Totaal aantal pageviews

zondag 4 augustus 2019

Tegen de wespen

Het zag er gezellig uit, dit terrasje. Plantje, steen en een schaaltje met een stukje sinaasappel met kruidnagels.
Ik ging er niet zitten , maar  liep wel even naar binnen om te vragen naar het doel.
'Tegen wespen', vertelde de dame die er aan het werk was. 'We hebben het nog niet eerder geprobeerd, maar wie weet, helpt het'.
En zo is dat. Wie weet? Ik haat wespen, ben allergisch voor steken.
Zo'n sinaasappel met kruidnagels doe ik wel eens met kerst. (een ongepelde sinaasappel of een mandarijn). Dan is er geen wesp te bekennen, maar het ruikt lekker.
Hier ook, het rook heerlijk.
Er schijnt een slecht wespenseizoen aan te komen. Voor mij dan hè. Veel wespen, heeeeeel veel wespen. Agressieve wespen!
Grrr!

Toos en Henk, Paul Kusters

11 opmerkingen:

izerina zei

Misschien ook eens proberen

Ageeth Mooij zei

Ik ben voor wespen, maar heb ze ook liever niet in de buurt. Die ene bijzonder pijnlijke beet in mijn grote teen vergeet ik niet snel meer.

Judy zei

Het is het proberen waard. Ik ben één keer gestoken, er vloog een wesp in mijn bloes. :(

Emie zei

Ze zijn nuttig en heel lastig, zeker als je allergisch bent. Ik pas dezelfde truc toe met citroen en kruidnagels. Maar dat het nou helpt...

Griemmank zei

Gelukkig hier nog geen wesp in de tuin gezien. Ik zag ergens tijdens een wandeling wel twee elkaar op leven en dood bevechtende hoornaars. Was spectaculair gezicht. Ik ben een keer door een wesp gestoken in mijn enkel zowat 100 jaar geleden, maar ik weet nog goed dat het heeeeeeeeel erg veel pijn deed. Ze worden agressiever naarmate ze meer honger krijgen, geloof ik. Met kerst zie je ze vrij weinig hahahahaha….

Ineke zei

Lastig als je allergisch bent! Heb er nog geen last van gehad!

miekequilt zei

Lastig als je allergisch bent. Ik ben echt niet bang voor wespen, ze zijn nuttig en gelukkig is het heel lang geleden dat ik ben gestoken.

schrijfselsvanmij zei

Gelukkig nog geen wesp gezien.
We zaten vorig jaar op een terrasje. Daar stond op ieder tafeltje een klein ventilatortje (werkte op batterij) en dat hielp enigszins om de mormels op afstand van het eten/drinken te houden

Mrs. T. zei

Men zegt dat het juist helpt ergens een bakje met rot(tend) fruit neer te zetten. Daar gaan ze heen en ze laten jou dan met rust.

Ferrara zei

Ze zijn dol op paté en vlees. Ik schreef er vorig jaar over. Als we buiten aten zette ik op enige afstand een schaaltje met dat lekkers neer. Ze aten zich rond, maar bezorgden ons geen last.
https://ferrara-victoriene.blogspot.com/2018/08/gast-aan-tafel.html#comment-form

Rianne zei

Allergisch gelukkig niet, maar zeker niet dol op die beesten. Ik lees hier wel of de sinaasappel met kruidnagel anti-wesp is. Dan ga ik het ook gebruiken.