Totaal aantal pageviews

zondag 14 april 2019

Kunst

Hebben jullie gekeken naar Project Rembrandt?
Ik wel, ik vond het een leuk programma en ik ging helemaal meeleven met de kandidaten.
Ik ging me ergeren aan Susanna, die ik dan toch ook wel weer stoer vond. En ik vond de vrouwelijke leraar niet leuk, maar Annechien S. juist weer wel. Nou dat dus.
Maar in ieder geval had ik respect voor de deelnemers. Veel respect.
Ik kon in de finale niet helemaal kiezen tussen Sebas en Nard. Sebas won en ik vond het erg mooi wat hij had gemaakt. Die jongen is nog maar 21!!!

Enfin, toen we afgelopen maandag in Amsterdam waren, de dag na de finale, besloten we om toch even naar het schilderij van Sebas te gaan kijken, in het Rijksmuseum. Dat is ook wat hè. Je schilderij in het Rijks. 
We waren zoals je ziet niet de enigen!

Het schilderij heet 'Een Vallend Boek' en de jonge kunstenaar, die trouwens kunstgeschiedenis studeert,  heeft op zijn doek een burn-out willen verbeelden. Het blijkt dat een op de drie studenten een verhoogde kans heeft op een burn-out

We zijn deze keer niet verder het museum ingegaan. Dit was genoeg en het was prachtig weer.
We liepen nog even op het Museumplein. Het tulpenfestival is aan de gang en dat kun je daar heel mooi zien.
En toen zagen we nóg een kunstenaar. Deze zat, op zijn dooie gemakje, midden op de stoep schuin tegenover het concertgebouw, te schilderen.


Ik mocht een foto maken, maar het leek me niet dat hij een praatje wilde. Dus ik weet ook helemaal niet of hij net als Sebas een amateur is. Misschien is hij wel heel beroemd. Hoe dan ook, ik vond zijn schilderij in wording geweldig.


Ik constateer nu dat ik al bijna een hele week aan het vertellen ben over dat ene dagje Amsterdam, vorige week maandag. Altijd wat te zien en te beleven!

18 opmerkingen:

miekequilt zei

Ik vond het ook een leuk programma. En had dezelfde mening als jij. Heerlijk als zo’n dagje uit zoveel plezier oplevert.

Nietzomaarzooo zei

Inderdaad, zo kwam het op mij ook over. Ze persifleerden haar gisteren bij de TV-kantine. Kijk het bijna nooit, maar dit was goed gedaan.

Wat leuk zo'n straatschilder, lijkt wel Parijs.

Lot zei

Over Amsterdam kan je wat mij betreft nooit genoeg vertellen en laten zien. Na er al 45 jaar uit weg te zijn heb ik regelmatig heimwee.

Happy Earl Grey zei

Ik vond het een fantastisch programma, relaxed om te kijken. En Amsterdam is natuurlijk altijd mooi het hele jaar door. Groetjes

pourquoi pas ??? zei

Nou vertel maar lekker door hoor ik geniet wel van je verhalen en je foto's. Dank je wel.

Ferrara zei

Niks mis met je Amsterdamjournaal. Heerlijk meereizen. Die kunstenaar op de stoep kan er ook wat van.

Unknown zei

Ik keek ook en las een interview met en over Sebas. Sympathiek mens.

Jeanette Renting zei

Programma niet gezien. Over Amsterdam raak je niet uitverteld, ga rustig door zou ik zeggen, heerlijke stad. En als je toch zo zou kunnen schilderen....en dan ook zo relaxt erbij zitten....

Judy zei

Ik heb ook met plezier naar het programma gekeken. Ik heb wel eens met een groep buiten geschilderd, maar je wordt gek van al die kijkende en pratende mensen. Dus dat zal het wel zijn.

sjannesblog.com zei

Amsterdam blijft inspireren, leuk toch! Van het Rembrandt programma zag ik toevallig de finale en ik vond ook Nard en Sebas allebei erg goed.

schrijfselsvanmij zei

Ik vond het ook een leuk programma, en het winnende doek van Sebas is echt heel mooi!

Rianne zei

Programma niet gezien.
Schilderij van de buitenkunstenaar is prachtig.
Sommige dagen verdienen gewoon een week aan blogs. En andere dagen wil je gewoon zo snel mogelijk vergeten

Happy Earl Grey zei

Ik vond Sebas ook terecht een winnaar, ik hoop dat ze meer afleveringen gaan maken. Zo krijgt schilderen en kunst eindelijk een media-podium. Groetjes

Marthy zei

Wij hebben gekeken en genoten van dit programma.

Floor zei

Heb ook gekeken en genoten van wat iedereen maakte. Ben het eens met de dingen die jouw ook opvielen.
Sebas heeft zeker verdiend gewonnen, echt een talent.
Hoewel ik het eind schilderij van Nard het mooist vond. Dat licht op de gezichten van de personen bij de openhaard, echt schitterend, zou het zo willen ophangen hier.

Sjoerd zei

Dat zijn Franse taferelen daar in Amsterdam. Leuk om te zien...

Ineke zei

Geweldig schilderij, die laatste foto!

Emie zei

Heb de finale pas vanavond kunnen terugkijken. Sebas is echt heel goed en wat bijzonder dat jij zijn werk al hebt kunnen bewonderen in het Rijks. Leerzaam programma, mooie presentatie!