Totaal aantal pageviews

zaterdag 11 april 2020

Boekvitamines

Vitamines, die heeft een mens nodig, dat weet iedereen. Maar boekvitamines?
Ik weet niet of iedereen die nodig heeft, maar ik wel.
Het stomme is dat ik momenteel niet kan lezen, dwz. ik kan natuurlijk wel lezen, maar ik kan niet echt een boek 'tot me nemen'.
Ik ben te onrustig en te ongerust. 
Ik lees de krant, maar niet eens goed of uitgebreid. Ik lees blogjes, ik lees een paar bladzijdes in een boek en dat is het wel.
Het is de tweede keer in mijn leven dat ik niet kan lezen.
De andere keer was toen ik tot over mijn oren verliefd was op mijn man. Toen lukte het ook niet en dat heeft een paar maanden geduurd.
Maar nu, juist nu ik alle tijd van de wereld heb...
En de gedachte aan al die gelezen boeken, de mooie,  die ik bewaard heb voor 'je weet maar nooit'.
Het is nu je weet maar nooit, maar dat helpt helemaal niet.
Het is niet dat ik me verveel, helemaal niet. De dagen vliegen voorbij en ik kom gewoon tijd te kort.
Maar het moet niet al te lang gaan duren hoor, want wat ik al zei: ik heb vitamines nodig, boekvitamines.

25 opmerkingen:

Floor zei

Je kunt beter maar verliefd zijn als het lezen niet lukt...
Nu dan maar wat meer wandelen, het komt uiteindelijk altijd allemaal goed...

Karien zei

Dat begrijp ik helemaal. Ik was ook altijd een enorme leesfanaat totdat mijn leven op zijn kop kwam te staan. Boeken konden me totaal niet meer boeien. En nu kan ik me eigenlijk gewoon niet meer verliezen in een verhaal van een ander. Ik vind dat lastig want er zijn boeken die ik nog heel graag wil lezen...

Nietzomaarzooo zei

Die eerste reden - verliefd zijn - was leuker. De tweede snap ik. Als je stress hebt, dan gaat lezen stukken minder. Misschien weer wat boeken teruglezen waar je een goed gevoel aan over hield. Uit je boekenkast.

schrijfselsvanmij zei

Hier hetzelfde: eigenlijk tijd genoeg want een super lege agenda, maar geen rust om te lezen of te breien/haken

mar zei

Is een luisterboek een idee?

Lot zei

Als iets leuks ontspannends lezen niet lukt dan lukte het me wel om meer wetenschappelijke boeken te lezen omdat je daar je echt op moet concentreren om het te begrijpen.

Sjoerd zei

Ik kan me ook niet concentreren. Ik mis hoe dan ook onze kleine meid...

Emie zei

Lezen gaat me nog prima af naar verder wel rusteloos. Ik kan bijvoorbeeld slecht allerlei beslissingen nemen die nodig zijn bij opruimen...en toen ik hevig verliefd was op mijn man kon ik geen hap door mijn keel krijgen!

Sjaantje zei

Bij mij is het precies andersom. Toen alles nog 'normaal' was ontbrak de tijd en concentratie me om me in een boek vast te bijten. Nu ik én in het ziekenhuis belandde en Corona me veel meer aan huis bindt, heb ik boeken geleend van de buurvrouw. Inmiddels ben ik in het 6e boek bezig en ik vind het heerlijk.
Ik hoop voor jou dat het snel terugkomt.

Bertiebo zei

Ja, Sjoerd. Dat snap ik sterker nog, ik voel het

Onliemie zei

Ik begrijp jouw onrust helemaal. De echtgenoot opperde vandaag aan het ontbijt dat ik misschien toch weer eens meer moest gaan lezen. Want ik ben eigenlijk van nature een boekenwurm. Maar ik kan me momenteel helemaal niet aan een boek "zetten". Vluchtig lezen op internet lukt net, niet te lange dingen. Kort en dan weer door naar iets anders. Echte onrust en heel veel ongerustheid. Zo van we hebben nu nog veel geluk maar kan dat wel blijven duren? Ik ben verdorie een beetje een zwartkijker aan het worden. Hoe erg is dat!

biebkriebels zei

De eerste twee weken van de lock down heb ik heel veel gelezen. Toen ineens had ik er de rust ook niet meer voor. Het daalt dan kennelijk in wat er aan de hand is en dat het lang kan gaan duren. Nu ben ik weer gaan lezen, 7 zusters he, dat lukt gelukkig wel :)

KnutzEls zei

Zo te zien ben ik niet de enige die hier last van heeft. De onrust, de angst, onvrijheid.... Ik kan me gewoon niet lang concentreren. Zelfs een boek herlezen kost me moeite. Het zal best wel weer overgaan, maar ook ik mis het...

Judy zei

Ja, ik heb het ook. Niet zozeer met lezen, maar ook met films of series kijken. Niet te ingewikkeld graag.

Marthy zei

In de weken voor, tijdens en net na de verhuizing kon ik niet lezen want ik had teveel aan mijn hoofd. Nu begin ik tot rust te komen en ik heb het weer opgepakt en ik lees weer veel. Ik lees een paar blogs, Facebook lees ik nagenoeg niet en op Instagram en andere social media zit ik niet. Dat wilde ik ook voor de Corona al niet om dat ik bewust niet te veel met mijn laptop en telefoon bezig wil zijn.

izerina zei

Wat erg voor een boewurm als jij. Maar mis je wat niet meer lukt? Of is het de gedachte? Ik lees minder door het mooie weer en buiten zijn. Dat is dan goed.

miekequilt zei

Jammer voor zo’n boekenwurm als jij bent dat het even niet lukt. We leven in een nare, onbekende tijd en dat kost gewoon veel energie. Het komt vast wel weer goed, maar het is nu vreemd.

Elizabeth zei

Hahaha, wat een leuk woord... 'boekvitamines'...
Ik lees ook graag, maar de laatste maanden heb ik er de rust gewoon niet voor. Soms begin ik wel, maar het wordt gewoon niks...
Fijne paasdagen gewenst!

Mrs. T. zei

Ik kan gelukkig altijd lezen. Ben nu in 'De Pest' van Camus bezig. vond het wel een toepasselijk boek. :-S

guusje zei

Ja ik heb ook nog een paar toepasselijke rampenboeken op mijn lijstje staan. Inderdaad de Pest, liefde in tijden van cholera en de stad der blinden.
Maar morgen eerst maar genieten van het mooie weer. We hoeven even niets en er is geen keuzestress. En we zijn heel erg dankbaar dat we nog steeds gezond zijn. Fijne Paasdagen Bertie en met dat lezen van je komt het heus wel goed.

Jeanette Renting zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jeanette Renting zei

Hopen dat je het nu van je afgeschreven hebt en dat het weer kan, lezen.

Koffie Digitalix zei

Ik hoop dat de leeszin snel terugkomt zodat je even in een andere wereld kunt stappen..

Ik lees momenteel juist als een malle.. Vooral herlezen van voor mij klassiekers...

lien zei

Wat leuk bedacht: boekvitamines. Ik heb die ook nodig, juist nu! Even wegduiken in een andere wereld waar geen virussen zijn! Hopelijk vind je gauw weer de rust om te gaan zitten met een goed boek.

Els04 zei

herkenbaar. mij helpt het om boeken te lezen die ik al eens gelezen heb. sterkte!