Totaal aantal pageviews

woensdag 9 december 2020

Auto. Oranje auto

 

Hier zie je waarom ik laatst ineens zo geïnteresseerd was in oranje. 
Dit is namelijk onze nieuwe auto en die is oranje. Het is een oranje monster. 

Zo, dat is er uit. 

Bijna tweeënhalf jaar geleden kregen wij een auto-ongeluk. Klik
Wij mankeerden niks, maar de auto was total-loss. 

Een paar dagen later stelden we ons de vraag wat voor nieuwe auto we zouden kiezen. 
En besloten vervolgens helemaal geen auto meer te nemen. Om meerdere redenen. 
We besloten het voorlopig zonder te proberen en na de winter een echte beslissing te nemen. We kochten goede fietsen en... we waren zeer tevreden. Zeer! 
Er was maar een echt nadeel en dat was dat we niet meer standaard een dag in de week gingen oppassen in Den Haag en in Amsterdam. Dat is niet te doen als je op een redelijke oppastijd wil aankomen. Lastig voor onze kinderen, maar die vonden oplossingen. Natuurlijk vonden ze die. 

Maar verder hebben we de tijd en we kwamen overal waar we wilden komen met het openbaar vervoer. Dat fietsen beviel zeer goed en het ov ook. Iedereen was er bij gebaat. We waren ook erg tevreden over ons zelf. Dus na die winter hebben we nog geen seconde overwogen om toch weer een auto te nemen.

Tja en toen kwam Corona. 
Er was vanaf het begin geen schijn van kans dat we in bus of trein zouden gaan zitten. 
Doorbijten en slikken dus en heel veel fietsen. Ik denk dat we echt ieder fietsknooppunt hier in West-Friesland hebben gezien. 
Maar herfst en winter kwamen er aan en dat benauwde ons. Er was nog geen zicht op verandering. 
We voelden ons opgesloten en ook een beetje bang. Wat als een kind van ons echt heel ernstig ziek zou worden. Konden we er dan komen? Wat als we zelf ziek zouden worden. Op de fiets naar een teststraat, een redelijk eind uit de buurt? Ziek in een taxi gaan zitten? Ziek hulp vragen aan anderen? 

Dus nu leasen we een auto. Voor twee jaar, in de hoop en de verwachting  dat we er dan weer vanaf willen. Het is een automaat en dat moest even wennen, maar dat is inmiddels gebeurd. 

De auto is oranje en echt lelijk, maar fleurt zowel het parkeerterrein als een grauwe grijze dag lekker op. 
We zijn goed zichtbaar en het gekke is dat zo'n kleur snel went. 
Ik heb helemaal niks met auto's, maar deze herken ik tenminste.  Aan de kleur. 
Bovendien is-ie van binnen beschaafd zwart. 
Was er dan geen andere kleur? Zeker wel, maar heel raar,  dat scheelde zo'n driehonderd euro per jaar en dat hadden we er echt niet voor over. We wilden eigenlijk helemáál geen auto, dus wat maakt het uit. 

Afgelopen weekend maakten we voor het eerst een lange rit, naar Den Haag. Ook langs de plek van het ongeluk. 
Ging prima en we hebben lekker een eind gewandeld met onze kleinzoons en Sinterklaas gespeeld, daar en vervolgens ook in Amsterdam. 
En gisteren zijn we naar het strand gereden.  Het was heerlijk! Een beetje vrijheid terug.




35 opmerkingen:

izerina zei

Wat een vrijheid heb je nu weer. En oranje? Heel veilige kleur

Emie zei

Ik snap het helemaal. Je hebt de vrijheid terug en meteen van geprofiteerd. Veel veilige kilometers gewenst!

Judy zei

Mooi oranje! Ja, ik snap het heel goed. Ik heb geen auto, altijd tevreden geweest met het ov, maar nu met corona merk ik dat ik heel weinig kan. Mijn zoon heeft ook een auto aangeschaft, terwijl hij een fervent treinreiziger was. Allemaal door corona.

Anoniem zei

Dat was een heftige gebeurtenis in jullie leven. Gelukkig dat jullie niets hadden. Wel jammer van de auto, maar dat is maar een ding.

Zo oranje auto is tof. Het is een kleur die goed opvalt. Slim van jullie om dit te leasen, scheelt met wegenbelasting en verzekeringskosten.
En weer een groot stuk vrijheid terug. En dat allemaal door corona.

Iris Flavia zei

My car was red.
It savedmy life but was a wreck, also and ever since (I did special training!) I´m afraid to drive.
Public transport is a pain here ("Deutsche Bahn"!).
Orange is a cute color, think of the food? Hmmm, oranges, mandarines...carrots...

Glad you braved up driving also there (I did not click the link leading to your accident).

Yes. My SIL says exactly that: Freedom, I have a lack of. Have I? Maybe. I save money, time and fear.
The beach is too far away anyway (oh, I´d love to go! Warm clothes, rainboots and ... oh, well... do have more pics to share?).

Marleen zei

Top Bettie. Daar zullen jullie veel plezier van hebben.

Anoniem zei

Fijn voor jullie dat je zonder zorgen weer bij de kinderen en kleinkinderen kan komen. Oranje is een prima kleur in het verkeer. Kijk maar om je heen, witte, grijze en zwarte auto's liefst zonder dat het licht aan is zijn nauwelijks te zien met dit weer.
Knap dat jullie het weer aandurven om te rijden. Heel veel veilige kilometers gewenst.
Groet, Merel

Kitty zei

Veel veilige kilometers! Het scheelt inderdaad een heel stuk vrijheid, zeker in deze lastige tijden!

mar zei

Veel rijplezier en veilige kilometers in jullie oranje auto. Ik vind oranje een gezellige kleur.

Marlou zei

Ha leuk, Bertiebo... een oranje monster!
Je hebt gelijk...
En je wordt er vrolijk van!

goed gedaan!
Groetjes,

Marlou

pourquoi pas ??? zei

Wat fijn voor jullie zeg. Mijn man heeft altijd een grijze of zwarte auto, probeer het maar terug te vinden op een parkeerplaats. Ik zou dus best een oranje auto willen hoor. Moet opeens denken aan een uitje in Limburg. We gingen met een bevriend stel, waar ik deze week was, een kunstroute volgens en hadden om 2 uur op parkeer plaats afgesproken. Mijn man reed. Het was ijskoud en de vriend was dan ook dolblij toen hij de auto van X zag stapte in en zei; fijn dat je er al bent. Was dus een hele onbekende man in een onbekende auto. Dat kan jullie dus niet gebeuren. Ik wens jullie heel veel vrijheid en plezier toe.

Sjoerd zei

Er is niets mis met een oranje auto, en zeker goed zichtbaar. Ik wens jullie er veel veilige kilometers mee.

In de weer zei

Wat goed dat jullie nu leasen, want als de Corona voorbij is, kunnen jullie weer heerlijk verder gaan met dat wat nu niet kan/kon.
Veel plezier ermee, en ik wens jullie fijne veilige tochtjes toe !

guusje zei

Een beetje vrijheid terug, een boel!
Ik vind het een super ding. En de kleur helemaal te gek. Verstandige beslissing hoor. Automaat zou ik ook wel aan moeten wennen. We hebben vroeger wel eens een automaat gehad. Rij jij nu ook weer?
En weet je wat ik heb gekregen van één SK. Een nieuwe fiets. Die SK vond het niet meer verantwoord dat ik op een 42 jaar oude fiets rondtourde, ha,ha. Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om die oude fiets zelf te vervangen. Fietst heerlijk, niet elektrisch, daar doe ik niet aan.

Ageeth Mooij zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ageeth Mooij zei

Dat is een mooie keuze voor jullie zelf! Oranje staat onder andere voor optimisme en positieve sociale contacten.

Mevrouw W. zei

Door corona is alles nu anders en ik zou nu toch ook niet zo snel gebruik van het ov willen/durven maken. Dit is dan een prima oplossing. Ik wens jullie heel veel veilige kilometers en geniet maar lekker van jullie vrijheid.

biebkriebels zei

Wat een heftig verhaal zeg. Oranje is een goed zichtbare kleur en je kan hem snel terugvinden als hij ergens geparkeerd staat. Veel plezier ermee!

Jolande zei

Fijn dat jullie nu met corona toch weer kunnen gaan en staan waar jullie willen zonder bij allemaal mensen te moeten gaan zitten.
Ik wens jullie veel rijplezier en veilige kilometers.

Floor zei

Best mooi hoor dat oranje, en net wat je zegt, je valt lekker op als je ergens geparkeerd staat. En.... het is veiliger in het verkeer. Al die donkere en grijze auto's worden minder snel gezien op de weg.
Genieten nu maar van deze Koninklijke auto :-)

schrijfsels zei

Leuke kleur hoor, daar hou ik wel van :-) Mijn auto is knalrood, lekker opvallend

sjannesblog.com zei

Goed besluit hoor. Ik heb ook niks met auto's en reis het liefst met het OV, maar door corona ben ik de auto wel meer gaan waarderen.

miekequilt zei

Wat een goede beslissing. Je kunt nu zeker op pad en de kinderen bezoeken is heerlijk. Lekker frisse kleur, dat orwnje.
Veel veilige kilometers gewenst!

KnutzEls zei

Zo'n kleur is lekker veilig en ook vrolijk. En vrijheid om te gaan als je wilt, is ook heel veel plezierig. Veel mooie, gezellige en vooral veilige kilometers.

hanneke zei

Wij hadden ooit al eens rood en ecru en knalgeel, gifgroen, donkergroen, zwart, van alles dus.
Die van nu is grijs. En je pikt hem er snel uit op een parkeerterrein als je de deuren op afstand opent. Dan knipoogt hij vriendelijk naar ons.

Nietzomaarzooo zei

Wat fijn voor jullie. Als je nooit een auto hebt gehad, dan besef je niet wat je mist zonder auto. Maar juist dat kunnen kiezen en niet in het OV hoeven, waar je toch altijd te dicht op elkaar zit/staat, vooral nu met Corona, niet fijn. Heerlijk!! "Royale" kleur ook.

Veel rijplezier en een automaat went snel genoeg. De laatste keer dat ik een auto huurde was het ook een automaat. Moest wel mijn linkerbeen afschroeven in het begin. :)

Matroos Beek zei

Dat hebben jullie mooi opgelost op deze manier. Geniet van de vrijheid!

Els04 zei

Blij voor jullie!

Mrs. T. zei

Prima (tussen)oplossing lijkt me!

Mormorsweb.blogspot.com zei

Goeie oplossing, een auto leasen. Veel plezierige uitstapjes.

Neeltje zei

Ooooooooh,ORANJE! Topkleur! Wij hadden vroeger een oranje auto, oranje behang, oranje bankstel, oranje sprei, oranje gasfornuis, oranje pannen, oranje gordijnen........eh, wat hadden we eigenlijk niet in het oranje.

Onliemie zei

Moh joh dat ongeluk. Dat heb ik nooit geweten. Manman echt door het oog van de naald! En nu terug de vrijheid van een auto. Wij zouden niet zonder kunnen want dan geraakten we nooit meer bij onze kinderen. Oranje is dat niet de kleur van de Nederlanders? ;-) Wij hebben net ook een andere. Nu we de Feeling niet meer hebben, hadden we de "zware bak" niet meer nodig en zijn we voor ecologisch gegaan. De nieuwe kan in het stopcontact. :-)

Marthy zei

Groot gelijk! Met een auto heb je toch wat meer vrijheid. Jullie zijn helemaal retro met je oranje karretje.

Ferrara zei

Goed besluit. Veel plezier. Idioot toch dat kleur de prijs opschroeft.

Rianne zei

Laatst belde de garage mij met de mededeling dat zij een prachtig aanbod hadden want tenslotte was mijn auto al bijna drie jaar. Mijn antwoord maakte dat de dame aan de andere kant van de lijn bijna de telefoon liet vallen. 'Oh, met de kilometers die ik tegenwoordig maak, kan deze nog zeker 10 jaar mee en ik weet niet of ik dan nog wel auto rijd.'
Want ja, ik denk regelmatig aan opruimen want ik heb bijna alles op loopafstand. Bijna... Dus tot die tijd mag Grumpy blijven.