Totaal aantal pageviews

zaterdag 8 juni 2019

De man die zijn schaduw zocht

Nog steeds niet uitverteld over London hoor. Maar nu toch eerst even wat andere zaken.

Deel vijf ligt al klaar, schreef ik ergens in september. En dat was ook zo. Ik heb het over deel vijf van de Millenium serie. Het laatste deel voor zover ik weet. Geschreven door David Lagercrantz en dus niet door de schrijver van de eerste drie delen, Stieg Larsson.

Enfin, er is zoveel te lezen. Altijd maar weer nieuwe boeken, of oude boeken in de herhaling, kranten, tijdschriften, sinds kort luisterboeken. Nieuwe tips, van de leesclub, van andere bloggers. Enfin, dit boek bleef liggen tot nu toe
 En dat terwijl het juist een heel spannend verhaal is. Achter elkaar uitgelezen. Misschien was het juist wel goed dat het was blijven liggen. Nu was het weer fijn om de hoofdpersonen Lisbeth, Mikael en zijn vriendinnen, weer terug te zien.

Lisbeth Salander zit in de gevangenis, heel oneerlijk, maar ze vindt het zelf niet zo erg. Kan ze een beetje tot rust komen en zich voorbereiden op verdere stappen. Ze komt natuulijk weer in aanraking met ellende. Van Faria bijvoorbeeld, die er ook onschuldig zit en wordt getreiterd op een vreselijke manier door een bendeleidster Benito. 
Lisbeth kan geen onrecht verdragen en weet in te grijpen. Lisbeth krijgt ook in de gevangenis bezoek van Holger Palmgren, haar oude vriend en de enige die haar in haar verrotte jeugd heeft geholpen. Deze Holger heeft nieuwe informatie over het waarom van Lisbeths slechte jeugd. 
En dat leidt weer tot een hele reeks gebeurtenissen. En dan gaat het ook nog eens over tweelingen.

Echt heel spannend. Van de twee 'Lagercrantz- aanvullingen' vond ik dit deel beslist het beste.
Maar je moet het eigenlijk niet lezen als je de andere delen niet kent. De verhalen zijn best ingewikkeld en als je dan ook nog moet proberen te weten te komen hoe en wat er in het verleden is gebeurd, wordt het lastig.

9 opmerkingen:

izerina zei

Zijn er ook/al films van?

Bertiebo zei

Wel van de eerste drie delen. Ik weet niet van deze

Griemmank zei

Voor mij hoefde het schrijven van delen 4 en 5 niet. Het is door Lagercrantz heus wel knap gedaan, maar toch bekroop me tijdens het lezen steeds het gevoel: het is het toch nét niet.

Bertiebo zei

Ja dat kan natuurlijk. Ik vond het supergoed, hoewel ik dat niet zo had ingeschat. EN bijzonder knap gedaan. Ik was sowieso blij om weer van Lisbeth te lezen. Te horen wilde ik eigenlijk zeggen. Maar dat is onzin natuurlijk.

Nietzomaarzooo zei

De eerste 3 boeken las ik achter elkaar uit. En vond het, ondanks de langdradigheid in het rechtbankgedeelte, heel erg fijn lezen. Toen deel 4 - door deze schrijver geschreven - in de bieb lag heb ik hem meegenomen, maar inderdaad, wat Griemmank ook al schrijft; het is het toch net niet.
Als ik deel 5 zie liggen zal ik hem wel meenemen, maar de magie is stukken minder.

Marthy zei

Ik geloof dat ik weleens een film gezien heb, nog geen boeken. Lijkt me wel goed.

Mrs. T. zei

Ik vond dit deel ook heel wat beter dan deel vier. https://www.triltaal.nl/2017/10/15/een-de-man-die-zijn-schaduw-zocht/

Sjoerd zei

Dit soort boeken zijn het helemaal, maar dan voor mijn vrouw...

schrijfselsvanmij zei

Dankzij bloggen, handwerken, fietsen, wandelen en ‘s avonds doodmoe in slaap vallen na slechts 1 bladzijde gelezen te hebben ben ik hopeloos achter met lezen van welk boek dan ook ....