en dacht dat Mary (zij is een gewoon Australisch meisje), groot gelijk had.
En om de lijn van de hakken even door te trekken, waarom dragen die nieuwslezeressen hier bij ons toch altijd van die idiote hakken. Ze moeten er nog op lopen ook, wat ik ook al irritant vind.  Allemaal doen ze het, ik denk dat het een voorwaarde is om aangenomen te worden. Ze schoppen na afloop van hun plicht natuurlijk meteen die hakken uit, maar ze zouden eens een statement moeten maken, zoals Mary. Bekijk het maar met je hakken.



30 opmerkingen:

Ageeth Mooij zei

Wat mij betreft zijn (hoge) hakken bijzonder ongezonde martelwerktuigen! Deze kroonprinses staat er mooi op zo!
Nu nog de nagellak en dikke lagen make-up de wereld uit :-)

Jeanne zei

Ik ben het nog nooit zo eens geweest met je als nu!
Ik vind lopende nieuwslezers ook superirritant en nergens op slaan.
En kijk ook met plezier naar BB, de mooie kleren en de glamour.
En leef redelijk vaak mee met de royals.
En houd van sneakers.
Tja.....

KnutzEls zei

Staat prima. Wiebelen en pijn lijden hoeft toch niet...

anja zei

Ik heb even opgezocht hoe oud ze is, want ik vind haar ogen als een jong meisje, met haar sneakers, terwijl ik wist dat ze echt geen twintiger meer is. Is ze van 1972! Nou, petje af, 46 jaar oud zou ik haar echt niet hebben gegeven in deze outfit. Ik vind het wel goed van haar, dat ze dit doet. Maar de kritiek kon ze verwachten. Ik verdiep me niet zo in de royals, maar ik weet nog wel dat er ook zoveel kritiek was toen onze koningin Maxima een keer op een staatsbezoek slippers had gedragen (volgens mij ergens op een strand, ik vond het heel toepasselijk in ieder geval, maar dat was ook "not done"). Ik ben blij dat ik niet in hun schoenen sta, letterlijk en figuurlijk, lijkt me helemaal niets om zo'n "publiek bezit" te zijn, altijd wordt er op je gelet, en oh wee als je het even anders-dan-anders doet.

miekequilt zei

O Bertie , ik ben net als jij. Blauw Bloed vind ik heerlijk en ik smul van alle kleding. Ben het ook helemaal met je eens wat betreft de hakken, voor mij voegt het niet altijd iets toe. En de nieuwsdames: trek uit die hakken en draag af en toe eens gewone spijkerbroek.

izerina zei

Jij verbaast je dus ook over die hoge hakken van de nieuwslezeressen.

Kitty zei

Ehm, nou ben ik het toch weer niet met je eens... ;)
Ik vind naaldhakken elegant, echt prachtig. Tenminste, als je er op lopen kunt ;P . Ik let er ook op als ik Maxima of de nieuwslezeressen zie, wat voor spannende schoenen ze nu weer aan hebben, hihi. Sneakers zijn oké hoor, bij een sportief rokje ofzo staat het hartstikke leuk :). Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij of zij aantrekt, maar een mooie japon en dan met sneakers, dat vind ik niet handig uitgekozen. Ben benieuwd wat Fred van Leer ervan zou vinden, hahaha.

Bernardine zei

Misschien heeft Mary een enorme blaar van de vorige keer dat ze hakken droeg... en moet ze nu even op sneakers voor het comfort.
En ach, beter op sneakers lopen dan een darminfectie hebben toch?

Marion van de Sande zei

Zó jammer dat mensen niet gewoon de schoenen mogen dragen die ze willen, waarom zou Mary geen sneakers mogen dragen? Misschien last van haar voeten of haar rug, of wie weet vindt ze het mooi, waarom dan al dat commentaar inderdaad, gewoon lekker laten dragen.

Waarom zou een nieuwslezeres geen hakken mogen dragen? Misschien loopt ze er prima op, zoals mijn dochter of wie weet vindt ze het mooi. Gewoon lekker laten dragen.

Echt vrijwel iedereen zou op tv zich prettiger voelen in kleding die hij/zij zelf mooi vindt. Dus heel begrijpelijk dat wanneer vrouwen zich mooier of zelfverzekerder voelen op hoge hakken (en het gros zál zich mooier voelen op hoge hakken) dat ze dat doen. Ik trek op mijn werk ook iets anders aan dan 's avonds thuis als ik net gedoucht heb :-)

Saralien zei

Mary is een stoere prinses, gewoon lekker je sneakers onder je jurk. Modestatement maken en nog lekker lopen ook.

De hakken van de nieuwslezeressen vind ik eerlijk gezegd wel mooi. Doe dat zelf ook altijd, als het enigszins kan (dwz, er niet te ver gelopen hoeft te worden en ik er wel leuk uit wil zien). Maar het is ook persoonlijk, de een ziet er leuk uit met hakken en de ander met platte schoenen. Ik stoor me meer aan die rare broekpakken die ze soms aan hebben op het niewus. Maar ook dat is persoonlijke smaak.

Nietzomaarzooo zei

Oh fijn; ben ik niet de enige die zich verbaasd heeft over de naaldhakken van de nieuwslezeressen. Vind het vaak meer een modeshow dan een neutrale nieuwsrubriek. Terug achter de desk zou ik zeggen, dan is dat gedoe met die palen ook klaar.
Natuurlijk; het staat beeldig. En als je er elegant op kan lopen, nog beeldiger. Maar enorm slecht voor je voeten en ook tamelijk rolbevestigend.

Mooi statement van die Mary.

Happy Earl Grey zei

Het voetenwerk heeft veel voeten in aarde. Ik kan geen hoge hakken meer dragen, het is elegant, maar slecht voor je hele lijf. Dus als we gezonder door het leven willen gaan horen die voeten daar ook bij. Ik ben tegen gedwongen lopen op hoge hakken, maar doe je het jezelf vrijwillig aan, dan moet je dat natuurlijk zelf weten. Maar mijn voorkeur heeft het allang niet meer. Mooie blog, die veel losmaakt. Groetjes

Els04 zei

Super stoer van haar!

sjannesblog.com zei

Het kan dan wel elegant zijn, die hakken (lang niet bij iedereen trouwens) gemakkelijk is het nooit. Waarom jezelf zo pijnigen alleen voor die extra vrouwelijke touch. Laat enkelen van die nieuws-en weer-lezeressen die prinses maar als voorbeeld nemen!

Mevrouw W. zei

Die hakken bij het journaal zijn wel heel erg hoog hè en eerlijk gezegd kan ik me nogal eens ergeren aan de schoenen en het kapsel van de weervrouw van het nos-journaal. Laatst leverde zelfs mijn man commentaar op haar kapsel en dat wil wel wat zeggen! Maar ja, ik loop er zelf misschien ook niet altijd zo representatief bij, maar ik kom dan weer niet op de tv. Als je in de spotlights staat, dan kun je (zeker als vrouw) verwachten dat er reacties kunnen komen op wat je draagt.

mar zei

Wie de schoen past, trekke hem aan.

Emie zei

Natuurlijk is het een statement van deze prinses en ook stoer dat ze dat doet. Maar het is absoluut géén gezicht.

Judy zei

Ik vind het ook niks, die hoge hakken. En waarom die nieuwslezeressen die dingen aan moeten, geen idee, vind het ook niet mooi. De prinses op sneakers vind ik geweldig! Tegenwoordig zie je veel jonge mensen die sneakers dragen bij welke outfit dan ook. Geweldig!

Floor zei

Eerlijk gezegd vind ik het bij geen mens passen, die sportieve sneakers.
Natuurlijk prima als je gaat sporten, maar verder...
Die hoge hakken daar ben ik zeker ook geen fan van. Gewone leuke schoenen kan toch ook?
Je benen lijken langer, en ja een vrouw moet blijkbaar nog altijd mooi en sierlijk zijn, terwijl mannen alles aan mogen wat ze willen, ook het uiterlijk en het haar speelt bij hen geen rol. Daar zou wel eens verandering in mogen komen, maar hebben vrouwen dat ook niet zelf in de hand? Waarom moeten wij altijd mooi zijn?

Jeanette Renting zei

Dit is echt typisch Deens, iedereen draagt daar sneakers onder maakt-niet-uit-wat-voor-outfit. Ik vind het geweldig dat zij het ook doet!!!!

Ferrara zei

Persoonlijk zou ik ze iets minder grof gekozen hebben.

Sjoerd zei

Doe maar gewoon zou ik zeggen, ik ben het helemaal met haar eens...

Marthy zei

Vooral onze weervrouw op haar hakken, dat vinden wij net varkenspootjes. Geen gezicht.

Anoniem zei

Groot gelijk heeft ze. Het moet maar eens klaar zijn met die martelende hoge hakken. Ik kan er ook niet mee stappen, ik noem het 'zitschoenen.'
Dit zijn tenminste 'stapschoenen' die zij draagt. En daarvoor is een schoen toch bedoeld?

Ineke zei

Vroeger droeg ik ook hoge hakken, maar zo hoog als ze nu dragen, nee hoor. Ik kan het niet meer, maar het blijft wel elegant. Toch vind ik het stoer staan, sneakers onder die prachtige jurk, het staat Mary goed.

Mrs. T. zei

Ik vind het zo bizar altijd dat maar commentaar hebben op anderen. Hebben die mensen nou niets beters te doen.
Enfin: loop zelf bijna altijd op hakken. Gewoon, omdat ik dat mooi vind en ook goed kan.

Jolanda zei

Fantastisch! Ik kan geen meter lopen op hakken en vind dit top.

Vlimbouter zei

Heel veel bewondering heb ik voor deze prinses op sneakers. En groot gelijk heeft ze, dat ze koppig haar eigen schoeisel kiest. Waarom moeten vrouwen steeds hakken aan om mooi en elegant te worden genoemd en kan een man rustig de makkelijkste platte schoenen dragen. Pure discriminatie vind ik het! (en ja hoor, ik ben zelf ook verzot op sneakers)

schrijfselsvanmij zei

Ik geef voor mezelf de voorkeur aan sneakers, maar ik vind de combinatie van Mary niet mooi

Anoniem zei

Iedereen moet natuurlijk dragen wat-ie zelf wil. Maar nieuwslezeressen (en prinsessen) hebben ook een voorbeeldfunctie. Dat zij altijd hoge naaldhakken dragen is een slecht voorbeeld voor vrouwen: alsof je alleen op hakken professioneel/elegant gekleed kunt zijn. Daarom zouden ze regelmatig moeten afwisselen met mooie platte schoenen. Die zijn er genoeg. Persoonlijk vind ik naaldhakken meestal raar staan. In sneakers ziet die prinses er geweldig uit. Staat veel mooier en stoerder.