Totaal aantal pageviews

zondag 9 juni 2019

Wat een idee!

Weten jullie wat dit is? Nee?
Dan zal ik het vertellen: het is een halve sinaasappel die enige tijd in de vriezer heeft gelegen.
Met daarin een paar pepermuntjes gedrukt en dat geheel in een een hydrofiel washandje gestopt.
Huh?
Ja!
Dit is wat onze oudste kleindochter (6) mee kreeg,  toen ze voor het eerst van haar leven de Avondvierdaagse ging wandelen.
Het bleek een probaat middel. Geen dorst en geen trek en als ze een beetje moe werd, nou dan hielp het heel erg goed om lekker even te sabbelen, dwars door dat washandje heen.
Heel veel kinderen hadden dit bij zich, na instructie van de school. Ook de grote kinderen hadden het mee. Wat een idee hè, zo leuk!

Anna heeft  heel goed gelopen, ik kan het weten want ik mocht de eerste avond haar begeleider zijn. Ze vond het spannend hoor, Anna.
Ze heeft een groot deel van de tocht mijn hand vast gehouden en dat is niet echt gebruikelijk.
Wel fijn, haha.
De andere avonden liepen haar vader en moeder mee en Anna heeft het hartstikke goed gedaan.
Ik had eigenlijk wel bij de intocht op de laatste avond willen staan, maar daar kwam iets tussen, waardoor dat niet ging.
Maar ... Anna  heeft haar medaille verdiend.

Ik herinner me dat ik vroeger in Dordrecht altijd ging kijken naar de intocht.
Feest was dat, met de muziekkorpsen voorop. De deelnemers kregen dan vaak een paraplu met aan de punten allerlei lekkers.
Dat leek me fantastisch, maar ik heb het nooit meer gezien.
Ook niet toen ik als juf liep met mijn klas.  En later met een eigen kind.  Ik heb heel wat hangertjes aan die medaille ontvangen. Toch leuk voor een niet zo sporterig mens.

27 opmerkingen:

Sjoerd zei

Wat leuk die sinaasappel, ik had er nog nooit van gehoord. Het is voor de kinderen toch iedere keer weer een hele belevenis.

Jeanne zei

Nog nooit van gehoord, maar het is een goede tip voor de scholen hier.
Zal het eens doorgeven aan de kids.
Enne... jij bent veel sporteriger dan je denkt hoor.
Ik heb nog nooit met mijn kleinkinderen meegelopen....

izerina zei

Wat apart,die sinaasappel. Zou je kleindochter ook gewoon meer gaan wandelen?

Judy zei

Wat apart, nog nooit gezien. Goed van je kleindochter! En van jou als begeleider!

Kitty zei

Wat grappig! Dapper dat ze de vierdaagse gelopen heeft. Wij hebben dat nooit gedaan, werd ook niet vanuit school georganiseerd of zo. Ze deden daar wel de Unicefloop.
Ik zie dat Anna’s eerste tandje er uit is... :) Gaat snel he? De tijd bedoel ik...

Bertiebo zei

Nou dat weet ik niet, maar wel weet ik dat het voor haar niet nodig is. Dat kind is aan een stuk door in beweging, echt de hele dag!

Ageeth Mooij zei

Ik ken het van de tijd dat de zonen de Avondvierdaagse hebben gelopen (en ik dus ook). Het was opeens een hype. Wat mij al die jaren stoorde was de enorme hoeveelheid snoep die kinderen blijkbaar mee moesten krijgen. En dat geldt eigenlijk ook voor de pepermuntjes bij de sinaasappel. Maar het bleek een probaat middel om de tocht te lopen en dat is mooi. Fijn om samen met haar te genieten Bertie!

Bertiebo zei

Ik denk dat dit dus bedoeld is om de hoeveelheid snoep in te perken. En het helpt hoor, ik zag weinig snoep op de eerste avond

Nietzomaarzooo zei

Wat leuk dat ze dat nog steeds geven. Mijn kinderen hadden dat ook bij zich met de Avondvierdaagse (in de vorige eeuw nog hahah!!). En ja, opeens liep iedereen met zo'n sinasappel in een (toen) zakdoek.

Jolande zei

Wat leuk dat ze de avondvierdaagse gelopen heeft en dat jij een avond meeging.
Die sinaasappel is voor mij ook nieuw.

hanscke zei

Ga ik ook eens uitproberen als we weer eens een grote tocht gaan lopen.
Zo maar toevallig ben ik op je blog terecht gekomen.

Floor zei

Nog nooit van gehoord met die sinaasappel. Toen mijn kinderen meeliepen (zo'n honderd jaar geleden haha) was er alleen nog maar snoep, ook lekker, maar helpt niet tegen de dorst.
Toch lijkt me het niet zo handig zo'n druipende washand bij je, want dat gebeurd toch als ie gaat ontdooien.

Bertiebo zei

Dat had ik ook een beetje verwacht, Floor. Maar dat is dus niet het geval. En we waren toch in totaal wel twee uur onderweg

Bertiebo zei

Welkom, Hanny

Griemmank zei

Goed idee, zeg, die sinaasappel. Het lijkt me in ieder geval beter dan snoep en suikerdrankjes tijdens zo'n mooi evenement.
Dood- en doodmoe word ik trouwens van al dat oerstomme gepest. Je zou toch denken dat in deze tijd.... maar nee dus. Het enige antwoord hierop is het erg weerbaar maken van de kinderen die het slachtoffer zijn of dreigen te worden, want andere methodes helpen kennelijk driekeerniks.

blauwruitje zei

Die sinaasappel die ken ik. Hier hebben de kinderen ze ook mee. Over een week gaan we weer.

Happy Earl Grey zei

Dat van die sinasappel is volkomen nieuw voor mij, dat moet ik eens proberen. In elk geval is de eindstreep bereikt en kun je trots zijn. Groetjes

Mrs. T. zei

Nog nooit gezien zo'n sinaasappel. Leuk idee. Veel beter in ieder geval dan al dat snoep.

Neeltje zei

Top!

Marleen zei

Erg leuke foto van je kleindochter!

Ineke zei

Een leuk idee, dat van de halve sinaasappel. Mooie foto van je kleindochter, mijn felicitaties voor haar, stoer hoor, dat ze het heeft gedaan!

Marthy zei

Leuk om samen met Anna een avond mee te lopen. Heerlijk, dat bekkie met die stralende ogen en zonder die tand.

Céline zei

Leuk dat je samen met je kleindochter een avond liep.
Ik heb nog nooit meegedaan aan een avond 4 daagse. Komt waarschijnlijk nog wel zodra mijn dochter die gaat lopen. Als ze dit hebben hier in het dorp...
Ik heb wel een avond zwem 4 daagse gedaan, voordat ik zwanger werd.

Anita Willems zei

Ja, het is wel een happening hoor, de avondvierdaagse. Leuk dat je mee kon lopen met je kleindochter. Slim idee ook, die sinaasappel in een washandje. Een heul verantwoorde school om kinderen en ouders zo te instrueren.
Onze kinderen hebben de eerste 2 jaar (groep 1/2)1 avond gelopen, dan kregen ze een dagmedaille. Ik vond ze toen nog te jong voor alle vier avonden. Vanaf groep 3 lopen ze alle vier avonden, ze willen niks overslaan!

Angie zei

Dit jaar liep opa 1 dag met kleinzoon mee, was weer genieten!

In de weer zei

Dat ga ik doorgeven, van die sinaasappel, aan Bo en Brun. Die lopen ook elk jaar de avondvierdaagse, maar dan met de andere oma. Vorige week was dat maar binnenkort gaan ze in hun eigen dorp, dus bedankt voor de tip.


Ferrara zei

Elders las ik ook over avondvierdaagse en een citroen in een zakdoek. Zou het iets speciaals in NH zijn?
Is de tandenfee al geweest?