Totaal aantal pageviews

dinsdag 29 september 2020

Update 't Kon Rechter

 Sjoerd speurde naar aanleiding van mijn blogje van vandaag naar informatie over het huis 't Kon rechter'. Hij ontdekte dat het Noordhollands Dagblad er drie jaar geleden een artikel over had. Maar Sjoerd kon dat artikel niet lezen. Ik wel,  want wij hebben een abonnement op die krant.  Ik neem een klein stukje over uit die krant van toen:
 
Henk en Corrie Koning trokken in het huis (jaren vijftig) bijna op de hoek met de Herenweg in Oudorp. ’t Kon rechter’, dacht het jonge stel, toen ze nog eens goed hun nieuwe woning bekeken. Maar ze gingen er toch graag wonen. Ze kregen er kinderen, ze zagen ze opgroeien, ze zagen ze de deur uitgaan. Oudorp veranderde, de wereld veranderde. Henk en Corrie werden er oud, maar hun huis bleef zoals het altijd was: een rijtjeshuis voorzien van ruime voor- en achtertuin en nog altijd een beetje scheef. Vandaar die kreet op de gevel, ’ t Kon rechter’.

,,Als je hier een bord soep eet, kun je daarin al zien dat het hier scheef loopt’’, zegt Henk lachend. ,,Twaalf centimeter verschil tussen links en rechts.’’

Leuk, Sjoerd. Dankjewel

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk verhaal achter ‘t kon rechter.

Jeanette Renting zei

Wat een geweldig verhaal.

miekequilt zei

Leuk om te weten hoe het huis aan zijn naam kwam

Sjoerd zei

Geen dank, zoiets zet me aan tot speuren... En als ik dan ook nog wat vind is heb dubbel leuk.

sjannesblog.com zei

Heel leuk!

schrijfselsvanmij zei

Ja, leuk

Marthy zei

leuk, die verhalen over huizen.

peppylady (Dora) zei

House in 1950 (United States) for family was little less 1,000 sq feet

Petra1945 zei

Hier in het Noorden zeggen we dan: Schaif is laif.

Judy zei

Wat leuk, deze info over het huis! Dat zal een gek gevoel zijn als de vloer scheef is, ik had dat in de overloop van mijn vorige huis.