Totaal aantal pageviews

dinsdag 1 december 2020

December, Dinsdag 1 december


Nog een keer  een blad uit mijn agenda van vorig jaar. Omdat 1 december ook nu op een dinsdag valt, net als in 1903. En omdat ik het zo'n prachtig blad vind. Van Netty van der Waarden. 
Ach jeetje, vorig jaar in december wisten we nog van niks. Gingen we nietsvermoedend de feestdagenmaand in. Wat is er veel gebeurd dit jaar. In de wereld en in het land en in ieders leven natuurlijk
Ik maakte trouwens wéér geen kerstkaarten. Elk jaar neem ik het me voor en er komt nooit iets van terecht.
Maar van dit decemberblad heb ik wél een kaart gemaakt. Eentje maar. Die wil ik graag verloten en sturen aan iemand die hier reageert (of per mail)
 

22 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, als we toen wisten wat voor jaar 2020 zou worden. Hopelijk wordt 2021 weer enigszins normaler. Mooie decembermaandfoto.

Alet Venhuizen zei

Deze is prachtig!!!!
Ja, wat een jaar hè..............

Judy zei

Ah mooi! Ja, wat een verschil is december met die van vorig jaar.

Onliemie zei

Heel mooi die kaart. En ja wat hadden we vorig jaar nog mooie feestdagen in het vooruitzicht. Dit jaar zal het een heel ander eindejaar worden. Laat ons hopen dat we dat einde 2021 weer helemaal als vanouds kunnen vieren.

Emie zei

Maar dit jaar heb je toch alle tijd om kerstkaarten te maken 😉?

Marlou zei

Ha Bertiebo,

noi... dat vind ik zo'n mooi decemberblad, dat ik het heel graag wil winnen! 💚
Dus eh... kom maar op met die loterij...

Groetjes van Marlou

nicole orriens zei

Hij is prachtig! Heel nostalgisch. En inderdaad, wat wonderlijk dat we vorig jaar nog 'onschuldig' waren wat betreft corona...

Nietzomaarzooo zei

Heel mooi, die hulst met rode bessen. Is de moeite waard om een winpoging te doen. En niet vergeten dat we deze dagen nog steeds kunnen vieren, maar dan anders. Misschien geeft het juist wel inzicht in hoe vanzelfsprekend we het leven nemen.

mar zei

De kaart is mooi.

Sjoerd zei

Een jaar met plussen en minnen. Ik weet nog niet echt hoe ik dit ervaar, het was mijn eerste jaar als pensionada en nog nooit zoveel meegemaakt. De maand december mag er zijn, we zien na afloop wel wat deze maand ons gebracht heeft

Elizabeth zei

Ja, wat een jaar hè... Wij zeggen wel eens tegen elkaar 'als je dit in een film had gezien, dan had je een beetje geglimlacht en gezegd dat het maar een film is...'
Je kalenderkaartje vind ik erg mooi en ik wil wel een gokje wagen!

Marga zei

ik loot graag mee!

Floor zei

Dat moet wel een prachtige kaart zijn geworden, dus ja, die wil ik ook wel natuurlijk :-)
Eigenlijk is dat kalenderblad op zich al mooi genoeg.
Het is een triest jaar dit keer, maar dat komt vast weer goed. Best jammer van die eenzame kerst voor veel mensen. Gelukkig hadden we wel een mooie zomer, daar heeft iedereen van kunnen genieten. Wie weet zijn er veel natuurliefhebbers bijgekomen.

Ferrara zei

Het was me het jaartje wel. Allemaal in hetzelfde schuitje hoewel het ene in rustiger vaarwater was dan het andere. Mijn kaarten zijn bijna klaar, voor mij is dat pure ontspanning.
Vond de tekst dit jaar wel een vraagstuk omdat door veel mensen de komende dagen bepaald niet als feestelijk worden ervaren en wat 2021 in petto heeft is ook nog maar de vraag.
Kan ik meeloten?

Miriam zei

Prachtig kalenderblad! Ik ga nog maar niet terugkijken op dit jaar, eerst volgt de uitdaging om een feestelijke sinterklaas- en kerstviering op school te verzorgen en in de kerk op kerstavond met (twee keer) 30 mensen echt te vieren. En als ik dan stiekem toch heel even achterom kijk, dan moet ik eerlijk zeggen dat ik het soms ook fijn vond om wat minder 'verplichte nummers' te moeten afdraaien.

Anoniem zei

Prachtig mooi die kalenderbladen. Graag loot ik mee voor die ene kerstkaart van jou.
Groet, Tineke.

Marthy zei

Een bijzonder jaar was het zeker. Ik ben niet zo'n terugkijker, kijk meestal alleen vooruit maar dit jaar heeft voor ons ook veel goede dingen gebracht. Het meest heb ik genoten van het bezoek van mijn zus en zwager aan ons Franse huis en aan het eind van de zomer het bezoek van twee goede vrienden. Misschien ben ik door de Corona dit soort dingen wel meer gaan waarderen.

miekequilt zei

Mooie kaart, Bertie. Ik zou hem graag winnen, want mijn kaartenrek is leeg. 😀
Vorig jaar waren mijn nicht en ik volop bezig met het plannen van onze Nieuw-Zeeland reis. We waren gelukkig precies op tijd terug.

Marleen zei

Toch heeft het afgelopen jaar ook wel iets positiefs. Alles moest groter, meer, vaker, beter, duurder en gekker voor veel mensen. Dat dit lang niet altijd nodig is bleek de afgelopen maanden.
Mooi patroon op dat decemberblad. Het was de tijd van Art Nouveau toch?

mirjam kakelbont zei

Zo leuk! Dergelijke kalenders maakte ik vroeger op kalligrafie.

Charlie M zei

Bettie ik hoop dat het mij nu eindelijk gelukt is om een reactie te plaatsen op jouw blog.
Iedere dag kijk ik er naar uit! Dankjewel!👍🐶groetjes Marijke

Maaier zei

Erg leuk gedaan!