Totaal aantal pageviews

zondag 16 mei 2021

Allemaal, behalve Sneek

 


Hier zie je alle fonteinen nog een keer. Nou ja, niet allemaal, want die van Sneek hebben we niet gezien.

Die van Leeuwarden laat ik nog even apart zien, omdat die (van Plensa), al veel eerder hier getoond is, toen ik nog helemaal niet wist dat het een project was met elf fonteinen, in elf steden, ontworpen door elf kunstenaars, uit elf verschillende landen.


Wij hebben erg genoten van onze ritjes naar Friesland. Van Friesland!
Alles was nog dicht, het was soms koud, het was heel erg rustig, soms was de fontein niet in werking, maar het was super. 
Niet alleen de fonteinen, maar ook de elf steden. Misschien wel voorál die steden. 

Als ik zou moeten kiezen qua stad, dan was Hindeloopen mijn favoriet. 
Ik denk dat ik daar nog wel eens terug wil,  als alles open is. 
Dat Hindeloopen favoriet is,  kwam ook wel een beetje doordat we tijdens de crisis, toen we nog niets konden, want geen auto en bang om trein en bus te gebruiken, steeds riepen: 'als alles voorbij is, gaan we naar Hindeloopen'. 
Maar bijna alle elf steden vonden we geweldig.

En als ik een fontein moest kiezen... Dat zou ik moeilijk vinden. Maar als het echt moest, dan werd het de IJsfontein in Dokkum. Of misschien de Oort-wolk. (Die wil ik nog graag in werking zien). 
Welke fontein zouden jullie kiezen?

21 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Leuk om zo de elf steden te verkennen. Ik ken Friesland helemaal niet, maar we zouden er toch ook eens heen moeten gaan. Ik vond je foto's en verhalen mooi.
Als ik zo een fontein zou moeten kiezen, dan zou dat de Kievit in Sloten worden.

In de weer zei

Ik vond ook die in Dokkum het mooist, maar zou hem graag nog een keer zien met ijs. Wij zagen hem met nevel en vonden dat al mooi.
Mijn man vond de bloemen fontein in IJlst het mooist.

Judy zei

Ik vond die levensboom in Hindelopen ook mooi, voor zover ik kon zien. Echt een leuke serie, die fonteinen!

miekequilt zei

Ik heb geen van de fonteinen in het echt gezien maar kies nu de walvis. Ik zou ze graag eens allemaal in het echt zien. Misschien een nieuwe bedevaart: de bertievaart!!

KnutzEls zei

Ik moet er nog even over denken. En zelf kijken, want een reisje Friesland staat al gepland.

sjannesblog.com zei

Ik heb er een paar in het echt gezien. Die van Hindeloopen vond ik vooral ook leuk liggen tegen de achtergrond van dat prachtige stadje, maar of het als fontein de mooiste is weet ik niet.

Emie zei

De mooiste kan ik niet kiezen maar de lelijkste vond ik die in Workum met de leeuwen. Ik vond het een super serie.

Kitty zei

Ik zou Sloten kiezen, maar dat is ook een beetje omdat mijn oma daar vandaan kwam. Met Harlingen op korte afstand.

Sjoerd zei

Ik zou denk ik ook voor de ijsfontein gaan. Ik vind het wel leuk dat jullie deze alternatieve elfstedentocht hebben gedaan.

Jolande zei

Ik vond het erg leuk om op deze manier mee te reizen met jullie elf stedentocht.
Moeilijk om een fontein uit te kiezen, want ze hebben (bijna) allemaal wel iets dat ik mooi vind, maar omdat ik gek ben op walvissen (kan bijna niet wachten om ze straks regelmatig te kunnen spotten) kies ik voor de walvisfontein.

pourquoi pas ??? zei

Ik vind het zo leuk om te lezen wat jullie allemaal doen en meemaken. Dank je wel voor het meegenieten.

Jeanne zei

Ik zou denk ik ook voor de IIJsfontein in Dokkum kiezen.
Of anders de Levensboom in Hindeloopen.
Mooie serie is het geworden, echt heel goed gedaan!

Floor zei

Ja die IJs-fontein vind ik ook het mooist, maar ook de Kievit uit Sloten.

Ferrara zei

Ik denk Dokkum, maar Franeker is ook een mooie.
Wat wordt jullie volgende project?

Bertiebo zei

Hahaha, nou Ferrara, ik zou het geen project willen noemen, maar we hebben natuurlijk altijd wel dingen die we willen zien. Het is raar maar waar, maar we zijn nog nooit naar het Zwanenwater geweest. Dat moet maar eens eerst.

Bertiebo zei

En dan jouw eigen stad. Die ken ik natuurlijk. Maar toen we vorig jaar op de fiets naar Egmond gingen namen we een andere route en kwamen midden in de stad terecht. Dat wat we toen in de stad fietsten, wil ik graag nog eens te voet doen. Vroeg,als er nog niet gewinkeld wordt

Jeanette Renting zei

Dank je wel voor deze Elf-fonteinen-tocht. Ik vind/vond het geweldig om mee te gaan. De mooiste vind ik de walvis in Harlingen. En ooit, ooit ga ik ze ook allemaal bekijken.

conny's quilts en creaties zei

Ik vind die in Leeuwarden ook wel indrukwekkend. Die hoofden. We hebben ze nog niet allemaal in het echt gezien, jouw verhalen inspireren voor weer eens een ritje in Friesland

Marleen zei

Wat een mooie serie en zo leer je meteen weer mooie dorpen en stadjes kennen in Friesland.

Mijn Kleurenpalet zei

Die van Dokkum zie ik vaak, is heel bijzonder met dat ijs en de nevel. De hoofden in Leeuwarden ook in de nevel prachtig! Vanmiddag nog de Walvis zien spuiten! Daar gewandeld omdat we de brievenbus wilden zien. ( briefje vergeten mee te nemen ) Die van IJlst met die prachtige bloemen! Je ziet het ik heb niet echt een voorkeur welke ik de mooiste vind.

Megan Gutsell zei

My kind of post! love that fish. It's the kind of sculpture I'd photograph pretending I was being eaten. I love that we have roadside fare all over the world and the quirky people who photograph it.