Totaal aantal pageviews

zondag 28 april 2019

Koningsdag

Wat had ik me er op verheugd. Ik zou ´gaan zitten`, op de Koningsdagvrijmarkt.
Met mijn laatste rommel en dat was alles bij elkaar heel wat.
Ik vind het gewoon superleuk om te zitten, de hele dag mensen te zien langs trekken en de boel te verkopen. Maar ja, dan moet het wel lekker weer zijn en dat was het niet. Bovendien moet alles op de fiets vervoerd worden in mijn geval. In verschillende ritjes.  Goed te doen hoor, maar niet in de regen.

Het was aanvankelijk zelfs een beetje een treurige aangelegenheid vond ik. Het regende pittig, dus alle handel was verstopt onder plastic en veel mensen zaten te kleumen.
Maar de stemming was voortreffelijk en dat om half zeven in de ochtend.
Ik liep rond en ach er is altijd wel wat leuks te zien, vind ik.

Tegen de eeuwenoude kerk zat een oude,  nieuwe inwoner. Mooi plekje trouwens.
En de jonge, oude inwoner had er heel veel plezier in.
Zelf zorgde ik blijkbaar ook voor een vrolijke noot en heel wat opmerkingen, want ik had twee stokpaardjes gescoord.


Er was nog heel veel plaats en om tien uur scheen de zon, dus ik had alsnog kunnen gaan, maar toen had ik geen puf meer.
Ik keek lekker naar koningsdag in Amersfoort en constateerde (niet voor het eerst): ik vind ons altijd zo'n leuk land op koningsdag!

24 opmerkingen:

Judy zei

Ja, hier was het ook zo'n verregende bedoening 's morgens vroeg. Allemaal kleumende mensen en kinderen. Maar later op de dag werd het ook hier beter. Gek land zijn we!

izerina zei

Zo'n reportage is een mooi tegenwicht tegen al dat slechte nieuws.

Marleen zei

Ja zo jammer van al die regen. Maar de pret was er niet minder om!

KnutzEls zei

Wij keken lekker lui.

Saralien zei

Ik houd ook van koningsdag. Was toch wel blij dat we gisteren alleen maar even een klein rondje maakten door de koningsmarkt van het dorp en niet zaten. ORanje hema tompouce bij de tv eten en kijken naar jurkjes en koninklijke familie. Zoon was voor het eerst naar de "echte" vrijmarkt op koningsnacht in Utrecht, watik vroeger zelf zo leuk vond.

Neeltje zei

Ja, hier ook geweldigenoten!

miekequilt zei

Wij waren op Texel. Na een vroege regenbui vrijwel alleen maar zon gehad. We boften, met het weer, met de leuke vrijmarkt en heel veel gezellige mensen. Wat een leuke paardjes trouwens. Zie ik een nieuwe verzameling ontstaan??

Rianne zei

Kon het maar altijd Koningsdag zijn inderdaad.
Alleen waren we dan zo onderhand wel failliet vanwege alle Koninklijke beveiliging en zo... En volgens mij wordt de familie ook niet blij van elke dag door een stadje wandelen... Maar ik snap wat je bedoelt. ;-)

Jolande zei

Ik vind Koningsdag ook zo'n leuke dag, wij zitten dan altijd op de bank tv te kijken en eten een tompouce.
Dit jaar had het heel wat voeten in de aarde om tompoucen te vinden, maar het is toch gelukt.

Nietzomaarzooo zei

Las ergens dat Koningsdag weergeeft wat Nederlanders drijft..handel! Vond ik wel een leuke bemerking.
Nergens heen geweest, maar wel de dag eerder gehaalde Tompouce met smaak bij de tv-beelden van een heel bekende stad bekeken. En met ontzag naar de hakken van de dames.

Wieneke zei

Die laatste zin vind ik geweldig. Helemaal mee eens. Als je het objectief bekijkt is het natuurlijk waanzin dat we massaal naar een stel goedgeklede vriendelijke mensen kijken, die door een stad lopen om handen te schudden en selfies te laten maken. Dat we dat zo leuk vinden kan ik mezelf niet eens uitleggen, maar het is gewoon zo en dat moet ook zo blijven. Ik moet er niet aan denken dat we een saaie president hebben. Het buitenland is niet voor niks hartstikke jaloers op ons.
Wij hadden trouwens geen tompoucen maar een oranje gebakje erbij.

sjannesblog.com zei

Mijn rondje over de vrijmarkt was maar kort dit jaar, helaas. Maar de televisiebeelden brachten me toch helemaal in de koningsdag-stemming.

Ineke zei

Wat jammer van de regen!

Onliemie zei

Jammer van het weer maar je vond wel 2 geweldige stokpaarden. En wij Belgen snappen het niet : jullie koningsgekte. Echt niet hoor. En "het buitenland jaloers" zegt Wieneke? Welke buitenland? Maar het is jullie van harte gegund. Ieder zijn eigen gekte en zo mag dat blijven.

Floor zei

Zeker jammer van die regen. In Amersfoort (en ook hier in Utrecht) was het gelukkig het grootste deel van de dag droog, maar de vrijmarkt is me veel te druk.

Sjoerd zei

Ik heb niks met koningsdag of het koningshuis. Maar ook hier in het zuiden was het bar en boos. Vandaag is het gelukkig in de middag wat beter.

mar zei

Doet me denken aan jaren terug. We kwamen met collega's terug van een bruiloft in Woerden. En jij ging direct door voor een plekje voor jouw koninginnedagverkoop.

Bertiebo zei

Echt? Kan me er niks van herinneren. Wel die bruiloft maar niet dat meteen door ging. We waren nog jong...

Bertiebo zei

Ja dat geloof ik meteen van dat handelsbloed

Bertiebo zei

Nou nee, ik heb ze net overhandigd aan Noor en Jet

Pippa's Hus zei

Ik vind ons land dan ook zo leuk! Maar dit jaar was het toch allemaal iets minder vanwege de regen... Jammer hoor! XX Esther

Mrs. T. zei

Ik ook!

Marlou zei

Hoi Bertiebo,

ja... wat jammer, dat het zo guur was...
Ik gunde iedereen een heerlijke feestelijke en zonnige dag...
Ben wel even de stad in geweest, maar helaas... koud!

Dus lekker thuis met een grote pot thee naar de buis gekeken.
Ik vond het er leuk uit zien. Ze doen het goed!

groetjes van Marlou

.

Ageeth Mooij zei

Ik was lekker rustig thuis (met de kachel aan)!